Vineri,
03.02.2023
Parțial Noros
Acum
1°C

Sibiul, în topul creșterilor de preț la apartamente și chirii

Sibiul, în topul creșterilor de preț la apartamente și chirii

Prețurile apartamentelor din Sibiu au crescut cu una dintre cele mai mari rate din țară, arată o analiză efectuată în ultimul trimestru al anului trecut.

Potrivit raportului dat publicității astăzi de analizeimobiliare.ro, prețurile apartamentelor din Sibiu au crescut, în doar 3 luni, cu 6,2%. Rate mai mari de creștere au înregistrat doar trei orașe: Zalăul, 7%, urmat de Sfântu Gheorghe (+6,7%) și Târgu Jiu (+6,5%).

Dintre orașele cu prețuri în creștere, Sibiul a atins, totuși, cea mai mare cotă: nu mai puțin de 860 de euro pe metru pătrat. În Târgu Jiu, apartamentele noi se vând cu 830 euro/mp, în Vâlcea, cu 750 euro/mp, iar în Zalău și Sfântu Gheorghe, cu 600 euro/mp.

Cele mai mici prețuri din țară se găsesc în continuare în Reșița și Giurgiu (460 de euro pe metru pătrat util), apoi în Drobeta Turnu-Severin (530 de euro pe metru pătrat util), Alexandria (540 de euro pe metru pătrat util) și Târgoviște (570 de euro pe metru pătrat util).

Și la chirii, Sibiul este în fruntea clasamentului, în ceea ce privește creșterile de preț. Analiza arată că, în medie, proprietarii au cerut cu 18 euro mai mult pe chirii, în trimestrul IV din 2017, față de lunile anterioare. Sibiul intră, astfel, în top 10 cele mai scumpe orașe în care să stai în chirie, cu o medie de 248 de euro pe lună pentru un apartament cu 2 camere. Studiul ia în calcul apartamentele confort 1, construite între anii 1980-2000. Cel mai scump oraș din țară este în continuare Clujul, cu 400 de euro pe lună, urmat de București, cu un preț de referință de 350 de euro și de Brașov, unde se cere o sumă de 350 de euro, chirie pe o lună. Orașe mai scumpe decât Sibiul, în ceea ce privește chiriile, sunt Iași (297 euro), Timișoara (270 euro) și Constanța, Ploiești, Târgu Mureș și Tulcea, toate cu o valoarea lunară a chiriilor de 250 de euro.

Reședințele de județ cu cele mai accesibile chirii rămân Drobeta Turnu-Severin (150 de euro pe lună) și Sfântu Gheorghe (160 de euro pe lună).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus