Marţi,
06.12.2022
Innorat
Acum
6°C

Reguli noi la școală: elevilor li se interzice efectuarea serviciului pe școală și utilizarea telefoanelor

Reguli noi la școală: elevilor li se interzice efectuarea serviciului pe școală și utilizarea telefoanelor

Efectuarea serviciului pe școală și folosirea notelor ca mijloc de corecție și sancționare ale elevilor care nu poartă uniforme vor fi interzise din nou, conform noului regulament-cadru, aprobat de către ministrul educației, Liviu Pop. Pe lângă asta, și utilizarea telefoanelor mobile este interzisă în timpul cursurilor, fără acordul profesorilor.

„În unităţile de învăţământ se asigură dreptul fundamental la învăţătură şi este interzisă orice formă de discriminare a copiilor/elevilor şi a personalului din unitate. În unităţile de învăţământ sunt interzise măsurile care pot limita accesul la educaţie al elevilor cum ar fi, de exemplu, efectuarea de către aceştia a serviciului pe şcoală, interzicerea participării la cursuri sau sancţionarea elevilor care nu poartă uniforma unităţii de învăţământ sau altele asemenea", este una dintre prevederile ordinului de ministru.

Potrivit aceluiași document este interzisă utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs, fără acordul profesorului. „În timpul orelor de curs, al examenelor şi al concursurilor este interzisă utilizarea telefoanelor mobile. Prin excepţie de la această prevedere, este permisă utilizarea acestora în timpul orelor de curs, numai cu acordul cadrului didactic, în situaţia folosirii lor în procesul educativ sau în situaţii de urgenţă. Pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu afecteze procesul educativ”.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat pe pagina lui de Facebook că a semnat ordinul pentru modificarea şi completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 6558

Comentarii

19 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Elev liceu

Acum 4 ani

Nu anteleg de ca sa nu putem folosii telefonul mobil an 2018 cand la putere este internetul si informatia online. An alte tari scoala se face mai mult online decat an clase si uite ce bine o duce oamenii aceia. Cred ca le ciuda la profesori ca sunt mai batrani si nu anteleg tehnologia.
Raspunde

profu

Acum 4 ani

Iar ti esti tanar si nu stii decat sa butonezi! Daca ti se descarca bateria sau cade netul esti in plop! Vai de voi!
Raspunde

i

Acum 4 ani

troll much?
Raspunde

Wer

Acum 4 ani

Ca sa învețe ca la început de cuvânt se folosește i din i nu a din a, de aceea!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jeni Lotrean

Acum 4 ani

Elevii trebuiesc lasati sa isi etaleze hainele si telefoanele! Fac parte din personalitatea lor! Cei fara bani sa plece din Sibiu! Aici e loc doar de cei care o duc BINE!!!
Raspunde

profu

Acum 4 ani

Jeni draga, tu dupa nume te tragi din Sadu! Chiar numai atata au de etalat> telfoane si haine. Minte si educatie ioc!
Raspunde

i

Acum 4 ani

jeni e troll. chiar luati in serios?
Raspunde

sibianul realist

Acum 4 ani

La serviciul pe scoala vor renunta bucuros, dar la telefoane... va fi tragedie nationala... n-ai cum sa le impui.. O solutie ar fi ca salile de clasa sa fie ecranate cumva ca sa nu existe semnal... si atunci pot sa puna sare in telefoanele lor scumpe, nu le folosesc la nimic... dar asa o solutie e costisitoare si greu de pus in practica.. ramane sa se joace cu telefonul pe sub banca si-or vedea ei ce-or face la examene... le dau babacii meditatii, ca daca au bani de telefoane scumpe, au si de meditatii..
Raspunde

Sarmaluta

Acum 4 ani

Exista de mult timp, "Jammer" se numeste, costa 300 € la 100 metri radius In tarile "civilizate" se foloseste la scoli,universitati, teatru, cinematografe, restaurante etc
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicoleta din Valea Aurie

Acum 4 ani

Jammer este interzis ptr persoane private - particulare !!
Raspunde

Vecina

Acum 4 ani

Pt informația cititorilor sau mai bine zis a comentatorilor pot sigur sa va spun ca telefoanele mobile sint interzise in incinta școlilor .Daca un elev este prins cu telefon se recurge la confiscarea lui.Asa este la școala unde învață fetița mea
Raspunde

profa

Acum 4 ani

Sa fim seriosi!! Din experienta mea iti spun ca am confiscat telefonul unui elev pt. ca intrecuse masura cu butonatul in timpul orei, iar a doua zi a venit bunica-sa nervoasa si m-a intrebat de ce i-am luat telefonul, in loc sa intrebe ce a facut de i-am luat telefonul... Cu asemenea oameni nu poti avea un dialog, n-o scoti la capat... asa ca interzicerea telefoanelor e o utopie.
Raspunde

Vecina

Acum 4 ani

Doar in România nu sint reguli exacte si stricte fiecare face ce-l duce capul de aici vine si educația copiilor care lasa de dorit
Raspunde

Vecina

Acum 4 ani

Doar in străinătate sint într-adevăr reguli in scoli si culmea este ca acolo se si conformează elevii fără comentarii
Raspunde

profu

Acum 4 ani

Aici vine tot neamul sa se ia la tranta cu profesorii., in loc sa-si educe copiii. Dragi parinti, nu mai puneti reportofoane in ghiozdanelul prescolarilor? Acasa ii lasati in voia lor la computer, pe tableta sau pe telefon ca sa va castigati libertatea si sa aveti liniste si apoi faceti pe principialii ciu dascalii... Vedeti-va intai propria ograda.
Raspunde

Nu zic

Acum 4 ani

Dar sa ne invatati ce trebuie nu stiti! Stiti doar sa puneti reguli si sa ne inecati in teme , teste,teze,examene si ne puneti sa invatam ce nu trebuie sa fim seriosi nu cred ca ma ajuta pe mn in viata ce ne predati . Unele da dar altele nu... Acum vin si regulile ca nu erau destule.
Raspunde

Sandra

Acum 4 ani

În legătură cu legea cu telefoanele: e foarte stupidă. Eu îmi iau telefonul de foarte mult timp la scoala si pot sa spun ca nu mi-a afectat sub nici o forma rezultatele la invatatura (care sunt foarte bune,avand in vedere ca sunt printre primii din clasa). Nu inteleg de ce tocmai acum s-au interzis...toti elevii sunt impotriva. Intelegeti odata si retrageti legea !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus