Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
8°C

Peste 200 de lole cuceresc Agnita, mâine. Vor împărți gogoși

Peste 200 de lole cuceresc Agnita, mâine. Vor împărți gogoși

Peste 200 de lole vor colinda mâine, 28 ianuarie, Agnita. Își vor pune straie de sărbătoare și vor împărți gogoși trecătorilor de pe stradă. Anul trecut, la împlinirea celor 10 ani de activitate, lolele au venit și la Sibiu, însă anul acesta nu „am primit invitație din partea Consiliului Județean”.

Începând cu ora 10:00, lolele vor mărșălui și vor dansa pe străzile din Agnita. Până la ora 12:00 va avea loc așa numita paradă care se va desfășura pe traseul: IMIX - Centru – Incstar, urmată de „Fuga lolelor” prin tot orașul, până la 18:00. De la 20:00 se va organiza „Balul Lolelor”.

„Vor fi 236 de lole, atât adulți, cât și copii. Majoritatea sunt locuitori ai Agnitei, dra mai sunt și sași care au plecat de aici și s-au stabilit în Germania, iar acum s-au întors special pentru acest eveniment. Anul trecut, am fost și la Sibiu pentru că am împlinit 10 ani de activitate și am fost invitați, anul acesta însă nu am mai primit invitație din partea Consiliului Județean. Noi oricum vrem să ținem acest eveniment ca unul specific Agnitei”, a declarat pentru Turnul Sfatului Gabriel Soare, membru în Breasla Lolelor, menționând că fiecare trecător va primi gogoși.

lole (15)

Despre lole se spune că în secolele trecute au izgonit trupele năvălitoare speriate de înfățișarea stranie și lălâie. Astăzi, îmbrăcate în costume specifice, lolele (sau pe numele lor original „urzen”) alungă spiritele rele. Acestea poftesc noul an pe străzile localității „curățate” de trosnetul biciului și pașii „îngerașilor” reprezentați de copilașii costumați în lole.

lole (5)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Zexe

Acum 4 ani

De 18 ani va vand astia gogosi si voi puneti botul.
Raspunde

Niko Leta

Acum 4 ani

azi ma duc si eu sa vad lolele si sa mananc o gogoase calda !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus