Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Bucurați-vă de iarnă! Serios

La prima ninsoare serioasă din acest an, străzile Sibiului s-au blocat. Șoferi pricepuți, mai puțin pricepuți sau care se cred pricepuți s-au înghesuit să bătătorească zăpada care – să vezi poznă – se încăpățânează să se așeze în straturi și, în cele din urmă, să se transforme în gheață lucie pe alocuri.

Noian de mașini pe străzi, foarte puțină lume pe trotuare. De parcă ai zice că zăpada dăunează grav sănătății, tone de sibieni s-au ascuns în mașini, în drumurile lor prin vecini.

La prima ninsoare mai puternică din această iarnă, străzile Sibiului s-au blocat, iar sibienii gâtuiți în trafic au început să își blesteme alegerile de acum un an și jumătate, suduind către administrație că “iar a fost luată prin surprindere“. Care administrație locală, deși a dublat alocările financiare pentru activitatea de deszăpezire descoperă că nu există rețetă pentru “deszăpezirea instant“. Și că, oricât ai crește resursele, când ninge abundent iar tot sibianul blochează circulația urcându-se în mașină deszăpezirea funcționează în ritmul traficului. Adică lent.

Din punctul meu de vedere, nici nu ar trebui năzuit măcar către ideea de “deszăpezire instant“, concept care - probabil – doar prin părțile astea de lume este luat în considerare. Politica fostului primar, devenit acum președinte, era una mai temperată în cheltuirea fondurilor publice pentru deszăpezire. Ceva de genul: să lăsăm să ningă, să deszăpezim arterele principale în ritmul traficului, iar în zilele următoare, fie zăpada se topește, fie se deszăpezește încet-încet. O soluție care se pare că funcționa – la costuri mai mici – în aceeași parametri cu activitatea de deszăpezire de acum, când resursele financiare alocate au fost dublate.

Însă în loc de aceste discuții, în loc de nervii pe care i-ați acumula înfofoliți în mașinile personale, înghesuite, la rândul lor, între alte multe mii de mașini, eu v-aș recomanda să vă bucurați de iarnă. De prima ninsoare serioasă din acest sezon. Chiar dacă sună cât se poate de pueril, cred că zilele acestea cu ninsoare abundentă pot fi printre puținele momente în care să redescoperiți orașul acesta. În tihnă, la pas. Oricum străzile sunt blocate. Lăsați mașina în parcare. Nimeni nu vă va mai ține socoteala întârzierilor într-o astfel de zi. O jumătate de oră încoace sau încolo chiar nu va mai conta pentru nimeni. Prin urmare, ia vedeți, vă mai place iarna?

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1040

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

m

Acum 4 ani

a..nu/....ne-am nascut in masina...e greu si sa parchezi la 100 M de magazinul dorit,,..in fata lui,de-a lungul,de-a latul...blocam traficul daca e necesar...dar pe jos...nu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus