Sâmbătă,
01.10.2022
Innorat
Acum
16°C

Noul adăpost Animal Life, inaugurat până la finalul lunii „Sponsorii pot vedea foarte clar unde ajunge ajutorul lor”

Noul adăpost Animal Life, inaugurat până la finalul lunii „Sponsorii pot vedea foarte clar unde ajunge ajutorul lor”

Asociația Animal Life anunță că noul adăpost din Dealul Gușteriței, proiect la care se lucrează intens de mai bine de trei ani, este aproape de inaugurare. Adăpostul a fost finalizat în proporție de 90% în 2017.

Centrul de plasament pentru animăluțele vor fi cazate și îngrijite până la adopție va fi deschis în curând. Adiacent, adăpostul va dispune de un mic cabinet medical cu un spațiu de cazare pentru cazurile grave.

„Clădirile gândite de noi nu ne vor ajuta doar să cazăm animale, ci aici vrem să fie un loc în care să putem efectua tratamente medicale și în special sterilizările pe care le oferim gratuit celor care nu își permit aceste costuri. Mai mult, adăpostul va deveni locul în care persoanele dornice să ne ajute pot veni la întâlnirea cu noi și protejații noștri. Vom putea în sfârșit să avem un program de socializare a cățeilor, vom putea organiza activități cu copii și familii, iar potențialii sponsori pot vedea foarte clar unde ajunge ajutorul lor. Nu am fi reușit niciodată finalizarea acestui proiect imens fără sprijinul unor prieteni extraordinari. Pentru anul ce urmează ne-am propus să angajăm un responsabil pentru adăpostul ce va fi deschis în curând, să asigurăm hrana animalelor din adăpost în proporție de minim 50% din donații directe de hrană. De asemenea, intenționăm să lansăm un program de voluntariat local și internațional și cel puțin încă o campanie masivă de castrări. Și, la fel de important, ne dorim să organizăm o locație optimă pentru departamentul de pisici”, spune Andreea Roseti, președintele Animal Life.

Peste 400 de animale preluate de asociație, în 2017

Principala activitate a asociației în anul precedent a fost gestionarea și ajutorul pentru animalele de companie și de fermă aflate în dificultate. Asociația a preluat 237 de câini (cu 9,4% mai mulți decât în anul precedent) și 196 de pisici (cu 40% mai multe decât în 2016).

195 de câini și 157 de pisici au fost oferite cu succes spre adopție iar 354 de câini și 414 pisici au trecut prin procedura de sterilizare. O mare parte a sterilizărilor a avut loc în cadrul campaniei anuale. Campania a avut loc în vara anului trecut, la Șura Mică, unde au fost castrate 426 de animale, 174 de câini și 252 de pisici.

„Dacă socotim cele două cicluri anuale de împerechere și faptul că un câine fată în medie 6 pui iar o pisică 4, rezultă peste 4000 de noi animale care nu au mai ajuns în stradă. Și asta în doar un singur an”, spune Andreea Roseti.

Intervențiile, cele mai dificile activități

La începutul anului, Asociația a fost solicitată să intervină într-un sat din apropierea Sibiului, în cazul unui ponei și unui cățel, ambii sălbăticiți și cu lanțuri încastrate în gât. Inimoșii medici ai Vier Pfoten au oferit sprijin medical și au salvat viața acestor animale. Căluțul Mișu a fost un alt caz sfâșietor, un cal în prag de inaniție, luat pe sus de două fete și acum îngrijit cu sprijinul asociației Prietenii Berzelor din Cristian.

Dar poate cel mai șocant caz al anului 2017 a fost cel al cățelușei botezată Taria, povestesc reprezentanții Animal Life. Cățelul a fost găsit acoperit de smoală. Au urmat curățirea, tundere la piele, zeci de spălături și un proces îndelungat de recuperare prin care, din fericire, a trecut cu bine și a ajuns în grija unei familii extraordinare, în Germania.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

o pisica

Acum 4 ani

Socant este ca unii asa zisi sponsori- probabil doar pentru imagine, in realitate isi dau animalutele afara din casa in prag de iarna....stiu caz concret.
Raspunde

Andu

Acum 4 ani

Felicitari Animal Life, stiu cateva animalute carora le-ati salvat viata astfel ca din parte mea aveti toata aprecierea. Acest nou adapost ma bucura nespus si cred ca va ajuta atat animale cat si comunitatea.
Raspunde

Alin

Acum 4 ani

Unul din ONG-urile care fac o treaba extraordinara in Sibiu. Jos palaria pt echipa Animal Life (90% voluntari).
Raspunde

S

Acum 4 ani

Ce bine ar fi ca lumea sa numai cumpere caini de rasa . Si maldanezii pot da noilor lor stapani acceasi iubire si incredere .
Raspunde

altul

Acum 4 ani

Acum asa esti in trend, sa ajuti puiul unei catzele, nu un pui de om.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus