Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
9°C

Bugetul comunei Șelimbăr, tăiat cu un milion de euro

Bugetul comunei Șelimbăr, tăiat cu un milion de euro

Deși comuna Șelimbăr va pierde în urma noii structuri bugetare 4,16 milioane de lei, taxele și impozitele vor rămâne la fel ca anul precedent, anunță primarul localității, Marius Grecu. ”Am avut în urma exercițiului bugetar din 2017 – 13, 6 milioane de lei – încasări cote defalcate din impozitul pe venit. Conform Legii Bugetului pe anul în curs, Șelimbărul are alocări directe din impozitul pe venit încasat în valoare de 9,438 milioane lei. Este o diferență în minus de 4,16 milioane lei”, susține Marius Grecu.

Primarul Șelimbărului susține că locuitorii nu vor avea de suferit în urma măsurilor de la București și nici proiectele de investiții din acest an. ”Ne-am propus să recuperăm această diferență printr-un management mai bun. În plus, am stabilit alături de colegii din Consiliul Local că nu vom mări taxele și impozitele”, spune Marius Grecu.

Pierderea aceasta de aproape un milion de euro rezultă din diminuarea cotelor din impozitul pe venit care revin comunei Șelimbăr. Până acum, din cota de 16% plătită de toţi salariaţii din comună, 41,7% revenea Șelimbărului. Pentru a se păstra aceeaşi sumă ca şi în 2017, trebuia ca această cotă de 41,7% să fi fost majorată la cel puţin 60%, însă majorarea s-a făcut doar până la 43%, de aici fiind această diferență de bani.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

EU

Acum 4 ani

management mai bun.... promisiunile tipice de inceput de an.. parca si anul trecut pe vremea asta erau promise inca 3 legaturi rutiere cu sibiul. macar primarul din cisnadie spune din start ca nu face.. nu o tine in vrajeli pentru babe
Raspunde

Obeservator

Acum 4 ani

Diferenta in minus este pleonasm. Ori dl primar a fost subtil ...?!?
Raspunde

Asociatia Oltenilor din Sibiu

Acum 4 ani

Ne oferim sa compensam partea bugetului pierduta, din impozitele noastre anuale in valoare de aprox. 70.000.000 euro. Este timpul sa daruim inapoi comunitatii in care traim!
Raspunde

gicu

Acum 4 ani

am inteles ca Selimbaru nu a rezolvat inca "situatia terenurilor" din zona unde trebuie modernizate conexiunile cu sibiul, acest primar promitand ca la sfarsitul lui 2017 nu v-om mai sta in coloana in zona promenada. Asa ca ... domnu grecu, mai lasa-ne!
Raspunde

oltean

Acum 4 ani

doar minciuni si promisiuni pentru bunici! zero infrastructura .... povesti
Raspunde

Veronica Vingarzan

Acum 4 ani

La Sibiu, toti suntem dezvoltatori imobiliari! Facem milioane! O ducem BINE si traim BINE!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus