Duminică,
21.04.2024
Innorat
Acum
6°C

Cine este noul ministru al Turismului. Mason în Loja lui Brukenthal

Cine este noul ministru al Turismului. Mason în Loja lui Brukenthal

Despre CV-ul lui Bogdan Trif, propus de coaliția PSD-ALDE să preia Ministerul Turismului s-a scris deja foarte mult. Se știe că a fost director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu, iar din martie 2016 deţine funcţia de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu. Are 41 de ani, fiind născut în 28 aprilie 1977, este căsătorit şi este preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a PSD Sibiu.

A absolvit liceul la Grupul Şcolar Economic Administrativ şi de Servicii Sibiu (1992-1995) şi a urmat Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Facultatea TTPA, specializarea Agronomie (1997-2001). A obţinut un Certificat de competenţă Lingvistică în Limba engleză la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Facultatea de Litere, Istorie şi Jurnalistică, catedra de Studii Britanice şi Americane (2001), precum şi o Diplomă IPPC (Controlul Integrat al Poluării) şi diplomă EIA (Evaluarea Impactului asupra Mediului) în cadrul unui Curs finanţat de Comisia Europeană – DG Environment financed Project (2004-2005).

A obţinut un Masterat în Expertiză şi managementul sistemelor ecologice la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Facultatea de Ştiinţe-Ecologice (2004-2006), o diplomă de auditor de mediu (2007), un alt Masterat în Managementul Securităţii, Sănătăţii şi al Relaţiilor de Muncă la Universitatea Lucian Blaga, Facultatea de Inginerie Hermann Oberth (2007-2008). Este, totodată, licenţiat în Drept la Universitatea Alma Mater din Sibiu, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative (2009-2012).

A fost inginer agronom la SC Ital Seminţe România SRL (2002-2004), inginer la Compartimentul Marketing la Complexul Muzeal Astra (2004), consilier principal la Biroul Reglementări Regionale – Compartimentul Controlul Poluării şi Managementul Riscului la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu (2004-2006), comisar principal (2006-2009) şi director coordonator (2009-2010) la Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu, comisar superior la Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Sibiu (2010-2013), director executiv la Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu (2013-2016).

Acesta este CV-ul.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, Trif nu deţine terenuri sau active financiare, dar nu are nici datorii. El are împreună cu soţia un apartament în Sibiu şi două maşini, un Volkswagen din 2011 și un Hyundai I30 din 2016.  În 2017, soții Trif au avut venituri de aproximativ 100 mii de lei.

Tatăl său, primul primar al Sibiului după Revoluție

Petru Trif, tatăl lui Bogdan Trif, este unul din sibienii care au preluat conducerea județului, imediat după Revoluția din 1989, alături de fostul director al CNM ASTRA, Corneliu Bucur, Nicolae Nan, Romeo Trif și Mircea Tomuș. Tatăl lui Bogdan Trif a fost dealtfel primul primar al Sibiului.  La primele alegeri locale de după revoluție, Petru Trif a candidat însă pentru un loc în Consiliul Județean Sibiu. A activat în PD Sibiu și s-a retras de mult timp din viața publică.

Maestru în loja masonică ”Cele trei chei”

Bogdan Trif este maestru în Loja ”Cele Trei Chei”, susțin surse din cadrul PSD Sibiu, iar venerabilul său este un director din cadrul Băncii Comerciale Române, filiala Sibiu. ”Cele Trei Chei” este o lojă ce se consideră predecesoare a celei din care a făcut parte și Baronul Samuel von Brukenthal, „Aux Trois Clefs d'Or" ("La cele trei chei de aur"). Loja interzicea ateismul şi proclama toleranţa religioasă, admiţând existenţa unei fiinţe supreme: "Marele Arhitect al Universului" - Dumnezeu - orice membru al lojei masonice trebuie să: fie "loial lui Dumnezeu" şi "Legilor Sale; el se domină pe sine însuşi; îşi ţine în frâu poftele, îşi învinge patimile şi prin tăria virtuţii contribuie la domnia spiritului asupra simţurilor, aşa încât devine asemenea lui Dumnezeu, imaginea chipului Său". Dictonul acestei loje era ”Studio Sapientia Silentio et non fucata amicitia quid nobilins" - Studiul, înţelepciunea, discreţia şi prietenia nefăţarnică, ce poate fi mai nobil?".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

29 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Felicitari B. T

Acum 6 ani

Asa si ? Toti sunt in masonerie, care e problema ?
Raspunde

balea

Acum 6 ani

Daca reuseste sa faca ceva la Balea ar fi mare lucru! Desi la cat sta in medie un ministru la noi trebuie sa se grabeasca tare!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Simion

Acum 6 ani

Nu mă interesează că este în masonerie sau nu, băiatul ăsta chiar a făcut ceva pe unde a trecut.. .pe de altă parte tare curios sună " susțin sursele din PSD Sibiu". Ce ar trebui să înțelegem ?
Raspunde

zzz

Acum 6 ani

ce "a facut" si ce il recomanda: a "facut" niste inspectii la niste oameni care nu isi curatasera santurile si a dedus, cu logica lui impecabila, ca FDGRul era de vina ca li se infundasera alora rigola a facut spume la gura redactand raspusurile catre "va vedem" a facut planton pe scari la DNA in tara asta e destul sa scuipi si sa lingi ca sa fii ministru
Raspunde

Zumz

Acum 6 ani

Cum isi apara baietii de la PSD masonii. Cand apare pe-aici cate un articol despre FDGR sau despre Johannis sar toti cu masonii si oculta mondiala. Cand e vorba de masonii din PSD, stai, ca sa vedem. De ce fac logica asta stramba PSD-istii? Pentru ca pot! :)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nelly

Acum 6 ani

Exact, pentru ca pot, zumzaila. Tu nu poti, asa ca latra. La musoni. Tu esti si pe-afara pe la panaramele din fatza sediului PSD?
Raspunde

Zero

Acum 6 ani

De cand intra orice neica-nimeni-in-parcare in Loje ?!? Sau mai nou e dupa cat cotizezi ? Faine principii au Lojele de c@c@ mai nou. Asta nu-i bun decat in vitrine in Amsterdam, Berlin, Londra.
Raspunde

nime'n drum

Acum 6 ani

cine e masonul din BCR?
Raspunde

Sibian

Acum 6 ani

Figura, privirea, acestui individ nu emană ceva pozitiv...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nelly

Acum 6 ani

Dimpotriva, emana seriozitate, determinare, stapanire de sine.
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

"Tatăl lui Bogdan Trif a fost dealtfel primul primar al Sibiului." Sa nu exageram cu laudele, domnu´ Bratu. Ca iar ajungem la "cel mai iubit fiu al poporului", "geniul din Carpati" etc..
Raspunde

Gruia

Acum 6 ani

Alo, redacția, dacă acum în ianuarie 2018 „are 41 de ani, fiind născut în 28 aprilie 1977”, în 28 aprilie 2018 va împlini 42 de ani? Nu prea iese la matematică. :)
Raspunde

danny

Acum 6 ani

Certificatul de limba engleza este expirat!. Valabilitate max. 2 ani!
Raspunde

Zexe

Acum 6 ani

Dacă este născut în în 28 aprilie 1977 are 40 de ani, nu 41, domnule Bratu.
Raspunde

Teo

Acum 6 ani

La fabricile de diplome pe bani , oricat de prost esti,poti obtine cate specializari vrei.ULBS,unde nepotismul e in floare,nu face exceptie de la aceasta trista realitate.
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

ce dreptate si adevar spui Teo. De acum vreo 6-7 ani veneau romani bravi din italia si spania care nu stiau nici sa scrie bine romaneste la Roger, ULBS-IDD,ALMA....,si EURoii sa traiasca !Nu spun ca au fost chiar singuri,au fost si niste de ai nostri.Nepotism ca nepotism.Facultati la Blaj,Vilcea,Sighisoara.M Ciuc etc,toate mini fabricute de diplome
Raspunde

claudius

Acum 6 ani

hopa ...NAN POKERISTUL :) jokerul fermecat
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Brasov

Acum 6 ani

Dacă acest ministru se aseamănă cu președintele iohanis....alt sibian de ,,rahat,,....cum drag sa promiți sute de km de pârtie in mulții Făgăras....când tu nu ai făcut un ,,trotuar,, in Sibiu ...
Raspunde

altul

Acum 6 ani

Credeam ca macar asta are ceva scoala "pe bune", din toata puzderia aia de agramati, dar din ce scrie, cu TTPA si cu Alma Mater... e de-al lor.
Raspunde

Feldmareschallu anti-rosu

Acum 6 ani

E degradant sa ai carnet de ciumat rosu, da unii-s atat de prostalai, de mai si semnalizeaza. Da deh, uite ca sa fii lingau de partid te poate duce departe.
Raspunde

gruia lui novac

Acum 6 ani

masoneria salveaza Romania!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus