Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
14°C

Elevii premiați de NASA s-au întors acasă. „Ne gândim să studiem în America”

Elevii premiați de NASA s-au întors acasă. „Ne gândim să studiem în America”

Cei șase elevi sibieni premiați de NASA pentru participarea la un concurs internațional s-au întors acasă. Asta după ce comunitatea sibiană s-a mobilizat pentru a-i trimite în America, deoarece aveau nevoie de 15.000 de dolari, bani pe care nu îi aveau. Acum, liceenii se gândesc să aplice la MIT, facultatea care a organizat concursul, pentru a-și continua studiile.

La începutul lunii decembrie, elevii nu aveau nicio speranță că vor reuși să strângă cei 15.000 de USD de care aveau nevoie pentru a ajunge în America. Însă, comunitatea sibiană s-a mobilizat, iar suma de bani s-a strâns. Biletele de avion au fost achiziționate cu ajutorul Guvernului României.

elevi lazar nasa 1

În perioada 7-14 ianuarie aceștia au fost în America, pentru a-și primi premiul și totodată pentru a participa la ultima etapă a concursului. Ruxandra Fleșeriu, Eric Avram, Daniel Bărac, Răzvan Dumitru, Mihai Fleșer și Rareș Milea au format împreună echipa „Horizon”. Toți sunt în clasa a XI-a, la specializarea Matematică-Informatică și au aflat de concurs de pe Internet

„A fost foarte frumos. În prima zi, am fost la o firmă de cercetare - PSI, la muzee, în New York, la Muzeul de Știință. Am avut concursul propriu zis în care s-a probat codul, dar a fost o mică problemă deoarece unul dintre sateliți nu mergea. Dim păcate, un clasament oficial nu s-a făcut. Ne-au spus doar cine este locul I și II și în rest mai repetă ei probele. Am primit un trofeu și diplome”, spune Ruxandra Fleșeriu.

Eleva mărturisește că a fost o experiență unică, iar ea și colegii ei se gândesc să-și continue studiile acolo. „Am fost foarte bucuroși că am reușit să ajungem în America. Totul e foarte diferit acolo, iar oamenii sunt destul de drăguți. Toți ne gândim să studiem în America. Vrem să aplicăm la MIT, facultatea care a organizat concursul”, zice Ruxandra Fleșeriu.

elevi lazar nasa 2

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

11 comentarii

McD

Acum 4 ani

Felicitari, studiati acolo si ramaneti acolo...este viata adevarata...succes si curaj!
Raspunde

Sunt curios ...

Acum 4 ani

Acum o sa aveți bani de bilete și întreținere ca sa va continuați studiile ?
Raspunde

B

Acum 4 ani

Super, ne-a trebuit sa strangem fonduri, sa le aratam ce e acolo. Acum, "scapam" binemeritat de niste genii. Investim in viitorul SUA
Raspunde

Zero

Acum 4 ani

Drum bun & cale batuta ! Nu poti tine pe nimeni cu forta.
Raspunde

Ei uite atitudine ...

Acum 4 ani

Asemenea politicienilor in perioada de alegeri : - in prima faza - solicită ajutorul cetățenilor, stârnesc compasiune si se dau "victime" ; - in a doua fază - sunt "sus", simt gustul "ciolanului" și ti-au intors spatele . Acum au bani sa își plătească singuri transportul in America ???
Raspunde

Butterfly

Acum 4 ani

Nu au bani probabil dar acum au sansa sa ia un scholarship full si vor avea peste 18 ani ca sa poata munci sa se sustina acolo pe parcursul studiilor. si dupa ce vor pune creierul la a inventa ceva fara de care nu vei putea trai - e.g. next internet, facebook, google, orice altceva, sper sa iti aduci aminte de comentariul asta. :-)
Raspunde

ToTo

Acum 4 ani

Poate va trimite NASA la studii pe marte , figurantilor.
Raspunde

Bsi_Hermannstadt

Acum 4 ani

@Madalina Micu America e continent, in timp ce Statele Unite ale Americii este tara. Honduras, Nicaragua, Rep. Dominicana sunt tot America.
Raspunde

Babu

Acum 4 ani

Romania i-a scolit si educat in mare parte dar i-a si trimis acolo. Drept rasplata ..... se gandesc sa plece. Tipic romanesc si drum bun.
Raspunde

Butterfly

Acum 4 ani

Universitatile din USA ofera burse de studiu cu cazare si bani de buzunar inclus pentru studentii f buni - nu mai zic de granturi de cercetare enorm de mari. Nu trebuie sa lasati niciodata partea financiara sa stea in calea educatiei voastre! Felicitari si mult succes mai departe! :)
Raspunde

Mimi

Acum 4 ani

Cool! Prin oameni ca voi avanseaza societatea. Din cele mai vechi timpuri romanii plecau in Franta la studii. Acum trending este Europa si America. Studentii la universitati de top din lume au sansa de a continua o cariera in cercetare - si asa avanseaza lumea! Studenti de la top universitati (Harvard, MIT etc) au creat Facebook, Twitter, Google etc. Studenti de la top universitati, pentru ca au gasit metodele financiare sa se sustina in facultate, lucreaza in cercetare si ajuta la progresul nostru ca umanitate si implicit la beneficiile celor care stau pe canapea si ii blameaza online pe cei care muncesc si se chinuie sa faca o facultate afara, chiar daca este peste puterile lor financiar. Ca sa studieze de pe materiale actuale, cu profesori implicati in ultimele cercetari au nevoie de finantare. Ori nu-mi amintesc care-i ultima data cand in Romania s-a investit masiv in cercetare. Practic, daca gandesti mai mult decat ce vezi la Antena 3, e usor de inteles ca daca ar ramane la facultate in Romania potentialul lor ar fi limitat din toate punctele de vedere, si in loc sa puna o caramida la avansarea societatii, vor plimba hartii sau face websiteuri de 2 lei. Good job humanity! P.S: If you are good, poti avea doar hainele de pe tine si studia la o universitate de top. Vorbind din experienta... P.P.S: Inteleg ca articolul a fost biased catre faptul ca ei vor sa plece afara. Sper ca aceasta calitate a jurnalismului reflectata in articol nu se reflecta si in ne-aprobarea comentariilor care exprima un punct de vedere opus fata de parerea jurnalistului, mesajul articolului si parerea unora dintre comentarori. It would be a shame.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus