Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

VIDEO Protest #vavedem la Sibiu, din obișnuință. Sâmbătă seara, protestele se mută în Piața Mare

VIDEO Protest #vavedem la Sibiu, din obișnuință. Sâmbătă seara, protestele se mută în Piața Mare

Cu toate că nucleul "dur" al mișcării #vavedemdinSibiu a plecat în dimineața zilei de sâmbătă pentru a participa la protestul programat în București, câteva zeci de sibieni tot s-au strâns în fața "zona liberă de corupție" din fața sediului PSD.

Cei aproximativ 30 de sibieni care s-au aliniat în fața sediului PSD, în locul recent botezat "zona liberă de corupție", au protestat în tăcere, în spiritul flash-mob-urilor organizate zilnic de mai bine de o lună. Protestul a avut loc chiar dacă pe rețelele de socializare utilizate de protestatarii #vavedem a fost anunțat că flash mob-ul nu va mai avea loc, în cursul zilei de sâmbătă. O parte dintre protestatari au adus cu ei și mici pancarte, atât cu mesajul protestelor de la nivel național - "Toți pentru Justiție", cât și cu mesaje personale, adaptate zilei. "Ce-ați crezut, că am plecat toți? Vă vedem în continuare și de aici, și de la București!" sau "Split family: ½ la Sibiu , ½ la București!". Artistul Dan Perjovschi, prezent de asemenea la flash-mob, a avut un mesaj mai dur, adresat președintelui PSD: "Daddy, F**k off!".

După cele 15 minute petrecute în tăcere, cu privirea înspre sediul PSD, protestatarii au plecat la casele lor. "Ne-am format deprinderea aceasta de a veni aici în fiecare zi. Azi și din solidaritate față de cei care au plecat la București. Măcar atât, noi să ieșim aici. Cei de la Cluj au mers zece zile pe jos. Cred că un sfert de oră, să vin de acasă până aici, chiar dacă nu era programat, mi se pare un efort foarte mic. Au venit oamenii pur și simplu, și-au format simțul civic, cred, în luna aceasta de proteste", spune Teodora, una dintre tinerele care a participat la flash mob-ul de sâmbătă.

Protest în Piața Mare

Cei prezenți la flash-mob-ul de la prânzul zilei de sâmbătă au anunțat că în seara acestei zile se vor reuni și în Piața Mare a orașului, la fel, chiar dacă oficial nu este pregătit niciun protest. Pe Facebook, în ultimele zile, au fost lansate mai multe invitații de participare la astfel de proteste, programate fie de la ora 18:00, fie de la ora 19:00. Toate aceste anunțuri răspândite pe rețelele de socializare au fost, însă, șterse. Iar administrația locală nu a fost notificată, oficial, de organizarea vreunui protest în centrul orașului. Cu toate acestea, mai multe persoane care s-au ocupat de organizarea protestelor din ultimul an la Sibiu au declarat pentru Turnul Sfatului că, totuși, vor "trece prin Piața Mare pentru a vedea ce se întâmplă".

Sâmbătă seara, în Capitală, este anunțat un amplu protest împotriva modificărilor aduse legilor justiției, modificări aduse de actuala majoritate parlamentară. Mai mulți sibieni au plecat către București în dimineața zilei de sâmbătă, pentru a participa la acest protest.

vavedem sambata3 vavaem sambata 4 vavedem sambata2

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

pan

Acum 6 ani

radule, pula siepas-ul pe anu asta...
Raspunde

Zexe

Acum 6 ani

Shalom, Ițic Perjovschi! Mere tot așa fain sinecura pe bani publici - via ICR - de la guvernul ăla pe care-l huidui acum?
Raspunde

serviciul de cadre

Acum 6 ani

Dl. Perjo lucreaza la revista 22...
Raspunde

i

Acum 6 ani

care e faza cu toti astia usr-isti de vorbesc ciudat?
Raspunde

///

Acum 6 ani

Protestul asta a devenot un fel de reuniune mondena unde se intalnesc toti moflujii, vorba lui caragiale...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus