Joi,
01.06.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Foto | Actualizare Poziția primăriei cu privire la zidul placat cu PFL

Foto | Actualizare Poziția primăriei cu privire la zidul placat cu PFL

Actualizare:

Primăria Sibiu explică într-un răspuns oferit Turnul Sfatului că a primit aviz de la Direcția pentru Cultură pentru această lucrare și că urmează a fi contractată o firmă specializată pentru reparații.

”Primăria va contracta în următoarea perioadă, după aprobarea bugetului și obținerea avizelor necesare, lucrări de reparații la zidul scărilor din Pasajul Scărilor.
Până când încep lucrările s-a luat decizia amplasării unui eșafodaj provizoriu care are rolul de a proteja împotriva unor eventuale căderi accidentale de zidărie sau tencuieli. Pentru această lucrare Primăria Sibiu a primit aviz din partea Direcției Județene de Cultură Sibiu”, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.
Știre inițială:

Mai mulți sibieni și-au exprimat îngrijorarea după ce au văzut o serie de imagini cu modul în care arată acum zidul de susținere a treptelor de lângă Butoiul de Aur, care duc spre Turnul Scărilor. De câteva zile, zidul este acoperit plăci de PFL (placă fibroasă din lemn), vopsite în roșu. Aspectul a ridicat o serie de întrebări din partea localnicilor. 

Imaginile apărute ieri pe facebook-ul Sibiul în Imagini i-au alertat pe sibieni, care sunt îngrijorați de aspectul unui placaj amplasat pe zidul de lângă Butoiul de Aur. „Habar nu am ce a fost aici. Într-o zi a venit o echipă de constructori, au ridicat placajul, a doua zi au vopsit-o și asta a fost tot. Poate cădea zidul acela și nu am remarcat eu”, spune o tânără de la un magazin din apropiere.

Surse neoficiale spun că această amenajare este de fapt o soluție a Primăriei Sibiu prin care zidul este protejat până când vor fi făcute reparații. ”Din zid cădeau bucăți și pentru a preveni accidentele până la demararea lucrărilor de reparații, s-a găsit soluția acestui placaj”, susțin surse din cadrul Primăriei Sibiu. Reporterii Turnul Sfatului au cerut un punct de vedere oficial, însă acesta nu a venit până la redactarea acestui articol.

protectie zid pasajul scarilor butoiul de aur (8) protectie zid pasajul scarilor butoiul de aur (7)

În urmă cu un an, Primăria Sibiu s-a confruntat cu o situație similară, la scările de pe Podul Minciunilor. Balustrada scărilor care urcă de pe strada Ocnei către Podul Minciunilor se înclinase atât de mult, încât risca să se prăbușească. După sesizarea făcută de redacția Turnul Sfatului, reprezentanții Primăriei au restricționat accesul în zonă, în scurt timp fiind făcute și reparațiile necesare.

protectie zid pasajul scarilor butoiul de aur (13) protectie zid pasajul scarilor butoiul de aur (3) protectie zid pasajul scarilor butoiul de aur (4) protectie zid pasajul scarilor butoiul de aur (6) protectie zid pasajul scarilor butoiul de aur (5) protectie zid pasajul scarilor butoiul de aur (10) protectie zid pasajul scarilor butoiul de aur (2)

protectie zid pasajul scarilor butoiul de aur (12)

Foto: Silvana Armat

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

mc

Acum 5 ani

Cei de la Directia pentru Cultura nu au nimic de spus? In alte chestiuni mai putin importante sunt doarte "activi".
Raspunde

Cipi

Acum 5 ani

Si deasupra la restaurant este izolat cu stiropor de foarte mulți ani si se vede ca naiba. Cel mai frumos colț din Sibiu este adaptat la stilul regățenesc.
Raspunde

Un Porc

Acum 5 ani

Hai ca in poze nu arata atat de rau ... pana vezi in realitate. Mi se parea de bun gust sa puna totusi un mic semn care sa atentioneze ca e o zona in lucru. Asta macar pentru turisti, sa stie ca e ceva temporar ...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

exemplu de manipulare

Acum 5 ani

Doamna asa zis ziarist, ati sctis așa *Mai mulți sibieni și-au exprimat îngrijorarea după ce au văzut o serie de imagini cu modul în care arată acum zidul de susținere a treptelor de lângă Butoiul de Aur, care duc spre Turnul Scărilor.* va rog sa dati macar numele unuia dintre acei sibieni care v-au cautat sa va itereze îngrijorarea care îl macina. Dacă nu ne dati un singur nume, inseamna ca ati mintit
Raspunde

born in '73

Acum 5 ani

PFL-ul ala e OSB, se poate si construi cu el. Dar DA, e din lemn - aici aveti dreptate.
Raspunde

biciclist

Acum 5 ani

Iar un pic mai sus pe Pasajul Scarilor, iti cad tiglele in cap...
Raspunde

raspandache

Acum 5 ani

Ce să facem, dacă n-avem un primar sau măcar un vice-primar care să se priceapă la cultura și conservarea patrimoniului istoric... stăm și belim ochii la kitsch-uri și eventual așteptăm să ne mai pice ceva-n cap.
Raspunde

Niko Leta

Acum 5 ani

tot mai urat se face Sibiul - nici in vis n-am sa ma mai intorc acolo nici macar in vizita ! ):
Raspunde

Lilly

Acum 5 ani

Tot mai urât se face pentru că de ani buni e condus de elita FDGR-ului. Acum se văd rezultatele, au grijă numai de sacul lor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus