Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Trei milioane de lei. Primăria lărgește primul drum din Zona industrială vest

Trei milioane de lei. Primăria lărgește primul drum din Zona industrială vest

La 15 ani de la primele investiții în ceea ce avea să devină Zona industrială vest, administrația locală a demarat procedurile pentru modernizarea uneia dintre cele mai circulate străzi. Modernizare care va include și lărgirea parțială a acesteia.

Administrația sibiană a lansat procedura de achiziție a serviciilor de proiectare a modernizării parțiale a străzii Barcelona, una din cele mai aglomerate și utilizate străzi din Zona Industrială Vest (mai ales după darea în folosință a autobazei Tursib). Potrivit documentației depusă în cadrul licitației, reprezentanții administrației locale arată că intenționează modernizarea străzii pe o lungime de aproximativ 800 de metri, cuprinsă între intersecția cu strada Lyon și cea cu strada Salzburg.

În proiectul de buget pe anul în curs, Primăria Sibiu a prevăzut alocarea a 3,3 milioane de lei pentru această lucrare de modernizare a străzii, trotuarelor (cu o lățime de 1,5 metri, pe o singură parte) și bordurilor și de refacere a străzilor adiacente pe o lungime de zece metri.

În plus, reprezentanții Primăriei Sibiu solicită înlocuirea rigolei carosabile deschisă de pe partea stângă de mers dinspre str. Salzburg către str. Europa Unită cu o canalizare pluvială acoperită, care să poate deservi partea carosabilă. La fel, la intersecția cu strada Salzburg, Primăria solicită înlocuirea rigolei acoperită cu dale cu un podeț carosabil. Totodată, mai este solicitată reconfigurarea acceselor la societățile comerciale, dar și amplasarea unor stâlpi ornamentali de delimitare între trotuar și partea carosabilă, "astfel încât să nu se poată efectua parcarea autoturismelor pe trotuar". În fine, în cadrul proiectului de modernizare a străzii Barcelona, administrația locală solicită și proiectarea unui sistem de iluminat public pe această porțiune.

Execuția propriu-zisă a lucrării este gândită să dureze cel mult patru luni. Procedura de atribuire a contractului de proiectare și obținere a acordurilor și avizelor necesare are termen de depunere a ofertelor 14 februarie, iar termenul este de realizare a celor solicitate este de 45 de zile.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Zona vest

Acum 4 ani

cu tot respectul, dar 4 luni pentru 800 de metri e enorm. Nici 800 de metri de autostrada nu dureaza atat.
Raspunde

Cl. Anul politic

Acum 4 ani

Cu mai mulți ani în urmă, pe vremea fostului primar și actual președinte, strada Xenopol a avut termen de reabilitare 8 luni de zile, deși nu cred că are 300 de metri.
Raspunde

cucu-bau

Acum 4 ani

Doar patru ? Pai nu stii cat a durat modernizarea strazilor Oncesti, Octavian Goga...:))
Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

Cam tarziu s-a gandit Primaria la strada aia....si banuiesc ca se va face cu dublu sens!!!!!
Raspunde

Un Porc

Acum 4 ani

N-ar fi ok sa se largeasca oare si Strada Salzburg ? Ca pana la urma, din Strada Barcelona intrii in Strada Salzburg, care face legatura intre Autostrada, Zona Industriala, Aeroport si zona adiacenta. Zic si eu, mi se pare logic, pentru ca o strada largita care da intr-o strada ingusta nu rezolva problemele, poate doar temporar.
Raspunde

dacacalitate?

Acum 4 ani

Initiativa laudabila, asta fara a face vre-un comentariu legat de termene si costuri. Intrebarea este daca extinderea va fi facuta in acelasi stil cu cel folosit la actuala strada Barcelona, ca daca e asa, va fi un rasunator esec. Actualul drum e o fasie de sfalt scuipat si nivelat pe niste pamant batataorit, nimic mai mult(FYI in cazul in care cei responsabili au scapat acest mic aspect din vedere ;) ). Faceti si voi niste drumuri din #REZIST, dragi alesi locali, sa nu fim doar spoiti.
Raspunde

Sfantu' Dracu

Acum 4 ani

In Lazaret, Primaria a dat termene de executie pentru reabilitarea unei strazi de 250 metri, 18 luni. au terminat in cca 19-20 luni dar au fost multe perioade de 3-4 saptamani in care nu s-a lucrat absolut nimic. Practic, era nevoie de maxim 3-4 luni.
Raspunde

Zero

Acum 4 ani

''modernizarea străzii pe o lungime de aproximativ 800 de metri, cuprinsă între intersecția cu strada Lyon și cea cu strada Salzburg.'' Intre Lyon si Salzburg sunt maxim 400m.
Raspunde

Barcelonu

Acum 4 ani

500m sa fim mai exacti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus