Joi,
28.09.2023
Innorat
Acum
16°C

Site-ul oficial de turism al României suspendat pentru neplată. Trif: Nu cred așa ceva!

Site-ul oficial de turism al României suspendat pentru neplată. Trif: Nu cred așa ceva!

Actualizare:

Ministrul Turismului a plătit astăzi suma necesară reactivării domeniului de travel pentru ca portalul de promovare turistică Romania.travel să redevină activ.

"Portalul Romania.travel este un mijloc important de promovare turistică a României, pe care dorim sa îl menținem. Am dispus în Ministerul Turismului identificarea în regim de urgență a măsurilor necesare pentru rezolvarea pe termen lung a aspectelor de natură legală, economică și tehnică în această speță. Am în vedere multiplicarea acestor instrumente de promovare în plan international a României ca destinație turistică”, a subliniat ministrul Bogdan Gheorghe Trif.
Știre inițială:

Site-ul oficial de turism al României, denumit sugestiv Romania.travel, a fost suspendat pentru neplata găzduirii.

Informația a fost făcută publică de jurnaliștii de la Profit.ro, care l-au și contat pe această temă pe sibianul Bogdan Trif, noul ministru al turismului.

"Nu cred așa ceva", a fost prima reacție a acestuia.

În scurt timp, însă, a revenit cu o declarație în care a explicat ce se întâmplă cu portalul oficial de turism al României.

"M-am interesat să văd despre ce e vorba și site-ul nu funcționează de la începutul lunii ianuarie. Domeniul a fost luat pe persoană fizică și este administrat de ministerul Turismului. Nu e cadrul legal să-l plătim, motiv pentru care o să-l plătesc eu din salariul meu de ministru, astfel încât luni să funcționeze din nou. Asta-i viața", a spus Bogdan Trif.
Întrebat cât va trebui să plătească pentru domeniu, ministrul a afirmat că, din câte a auzit, ar costa în jur de 120 de euro.

"Ar fi o pierdere să închidem site-ul, motiv pentru care am să-l plătesc eu pentru tot anul și o să propun și un act legislativ care să-mi permită să pot să-l iau și să-l plătesc prin minister. Mi se pare de o importanță vitală pentru noi. E o problemă foarte importantă, mulțumesc mult că mi-ați semnalizat-o și o s-o rezolv. Probabil luni, marți, o să funcționeze din nou", a adăugat ministrul Trif.

Citește mai multe pe Profit.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

zzz

Acum 5 ani

acel moment cand un ministru calificat si de buna credinta iti spune "asta-i viata" Compentetnii din PSD...cumpara siteu-ul pt promovarea tarii "pe persoana fizica" indrazneste sa crezi ;)
Raspunde

@z

Acum 5 ani

A rezolvat problema , bai molusca !
Raspunde

Cristi

Acum 5 ani

Nu PSD la cumparat pe persoana fizica... este mostenire de pe vremea Blondinei. NU ca as tine cu PSD-ul dar la faza asta chiar sunt nevinovati. Nici nu cred ca stiau ca au asemenea site :) In fine... si-a revenit!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus