Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Site-ul oficial de turism al României suspendat pentru neplată. Trif: Nu cred așa ceva!

Site-ul oficial de turism al României suspendat pentru neplată. Trif: Nu cred așa ceva!

Actualizare:

Ministrul Turismului a plătit astăzi suma necesară reactivării domeniului de travel pentru ca portalul de promovare turistică Romania.travel să redevină activ.

"Portalul Romania.travel este un mijloc important de promovare turistică a României, pe care dorim sa îl menținem. Am dispus în Ministerul Turismului identificarea în regim de urgență a măsurilor necesare pentru rezolvarea pe termen lung a aspectelor de natură legală, economică și tehnică în această speță. Am în vedere multiplicarea acestor instrumente de promovare în plan international a României ca destinație turistică”, a subliniat ministrul Bogdan Gheorghe Trif.
Știre inițială:

Site-ul oficial de turism al României, denumit sugestiv Romania.travel, a fost suspendat pentru neplata găzduirii.

Informația a fost făcută publică de jurnaliștii de la Profit.ro, care l-au și contat pe această temă pe sibianul Bogdan Trif, noul ministru al turismului.

"Nu cred așa ceva", a fost prima reacție a acestuia.

În scurt timp, însă, a revenit cu o declarație în care a explicat ce se întâmplă cu portalul oficial de turism al României.

"M-am interesat să văd despre ce e vorba și site-ul nu funcționează de la începutul lunii ianuarie. Domeniul a fost luat pe persoană fizică și este administrat de ministerul Turismului. Nu e cadrul legal să-l plătim, motiv pentru care o să-l plătesc eu din salariul meu de ministru, astfel încât luni să funcționeze din nou. Asta-i viața", a spus Bogdan Trif.
Întrebat cât va trebui să plătească pentru domeniu, ministrul a afirmat că, din câte a auzit, ar costa în jur de 120 de euro.

"Ar fi o pierdere să închidem site-ul, motiv pentru care am să-l plătesc eu pentru tot anul și o să propun și un act legislativ care să-mi permită să pot să-l iau și să-l plătesc prin minister. Mi se pare de o importanță vitală pentru noi. E o problemă foarte importantă, mulțumesc mult că mi-ați semnalizat-o și o s-o rezolv. Probabil luni, marți, o să funcționeze din nou", a adăugat ministrul Trif.

Citește mai multe pe Profit.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

zzz

Acum 6 ani

acel moment cand un ministru calificat si de buna credinta iti spune "asta-i viata" Compentetnii din PSD...cumpara siteu-ul pt promovarea tarii "pe persoana fizica" indrazneste sa crezi ;)
Raspunde

@z

Acum 6 ani

A rezolvat problema , bai molusca !
Raspunde

Cristi

Acum 6 ani

Nu PSD la cumparat pe persoana fizica... este mostenire de pe vremea Blondinei. NU ca as tine cu PSD-ul dar la faza asta chiar sunt nevinovati. Nici nu cred ca stiau ca au asemenea site :) In fine... si-a revenit!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus