Miercuri,
21.04.2021
Innorat
Acum
9°C

Președintele Comisiei Europene, mesaj pentru Dăncilă: Sunt încrezător că vom avea un summit de succes la Sibiu

Președintele Comisiei Europene, mesaj pentru Dăncilă: Sunt încrezător că vom avea un summit de succes la Sibiu

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, i-a transmis felicitări, marţi, premierului Viorica Dăncilă, afirmând că Uniunea Europeană "nu ar fi completă fără România", iar "România "nu ar fi completă" fără valorile europene.

"Aş vrea, atât personal, cât şi în numele Comisiei Europene, să vă felicit pentru numirea în funcţia de prim-ministru al României", i-a transmis Jean-Claude Juncker marţi Vioricăi Dăncilă.

"Aşa cum am spus în discursul despre Starea Uniunii rostit în septembrie, Uniunea Europeană nu ar fi completă fără România. Aş adăuga faptul că România nu ar fi completă fără ancora constantă pe care valorile europene o reprezintă pentru cetăţenii ţării, pentru societatea şi economia ţării. Comisia Europeană va rămâne partenerul dumneavoastră constant şi de încredere în promovarea acestor valori şi în înregistrarea de progrese în toate domeniile în care sunt necesare progrese", afirmă Jean-Claude Juncker în scrisoarea trimisă premierului României.
Juncker a îndemnat la cooperare inclusiv în vederea summitului de la Sibiu, din 2019.

"Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene anul viitor va fi o altă oportunitate bună pentru a marca aportul adus de România în Uniunea Europeană ca stat membru. Comisia Europeană este pregătită să ajute la promovarea unei baze puternice de colaborare pentru o Românie mai puternică în Uniunea Europeană. Vă doresc să aveţi succes în tot ce faceţi şi aştept să colaborez cu dumneavoastră şi cu Guvernul dumneavoastră pentru pregătirea primei Preşedinţii a Consiliului UE deţinută de România în 2019. Sunt încrezător că prin cooperarea noastră vom avea un summit de succes la Sibiu pe 9 mai 2019", subliniază Jean-Claude Juncker.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Malone

Acum 3 ani

Nu e ca si cum Dancila va mai si fi prim ministru in momentul summit-ului de la Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus