Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Trei grădinițe, ștrand, străzi, parc, străzi. Bugetul Șelimbărului

Trei grădinițe, ștrand, străzi, parc, străzi. Bugetul Șelimbărului

Reabilitarea străzilor, trei grădinițe, un ștrand și teren de sport sunt principalele obiective pe care Primăria și Consiliul Local Șelimbăr le au în vedere în acest an. Primarul Marius Grecu susține că pe lângă lucrările de reabilitare ale străzilor din localitate, se va investi mult în educație și sport. Principalele lucrări sunt construirea unui ștrand în Cartierul Tineretului, a unei grădinițe, tot aici, dar și a unui teren multifuncțional de sport la Bungard.

În acest an sunt prinse în buget reabilitarea a peste 15 de străzi din localitate. Este vorba de prelungirea străzii Pictor Brana, drumurile de legătură din Șelimbăr – Bungard și din DN 1 până la Mohu, unde nu s-a mai intervenit de foarte mult timp, strada Tudor Vladimirescu, unde se va înlocui inclusiv sistemul de apă și canalizare, străzile Andrei Mureșanu, Tonitza, Podului, Andrei Mureșan, Trifoiului. Se are în vedere, de asemenea asfaltarea străzilor de pământ care leagă Mohu de Veștem, reabilitarea străzilor din cartierul Tineretului, dar și reabilitarea podurilor de la intrarea în Bungard și Mohu.  ”Sunt lucrări importante, unele mai mici, altele mai mari, însă de care trebuie să ne ocupăm în acest an”, spune primarul Marius Grecu.

Pe lângă lucrările de infrastructură, în acest an vor începe demersurile de construcție a trei grădinițe în localitate. Pe lângă cele două din Șelimbăr, unde s-au început demersurile pentru cumpărarea de teren, primăria dorește construcția unei noi în cartierul Tineretului. ”Acolo avem deja un teren de circa 1.500 de metri pătrați pe care vrem să-l folosim pentru această construcție. Este localizat la marginea lizierei, este un peisaj foarte frumos și cred că va ieși o construcție pentru care vom fi invidiați”, spune Marius Grecu.

În plus, în noul buget ce va fi supus votului la ședința din această lună, mai figurează construcția unei capele mortuare în Veștem și reabilitarea parcului central din Șelimbăr. Aici vor fi amenajate alei, grădini montane, dar și o fântână arteziană de 25 de metri lungime.

Bugetul din acest an al Șelimbărului va fi diminuat cu aproape un milion de euro, după ce  cotele din impozitul pe venit au fost diminuate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Ramona

Acum 4 ani

De 7 ani se tot face prelungirea Pictor Brana. Hai sa o vedem și pe asta
Raspunde

Cucu

Acum 4 ani

Faceți grădiniță în zona brana! E obligatoriu! Sunt sute de copii și părinți care pierd vremea pe drum către Sibiu!
Raspunde

K.Samuel

Acum 4 ani

Selimbarul face mai mult decat face Sibiul. Dar ne-am obisnuit deja cu asta...
Raspunde

XXX

Acum 4 ani

La ce buget are Selimbarul, cred ca se pot face mai multe investitii in infrastrctura, dar probabil ata pot cei din primarie.
Raspunde

Baditescu Mihai

Acum 4 ani

Macar se face ceva, scoli, gradinite etc,ca 15 ani Maricuta a incarcat doar in buzunarele lui!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus