Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Interviu cu Daniel Kurtman, administratorul companiei care construiește cele mai frumoase proiecte imobiliare din Sibiu

Interviu cu Daniel Kurtman, administratorul companiei care construiește cele mai frumoase proiecte imobiliare din Sibiu

La cât de înghesuit și fad se construiește în Sibiu, un proiect imobiliar care vine cu piscină pe acoperiș, grădini suspendate și parcare subterană pare desprins din Europa de Vest, nu din normalitatea Mileniului 3. Iar la cum arată fațadele celor mai multe blocuri ridicate în orașul nostru în ultimii ani, arhitecții de pe vremea lui Ceaușescu par să prospere. Cu mici excepții. Despre aceste excepții am stat de vorbă cu Daniel Kurtman, administrator al companiei Gruenwald Immobilien. Prezentă de trei ani pe piața sibiană, Gruenwald a adus arhitectura modernă în Sibiu.

 Foto Dani

Rep.: Nu este o mișcare prea îndrăzneață: primul proiect imobiliar din zona Sibiului cu vegetație suspendată și piscină pe acoperiș? Ce reacții aveți din piață? 

D. K.: Cu siguranță este îndrăzneț, având în vedere monotonia din piața imobiliară din Sibiu, dar credem că avem o clientelă căreia ne adresăm, oameni care își doresc niște locuințe de calitate, cu confort sporit. Totuși, chiar dacă până acum am semnat ante-contracte de vânzare-cumpărare cu șase clienți, găsim persoane care sunt sceptice că proiectul va fi executat conform imaginilor promovate, ceea ce este de înțeles, deoarece sunt dezvoltatori care, din păcate, păcălesc clienții cu imagini frumoase, executând imobile departe de randările arhitecților. În cazul nostru, avem deja peste 130 de apartamente construite pe Calea Cisnădiei care sunt executate ca în randările arhitecților, cu mici adaptări la cerințele locatarilor. Nu am făcut rabat de la calitate și nici de la design în niciunul din proiectele noastre de până acum și nici nu vom începe acum. Dovadă a acestui lucru, rezistența clădirii este proiectată și executată corespunzător cu încărcările suplimentare care vor veni de la piscină și ghivecele cu copaci de pe balcoane.

Copacii de pe fațadă, pe lângă rolul estetic și de confort, au și un rol funcțional, prin asigurarea unui climat mai răcoros la nivelul fațadei în timpul verilor, care sunt tot mai caniculare. Piscina încălzită și terasa extrem de generoasă din jurul ei, vor oferi locatarilor un loc de relaxare, ori de câte ori vor simți nevoia să o folosească.

Rep.: Nu vă îngrijorați că pomii și piscina nu vor fi îngrijite corespunzător de către locatari și pe urmă totul arată dezolant?

D. K.: De la primul proiect din 2015 și până acum, tratăm fiecare proiect imobiliar cu maximă seriozitate, considerând că istoricul fiecărui dezvoltator este cea mai bună carte de vizită. În consecință, toate imobilele dezvoltate până acum vin cu interdicția de a modifica în orice fel fațadele și spațiile comune, evitând astfel închiderea balcoanelor.

Această politică va continua și în cazul proiectului Waldturm, cu prevederile suplimentare că întreținerea spațiilor verzi și a piscinei va fi efectuată de societăți specializate în acest sens. Copacii, plantele și orice alt element decorativ nu vor putea fi înlocuite fără acordul nostru. De asemenea, toată vegetația de pe fațada va dispune de instalație de irigare automată, programabilă și cu senzori de ploaie.

18700136_739506272873694_4201487346527820235_n

Rep.: În 2015, când ați decis să investiți la Sibiu, ați făcut niște studii referitoare la piața imobiliară sibiană? Cu ce concluzii?

D. K.: Cu siguranță am efectuat un studiu al pieței și am tras câteva concluzii, printre care că suprafețele utile ale apartamentelor sunt foarte mici, ajungând până la suprafețe specifice garsonierelor la apartamente de două camere. În consecință, am decis să venim cu o alternativă în piață, optând pentru suprafețe mai generoase. De asemenea, am observat că nu se pune accentul suficient de mult pe esteticul clădirilor și a spațiilor din jurul lor. De fapt, multe proiecte sunt înconjurate doar de parcări dalate. În zona Calea Cisnădiei sunt străzi întregi pe care nu se vede aproape niciun petec de spațiu verde.

Rep.: Foarte puțin se pune accentul în Sibiu pe arhitectură. Cât de mult contează prețul și cât contează designul pentru sibieni în momentul alegerii unei locuințe?

D. K.: Există o categorie de clienți care este limitată din punct de vedere financiar la un anumit prag și sunt dispuși să cumpere orice locuințe se încadrează în bugetul lor. Pentru aceștia, arhitectura, designul, calitatea materialelor și confortul nu sunt prioritare. Sunt mulțumiți cu orice locuința în bugetul lor.

Lăsând deoparte această categorie, ceilalți clienți sunt interesați de materiale, de calitatea lucrărilor, de zonă, de facilitățile oferite de locuința pe care urmează să o achiziționeze. De exemplu, pentru mulți din clienții proiectului Amfeld II de pe Calea Cisnădiei, parcurile dintre clădiri au fost un factor determinant în achiziția locuințelor.

Rep.: Sunt sibienii dispuși să plătească mai mult pentru avea ceva în plus, nu doar o "cutie de chibrituri”?

D. K.: Sibienii sunt dispuși să plătească pentru calitate. Pentru un apartament care își justifică prețul. Puterea de cumpărare este aproape de cea a Clujului și totuși prețul pe metru pătrat este departe de cel practicat în Cluj. Asta arată că sibienii își permit să plătească mai mult pe metrul pătrat dar că în piață nu există suficientă ofertă pe acest segment de clienți “pretențioși”.

De asemenea, vreau să punctez că prețurile practicate de noi nu sunt foarte mari, raportat la calitatea materialelor și calitatea execuției. Vorbim de 5-10% mai mult decât media pieței, pentru facilități superioare. Nu toate creșterile de cost se regăsesc în prețul de revânzare. Am acceptat de multe ori diminuări ale profiturilor, doar că să iasă o treabă de o calitate net superioară.

18765923_739506256207029_5446481235989196644_n

Rep.: Proiectul dvs. numit Waldturm am văzut că vine cu parcare subterană pentru locatari. În aproape toate proiectele imobiliare noi se vorbește de necesitatea locurilor de parcare, ori despre spații verzi și locuri de joacă, însă nu toate ajung la final să arate ca pe hârtie. Credeți că este destul de strictă legislația în domeniu?

D. K.: Proiectul Waldturm beneficiază de 35 de locuri de parcare, cu două mai mult decât minimul cerut de lege, care deservesc 22 de apartamente. Considerăm că sunt mai mult decât suficiente locuri de parcare. 30% din suprafața parcelei va rămâne spațiu verde unde este prevăzut un loc de joacă pentru copii. Niciodată nu am făcut rabat de la tot ce reprezintă o utilitate sau un confort sporit pentru clienții noștri.

Nu cred că este o problemă de legislație, care este destul de clară, ci mai degrabă de respectare a legislației respective. Din punctul nostru de vedere, nerespectarea numărului locurilor de parcare ar trebui să ducă automat la neîntabularea clădirii.

Rep.: Mai există spații pentru proiecte noi în Sibiu? Toate statisticile din ultimii ani arată o dezvoltare imobiliară la periferie.

D. K.: Sibiul este și va rămâne unul dintre principalii poli de dezvoltare ai României și, ca urmare, va continuă să atragă forță de muncă din interiorul dar și din exteriorul țării. Dezvoltarea către periferie s-a făcut din cauza puținelor proiecte care s-au început în interiorul orașului. Indicii arată că românii preferă să locuiască în interiorul orașelor, aproape de școli, spitale și alte tipuri de servicii. Nu credem că acest trend se va modifică foarte curând, ci proiectele de reconversie urbană, cum este proiectul Gruenwald Stadtmitte, din proximitatea viitorului mall, vor fi de mare succes.

Rep.: Nu vă îngrijorează lipsa infrastructurii în zona Podului Gării, mai ales în perspectiva noului mall?

D. K.: Evaluarea capacităților de trafic se face de către Primăria Sibiu. În consecință, credem că Primăria Sibiu va găși soluțiile necesare pentru un trafic corespunzător în zonă. Din punctul nostru de vedere, cele trei căi de acces existente, adică străzile Fabricii, Șerbota și Gheorghe Țițeica sunt suficiente, urmând că viitoarea stradă Socului, prinsă în PUG-ul Sibiului, să asigure o cale de acces suplimentară pentru zona ce urmează a fi dezvoltată.

Rep.: Care este prețul mediu pe metrul pătrat pentru o locuință în cadrul proiectelor dezvoltate de dvs.? Există diferențe semnificative în comparație cu prețul mediu în zona Sibiului?

D. K.: Pentru proiectele aflate în dezvoltare pe Calea Cisnădiei prețul mediu este de aprox. 820 euro/mp, pentru proiectul Waldturm, cel cu piscina și fațada verde, 1000 euro/mp, iar pentru proiectul Stadtmitte, cel de lângă viitorul mall, încă prospectăm piața pentru a stabili cel mai potrivit preț.

Rep.: Nu doriți să spuneți nici măcar aproximativ cât va fi?

D. K.: Probabil va fi în jurul prețului de 1200 euro/mp, pentru primele 88 de apartamente, pentru care vom începe dezvoltarea în cursul acestui an. Acolo vorbim de aproximativ 1000 de apartamente și cu siguranță prețurile vor suferi modificări ulterioare, în funcție de condițiile din piață.

18740195_739506322873689_4407850478041956269_n

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

73 comentarii

joe

Acum 4 ani

O fi interesanta treaba cu copacii pe balcon dar geamurile cam mici...
Raspunde

zuzu

Acum 4 ani

copaci pe balcon? in cat timp vor fi lasati sa se usuce? ca doar nu vor fi lasati sa se dezvolte de capul lor...
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Buna ziua, Blocul este dotat cu instalatie de irigat automata ,care dispune si de senzor de ploaie. De asemenea, asociatia de locatari va avea contract cu o societate abilitata pentru intretinerea spatiilor verzi. Pentru mai multe informatii sau nelamuriri va invitam la biroul nostru! Multumim!
Raspunde

scara

Acum 4 ani

22 apart. = 22 de pareri, imobilul e plasat la dedeman, zona plina de oltenasi ......
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Bună ziua, Imobilul nostru este plasat lânga Dedeman , pe strada Doamna Stanca. Orașul Sibiu se află într-o continuă expansiune , ceea ce ne plaseaza pe locurile fruntașe în clasamentul orașelor dorite de către cei care îsi doresc un trai mai bun. Suntem mândri de acest aspect și de aceea așteptăm cu drag orice persoană interesată de relocare, indiferent de zona sau județul de proveniență. La nivel macro este un factor foarte important în dezvoltarea acestui minunat oraș! Vă stăm la dispoziție oricând pentru informații ! O zi frumoasă în continuare!
Raspunde

Vladimir

Acum 4 ani

Este criticata calitatea arhitectilor din Sibiu (fiind arhitect, evident ca ma simt lezat...), dar nu se spune ca: - terenul-i la dracu-n praznic, iar de designul avangardist or sa se bucure vecinii tai, ca tu vezi ce-i pe fereastra - de la “blocul-minune-verde” pana sa apuci sa intri-n Sibiu faci o juma’ de ceas - intretinerea copacilor agatati pe fatada o sa coste cam cat gazul si lumina la un loc Nu prea merg vanzarile, de-i faceti publicitate mascata...?!
Raspunde

...

Acum 4 ani

Daca arhitectii sibieni ar avea mandrie profesionala cred ca am putea sa vedem ceva mai frumos in jurul nostru in oras. Ma uit la cum si ce se construieste si n-as zice ca exista macar un dram de mandrie profesionala. Si nici nu am prea auzit ca arhitectii sibieni sa protesteze oficial impotriva unor proiecte care sufoca orasul
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Bună ziua, Cu toții cunoaștem faptul ca design-ul, compartimentările interioare și dimensiunea imobilelor se stabilesc de către beneficiar și nu de către arhitect. Acesta din urmă este doar un executant și persoana care "așterne" pe un proiect dorințele beneficiarulul/ dezvoltatorului. Prin urmare considerăm că orice arhitect își poate lăsa amprenta într-un mod pozitiv în mediul din Sibiu prin recomandări către posibilii beneficiari sau chiar refuzuri dacă se constată faptul că posibilul proiect va afecta estetic / funcțional o bună dezvoltare/continuitate a orașului. Punctual vă raspundem la mentionările dumneavoastră: - terenul este situat pe strada Doamna Stanca, lângă magazinul Dedeman - design-ul avantgardist este conceput special de către proiectanții noștri pentru a asigura un confort și o utilitate sporită prin suprafețele utile mari, compartimentare cât și prin balcoanele foarte mari, finisate și îmbogățite cu plante. - accesul în oraș se realizeaza în maxim 5 minute, prin Bd. Mihai Viteazul și în maxim 10 minute prin Bd Vasile Milea. De asemenea , menționăm câteva locații de unde proprietarii își pot face cumpărăturile și timpul necesar pentru a ajunge : magazin Lidl ( Bd Mihai Viteazul - 3 minute), Kaufland ( Str Doamna Stanca - 3 min), Carrefour + Auchan + Promenada Mall ( 5 minute), Emag ( 5 minute ) , Piata Rahova ( 5 minute) , Dedeman ( 2 minute). - blocul este dotat cu instalație automata de irigat, programabilă, cu senzor de ploaie și electrovalve, ceea ce va asigura costuri minime de întreținere . Vă așteptăm la unul dintre birourile noastre pentru a afla mai multe informații! O zi minunată vă dorim!
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

Blocul este LIPIT de cel de linga el. Mergeti si vizitati locatia, sunt sub 3 m intre constructii..:)
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Bună ziua, Blocul nostru respectă în totalitate normativele din construcții și pe cele din Consiliile Locale. De asemenea, Autorizația de Construire este acordată în urma avizelor de la instituțiile abilitate: ISC , ISU , Urbanism , Apă-Canal , Electrica, Autoritatea Aeronautică din România, Compania de Salubritate si Compania de Telecomunicatii Nationala. Multumim , Vă dorim o zi frumoasă în continuare!
Raspunde

ilie

Acum 4 ani

poza arata bine, insa o sa vedem cum arata in realitate, sunt chiar curios cum o sa se incadreze intre restul cladirilor dar am impresia ca o sa fie la 3 metrii de alte doua blocuri:) ...35 de locuri de parcare mai mult decat suficient? avand in vedere ca in locatia resprectiva esti 100% dependent de masina per familie minim 2 masini sunt necesare deci 44 de locuri...fara sa vorbim de vizitatori, eu sunt profund dezamagit de zona respectiva, era un camp liber, cu vedere la munti, putea fi un cartier genial, de ce a trebuit sa va inghesuiti de parca ala e ultimul teren de pe lumea asta??
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Bună ziua, Predarea se face respectând 100% proiectul . Ca și în cazul ansamblului Amfeld, de pe Calea Cisnădiei , vom continua să ne respectăm promisiunile către clienții nostri considerând acest lucru primordial , un fapt moral și etic . Blocul dispune de acces la stațiile de transport în comun de pe Bd Mihai Viteazul și de pe Strada Rahovei, acestea fiind la o distanță de mers pe jos de aproximativ 5-7 minute. Acesta este un beneficiu major pentru a nu depinde 100% de mijloace de transport personale. O zi ușoară în continuare!
Raspunde

Parcare

Acum 4 ani

Pot confirma ca randarile din proiect sunt conforme apoi cu realitatea din teren ; au un design mai aparte si construite ok , insa la proiectele de pe Calea Cisnadiei se pare ca le-a dat un calcul gresit in ceea ce priveste parcarile , 25 de apartamente per imobil = 25 de locuri de parcare in condiitile in care par ca stiu ce spune legea
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Buna ziua, Vă mulțumim pentru aprecieri ! Vă asigurăm de faptul că întotdeauna am respectat cadrul legislativ aflat în vigoare cât și normativele/ hotărârile de Consilii Locale. În cadrul ansamblului de pe Calea Cisnădiei locatarii au beneficiat gratuit de locurile de parcare, amenajate ,așa cum am mentionat și mai sus, în cadrul legal. De asemenea , tot în cadrul proiectului Amfeld de pe Calea Cisnădiei au rezultat mai multe locuri decât cele 25 amintite mai sus, restul fiind puse la dispoziția locatarilor tot gratuit , pentru primirea musafirilor sau a celor ce dețin mai multe autoturisme. O zi frumoasă!
Raspunde

Client ce recomanda....

Acum 4 ani

Da, frumos continut pentru acest articol, Societatea Gruenwald Immobilien cand s-a infiintat (2015) avea doi asociati, acest domn Kurtman si inca unul. Sediul acestei societati este in Sibiu pe strada ROZDESTI nr 7A. Recomand clientilor interesati de ceea ce construieste firma Gruenwald sa mearga sa vada sediul firmei. NU este respectat confortul sau legea pentru ei, ATUNCI DE CE LE-AR RESPECTA PENTRU CLIENTI ??? Cladirea in care este sediul firmei NU are locuri SUFICIENTE de parcare pe domeniul privat, are amplasata o copertina pentru SINGURUL loc de parcare in fata unui luminator/geam, arhitectura inghesuita......nu vad de ce as avea incredere sa cumpar ceea ce construiesc ei. Atentie, comparati ofertele din piata, verificati un constructor si ceea ce a construit, cladirile ridicate de el,cum se comporta (fisuri, igrasie, crapaturi, scurgeri utilitati) dupa minim trei ani de zile si nici atunci nu ai garantii. Atentie cu locurile de parcare in subteran pentru viitorii locatari, initial acestea se regasesc in proiectul cladirii, in randarile arhitectului iar ulterior, pentru ele se face schimbare de destinatie si o sa ajungeti sa va bateti pe locurile de parcare pe domeniul public, din fata blocului sau sa parcati masina in " copacul verde din balcon". Multa bafta!
Raspunde

...

Acum 4 ani

Foarte bine zis!
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Bună ziua, Sediul social al companiei se află și acum tot pe Strada Rozdești. Specificam aici faptul că imobilul în în care este situat sediul social nu este proiectat și construit de către Gruenwald Immobilien. Vă invităm la biroul nostru din Calea Cisnădiei , Str. Irina Rosetti nr 17, unde ne desfășurăm activitatea pentru a avea o imagine mai clară despre calitatea ansamblurilor construite până acum. Suntem de acord și susținem recomandarea dumneavoastră către cumpărători de a compara ofertele din piață și de a verifica istoricul fiecărui constructor/dezvoltator. Suntem deschiși oricărei vizite in cadrul ansamblului nostru Amfeld de pe Calea Cisnădiei și încurajăm orice persoană care dorește să achiziționeze un apartament în cadrul proiectului Waldturm, de lângă Dedeman, să programăm o întâlnire consultativă. Așa cum am menționat și în acest articol , întotdeauna am livrat 100% din promisiunile noastre și garantăm acest lucru și în cazul acestui proiect. Istoricul nostru este cartea noastră de vizită și confirmă cele spuse. Cu siguranță nu ne vom abate de la acest principiu nici în cazul acestui proiect , implicit nici în cazul parcărilor, care vor avea aceeași destinație ca și în proiect - locuri de parcare. O zi plăcută !
Raspunde

MirceaSpotter

Acum 4 ani

Mircea, Mircea... inca nu ti-ai gasit de lucru? Hai ca te ajut cu datele agentiei judetele pentru ocuparea fortei de munca: Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu Sibiu, str. Morilor nr. 51 A Nr. telefon: 0269.210.882 Iti inteleg frustrarea, dar nu e asta locu' unde s-o golesti. In rest.. sanatate si numa' bine!
Raspunde

cititor 13

Acum 4 ani

pretul normal la un partament / casa in vest, este de maxim 7-10 % peste investitia facuta.....deci aprox maxim 250 euro / mp - si asta calculat cu 50 % peste 170 euro/mp investiti. In general pentru spatiul util este 150 euro/mp - asta e investitia. Daca vinde cu 1200 euro/mp asta inseamna un profit ptr ei de mimin 800 %. ASTA E REALITATEA !!! de ce nu se spun aceste lucruri ???
Raspunde

Jerome K Jerome

Acum 4 ani

Eu cred ca tu nu ai ieșit in viața ta din satul tău !!!!! Unde ai văzut tu in vest preț de 250 euro/mp de construcție ???? Intr-o suburbie a Munchenului prețul e de 3000 euro/ mp in München ajunge și la 6-7 mii , iar sa spui ca cineva construiește cu adaos de 7-10% denota faptul ca nu ai nici cele mai elementare cunoștințe de economie , in condițiile in care inflația este de 3-5%, dobânzi si comisioane bancare 4-6% , cum sa ai adaos 7%???? Se dovedește încă odată ca acest forum e infestat de semidocti și frustrați fără ocupație ....
Raspunde

Woow

Acum 4 ani

Cum sa construiești la 170 euro / mp ???? Poate chirpici ca la tine in Oltenia :))) Prețul terenului și al utilităților nu-l pui? Ești vai de capul tău , din nefericire ai și acces la internet ...
Raspunde

cititor 13

Acum 4 ani

ei recunosc cand spun: "încă prospectăm piața pentru a stabili cel mai potrivit preț." CE ZICETI DE ASTA ???
Raspunde

Woow

Acum 4 ani

Este absolut normal ca un preț sa se stabilească in acest fel!!! De ce nu te apuci tu de construcții , ca prea le sții pe toate , homeless ule.
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Bună ziua, În cadrul proiectului Stadmitte , din proximitatea viitorului Mall , avem în dezvoltare 1000 de apartamente , pe o perioadă de execuție de aproximativ 2 ani. Deoarece piața imobiliară este foarte dinamică , iar costurile materialelor și a resursei umane sunt fluctuante, ne asumăm dreptul de a nu previziona costurile de construcție și a celor de punere în vânzare din următorii ani. Tocmai pentru a veni în sprijinul clienților nostri, preferăm să nu oferim informații / prețuri eronate și garantăm că acestea vor fi oferite într-un cadru real și concurențial al pieței din momentul promovării fiecărui stadiu din proiect.
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

povesti nemuritoare!!!
Raspunde

Client ce recomanda....

Acum 4 ani

Salut interventia celui/celei ce posteaza cu "cititor 13" => ESTE REALA, CORECTA. Din acest motiv am avut interventia de mai devreme (client ce recomanda) prin care atrageam atentia asupra mai multor aspecte intre care locurile de parcare de la demisol/subteran. Asa se procedeaza, sunt trecute pe proiect, iar ulterior se schimba destinatia pentru acestea si ramai cu masina " in copacul verde" de pe balcon. E clar, ei inghesuie cladirile pe spatii mici (cumpara putin teren) ridicol de aproape de alte cladiri, umbrindu-le, privandu-le de lumina naturala ca sa-si maximizeze profitul..... Vina principala este la Autoritati, care aproba aceste proiecte si elibereaza Autorizatie de Construire !!! Dar se pare ca Autoritatile cu acesti "dezvoltatori imobiliari" sunt chiar rude prin alianta, sau apartenenta la anumite culte religioase (cei care se intrajutoreaza si formeaza o mare familie) etc... Ideea este CE PUTEM FACE sa oprim aceste ILEGALITATI ????
Raspunde

Claudia

Acum 4 ani

Mda, nu știu ce tot spuneti, dar eu cumpărat apartament de la ei pe Calea Cisnădiei și sunt foarte mulțumită. Sunt cele mai frumoase imobile din Sibiu.
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Bună ziua, Mulțumim pentru faptul că faceți parte din Comunitatea Gruenwald și pentru confirmări . Vă asigurăm că ne vom respecta întotdeauna promisiunile și nu vom dezamăgi! O zi minunată în continuare!
Raspunde

Client ce recomanda....

Acum 4 ani

Ce posteaza Claudia, cum ca este multumita de calitatea apartamentului, este imbucurator. Ceea ce vroiam sa spun este ca, doar atentionam potentialii clienti sa aiba grija la ce cumpara, multi dezvoltatori vand pe proiect ceva si in realitate este altceva. Mentionez cazul din zona Siretului unde unor clienti dintr-un imobil nou le-a fost promis un spatiu verde generos in fata cladirii lor. Dupa ce toate apartamentele au fost vandute, in fata cladirii, pe acel "promis" spatiu verde/ de joaca au demarat lucrarile unui noi locuinte colective, alt bloc.... Dar.......cum spuneam, este imbucurator ca sunt si constructii ok, cu locatari multumiti. Multa bafta!
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Bună ziua, Salutăm și încurajăm atenționarea dumneavoastră către potențialii clienți ! Invităm persoanele interesate la biroul nostru din Calea Cisnadiei, str Irina Rosetti nr 17 , pentru a afla mai multe informații și pentru a urmari ceea ce am dezvoltat în cadrul acestui proiect. Multumesc, Gruenwald Immobilien
Raspunde

raspandache

Acum 4 ani

Să vedeți ce frumos vor cădea la primul cutremur, care mai devreme sau mai târziu, va veni. Cum să reziste ditamai construcția care se sprijină pe câteva bețe de chibrit? Până și blocul de 17 etaje cred că e mai sigur, și asta spune multe...
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Buna ziua, Întregul proiect și implicit structura de rezistență sunt concepute de către persoane abilitate și în conformitate cu normele legale. De asemenea, structura a fost verificată și avizată de către toate Instituțiile abilitate . Invităm persoanele interesate la biroul nostru din Str Irina Rosetti nr 17 unde vă stăm la dispoziție cu orice informație necesară. O zi minunată!
Raspunde

arh

Acum 4 ani

domnule "raspandache" ne pare rau ca sunteti atat de ingrijorat de structura cladirii, dar daca sunteti expert in domeniu, dupa cum bine stiti orice proiect se verifica de catre verificatori atestati (aia cu multe scoli si diplome si implicit un anumit numar obligatoriu de ani de experienta). Fara aceste verificari nu se primeste autorizatia de construire. Cum suntem chiar cei care au proiectat cam stim ce-am proiectat, verificat, ce s-a executat pana acum, etc. Deci puteti dormi linistit, am fost verificati :) Beneficiarii nostri niciodata nu au facut rabat de la calitate si nicidecum la structura, nici pe Calea Cisnadiei si au ales inclusiv sa piarda bani si sa faca parcuri pe banii lor in loc sa lase terenuri "inierbate" sum lasa ceilalti "constructori" de prin Sibiu. In alta ordine de idei observam ca sunt destui "raspandache" aici in comentarii, intotdeauna cei care "raspandache" sunt mai multi decat cei care "construiache " si care chiar "executache" pe bune ceva de calitate. Banuiesc ca de aici si "dusmania". V-am canta o manea dar n-avem timp ca trebuie sa "proiectache" chiar si la ora asta. Ramaneti in pace, comentati linistit, noi ceilalti avem treaba.
Raspunde

Zexe

Acum 4 ani

Astia cu numele teminat in „man”, „berg” si „vici” sunt cei mai adevarati romani, daci autentici, din aceia botezati cu briciul de un nene cu perciuni si ciupilica... :)))))))))))
Raspunde

cititor 13

Acum 4 ani

pentru Claudia si Zexe: ASA E ! dar nu te-ai fi bucat ca pretul sa fie in realitate mai mic si cu aceeasi bani (presupun ca sunt ai tai) sa iti cumperi cel putin 4 apartamente sau chiar o casa ??? Intrebarea , desigur este retorica! calitate romaneasca sau putin peste, dar ramanem la preturi vestice cu salarii pur romanesti !!! ASTA E REALITATEA !!!!
Raspunde

cititor 13

Acum 4 ani

precizare: bucurat
Raspunde

consultant

Acum 4 ani

Mai ce de specialisti si destepti pe mp in Sibiu ( si totusi voturile majoritatii sunt pt PSD). Apartamentele de pe piata din oras la 1000 euro/mp totusi ce avantaje si plusuri au ? Sa inteleg ca toti care v-ati exprimat aici sunteti prin Tenerife cu navetistul de la Bucuresti si va intoarceti numai cand orasul e pus la punct. Incepeti sa enumerati constructorii care ofera ceva in plus pe langa cei patru pereti ? Ceausescu a facut blocurile cu parcare subterana ? Cu piscina pe bloc ? Cred ca aveti abonamente la spa de nu se renteaza sa ai piscina si sa imparti costurile cu vecinii. Another question : ati mai vazut un " dezvoltator " sa isi arate figura in public ? Nu pt ca i-ar alerga lumea la ce cotete au livrat. Ca sunt inghesuite constructiile e treaba administratiei locale care trece cu vederea niste lucruri esentiale. Da' voi pe net sunteti tari, cand sa puneti stampila nu ganditi prea mult si 4 ani nu ii deranjati pe alesi. Sunt constructii care in timp isi pastraza valoarea si chiar creste.Eu zic ca asta e una din ele. Constructia asta e pt domni, si pt cine intelege ca poti avea confortul si facilitatile de la casa cu costuri de intretinere de bloc si sa fi la 2 pasi de scoala si magazine.
Raspunde

parere

Acum 4 ani

Da fuguta si cumpara tot! Scuteste-i pe ceilalti de suferinta!
Raspunde

...

Acum 4 ani

Problema cea mai mare in privinta urbanismului este ca noi cetatenii nu putem schimba nimic in aceste institutii care gestioneaza dezvoltarea orasului iar arhitectii nostri tac si incurajeaza mutilarea urbanistica pentru un pumn de arginti in plus.
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Bună ziua, Mulțumim pentru aprecieri! Vă asigurăm întotdeauna de transparență totală în privința proiectelor noastre și suntem oricând la dispoziția persoanelor care doresc mai multe informații sau chiar verificări amănunțite. O zi frumoasă în continuare!
Raspunde

Maria

Acum 4 ani

Felicitari pt proiecte! Cu adevarat cele mai indraznete si frumoase din tara, nu doar din Sb. Poate ca oamenii/romanii o data cu asemenea proiecte vor iesi din carapacea si blocurile in care stau de pe vremea lui ceausescu, si vor indrazni sa viseze la ceva mai frumos, mai real, mai verde, nu cenusiu :) Mentionez ca am vazut cu ochii mei blocurile ridicate de ei, si sunt 1 la 1 cu randarile, reale. Ce e pe internet, e exact realitatea. Succes pe viitor!
Raspunde

Petre

Acum 4 ani

Sa nu exageram acum...indraznet in Sibiu, da! In toata tara....cu siguranta nu! La capitolul arhitectura de calitate Sibiul mai are multe de invatat!
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Dragă Maria, Iți mulțumim pentru aprecieri și pentru confirmări! Vom continua cu siguranță seria proiectelor îndraznețe și menite să asigure confort , estetică și utilitate maximă locuitorilor din orașul Sibiu. Suntem conștienți de faptul că schimbările necesită adaptare, le mulțumim locuitorilor din orașul Sibiu care ne susțin și credem cu tărie că putem aduce un aport în dezvoltarea acestui minunat oraș. O zi minunată !
Raspunde

Nemilosu

Acum 4 ani

Reclama mascata... Pomii aia sunt cam inghesuiti. In logica asta si in V.Aaron poti sa vari pomi prin balcoane si sa sustii ca ai gradina suspendata. Domnule Bratu, sa stiti ca in vest se poarta si baile fara geam si blocurile inghesuite. Poate n-ati circuat destul. Nu sunt numai blocuri cu gradini suspendate :-)))))))) Daca ati avea talent, ati scoate ceva si dintr-un astfel de articol anost si cusut cu ata alba. Dar n-aveti...
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Bună ziua, Proiectul este conceput de persoane abilitate în domeniu și vă asigurăm de atenția sporită acordată fiecărui aspect. Vă invităm la biroul nostru pentru a vă oferi informații exacte care cuprind inclusiv planuri de compartimentare, dimensiuni și măsuratori exacte. O zi ușoară în continuare!
Raspunde

valeria maer

Acum 4 ani

Proiectul pare de anvergura si putin obisnuit ptr constructorii din Sibiu prin comoditatile oferite cum ar fi piscina pe terasa cladirii ..Nimic neobisnuit sa cultivi un arbore in balcon .. ba din contra , asa cum vedem adesea in Canada ..dar poate parea curios ptr. sibienii care considera ca un copac nu poate creste decat cu radacinile in sol ..pe pamant cum se zice ..Sigur ca o aemenea constructie tzinteste o anume clientela cu o anume uvertura de spirit ptr modern dar si cu posibilitati materiale adequate..Rezervele noastre sunt fata de prezentza piscinei pe acoperis avand in vedere ca aici in Canada asta tinea de arhitectura anilor 80 ..Apare insa inconvenientul ca la o distantza de 15-20 de ani indiferent de cat de bine sa fost izolata piscina cat si de natura materialelor de constructie , uzura timpului aduce cu ea pana la urma infiltratii spre etajele de sub ea ..Va asigur ca refacerea peretilor , reparatia zonelor infiltrate va costa f. mult nu numai pe proprietarii direct afectati ci si pe toti ceilalti proprietari deoarece piscina tine de partile comune la care au toti acces ..De aici costuri suplimentare la cele de intretinere uzuala.. Deci, atentie celor care intentioneaza achizitia pe termen lung a unui apart.in noul edificiu ..!!
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Bună ziua, Este adevărat Valeria faptul că acest proiect este unul neobișnuit în Sibiu, dar de asemenea suntem foarte încrezători și am avut semnale pozitive că locuitorii din Sibiu își doresc și primesc foarte bine proiectele deosebite. Cu siguranță materialele utilizate nu sunt cele utilizate acum 20 ani și colaboratorii noștri ne asigură mentenanță și verificări lunare tocmai pentru a preveni posibile defecțiuni. De asemenea , până la partea utila a piscinei se va utiliza beton B400 aditivat și cu substanță hidroizolanta in compoziție , apoi se vor utiliza cinci straturi hidro si termo-izolante. O zi frumoasă!
Raspunde

John Doe

Acum 4 ani

OK ... Il cunosc personal pe pacaliciul asta ... E un tip f arogant, asta ca sa ma exprim elegant ... Are bani, sa fie sanatos, Daca nu era publicitatea asta mascata, imi vedeam de treaba ... Dar asa ,,, Oamenii cu mai multe fete nu sunt credibili ... Punct ... In rest, sa fim sanatosi. Calea Cisnadiei e un mare fiasco, mi-e mila de cei ce locuiesc acolo,in curand se vor bloca cu totul, zona garii nu va suporta mall + 1000 apartamente ... e o nebunie
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Bună ziua, Din păcate, constatăm faptul că opinia ta se referă la o interacțiune negativă din trecut cu o persoană și nu la un raspuns privitor la proiectele noastre . Suntem increzători că PUZ-ul si PUG-ul adoptat de către Primaria Sibiu este unul corect , iar datele conținute acolo susțin ideea unui proiect de anvergură . Pentru mai multe informații sau nelămuriri așteptăm persoanele interesate la unul dintre birourile noastre!
Raspunde

Marius Tanasescu

Acum 4 ani

Mai aproape de definitia unui pacalici, este o persoana care aduce acuze nefondate sub un pseudonim pe internet, asa ca d-voastra. Am mers odata cu un taximetrist care spunea ca l-a vazut pe Basescu sarind gardul la Udrea. Cam in clasa acelui om va incadrati d-voastra. In alta ordine de idei, am avut relatii de afaceri cu firma Gruenwald si cu dl. Daniel si toate au fost experiente pozitive.
Raspunde

VL

Acum 4 ani

Cumparam noi!!
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Bună ziua, Mulțumim pentru interes! Vă stăm la dispoziție oricând pentru mai multe informații!
Raspunde

michael bacila

Acum 4 ani

Foarte multa rautate pe aici... Sunt curios cati au vazut imobilele construite de acesti dezvoltatori si au facut comparatia cu alti dezvoltatori de pe piata. Sunt totodata curios, acesti oameni nemultumiti de calitatea lucrarilor, sau de alte lucruri enumerate mai sus ce confort au acasa... in rest Dumnezeu cu mila!
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Multumim pentru recenzie, Michael! Invităm persoanele care doresc mai multe informații să ne contacteze! O zi frumoasă în continuare!
Raspunde

Pepe

Acum 4 ani

Pe hartie este totul frumos pe cind in realitate este cu totul altceva. Constructorii, arhitectii si autoritatile au facut tot posibilul ca blocurile construite inainte sa nu para asa inghesuite ca cele noi. Parca construiesc ghetouri nu cartiere de locuinte asa este totul de inghesuit. Iar de calitate mai bine nu vorbim.
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Buna Pepe, Așa cum am menționat și în recenziile de mai sus, te asigurăm că întodeauna Gruenwald Immobilien a respectat normele , legile și hotărârile de Consilii Locale aflate în vigoare. In ceea ce privește calitatea , asigurăm persoanele interesate de faptul ca niciodată nu am făcut rabat , colaboratorii noștri fiind companii precum Holcim , Bramac ,Sto , Rehau , Bosh, Wienerberger și că întotdeauna utilizăm vărfurile de gamă de la acești producători. O zi minunată!
Raspunde

Misu

Acum 4 ani

Vai de saracul om care va avea apartament sub piscina! Singurul castig pentru el va fi ca pomul din balcon nu va avea nevoie de apa.. va veni suficienta apa din piscina!
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Buna Mișu, Așa cum am menționat și într-o recenzie anterioară , colaboratorii noștri ne asigură mentenanță și verificări lunare tocmai pentru a preveni posibile defecțiuni. De asemenea , până la partea utilă a piscinei se va utiliza beton B400 aditivat , care va beneficia de substanță hidroizolantă in compoziție , apoi se vor utiliza cinci straturi hidro si termo-izolante. Instalația de irigare este una performantă , programabilă și cu senzor de ploaie, astfel încât locatarii nu vor avea grija irigării plantelor. O zi frumoasă în continuare!
Raspunde

Ionut

Acum 4 ani

Eu am cumparat de la Gruenwald un apartament de 3 camere pe Calea Cisnadiei. Pot spune ca sunt cei mai profesionisti oameni cu care am interactionat . Apartamentul mi-a fost predat 100% conform poze , inclusiv gradinile si spatiul de joaca pentru copii. Calitatea materialelor folosite sunt mult peste ce se foloseste in Sibiu. Daca vi se par mari preturile de la aceste apartamente de langa Dedeman , luati mai jos un link unde apartamente de 2 camere , 57 mp se vand cu 75.000 euro. De asta ce mai spuneti?!? https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=176873556256575&id=158124158131515
Raspunde

lol

Acum 4 ani

Sa avem pardon! Cel mentionat de tine e doar 75000, la gri!
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Mulțumim Ionuț pentru recenzie! Cu siguranță vom menține standardele ridicate și pentru proiectul Waldturm din zona Dedeman. O zi ușoară!
Raspunde

Eddie N.

Acum 4 ani

Ce ușor e sa dai cu părerea. Toți suntem meseriași, ne știm la toate, știm cum se face, etc. Apartamentele sunt de vânzare, adică dacă vrei, dai banu'. N-ai bani, nu-ți place - nu cumperi. Foarte simplu. E gratis sa arunci cu noroi pe internet. Și e sport național.
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Mulțumim Eddie pentru susținere! Avem încrederea că în continuare proiectele noastre vor fi foarte bine primite de către cei interesați și de către majoritatea locuitorilor din orașul Sibiu. O zi frumoasă!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

gigea

Acum 4 ani

kkt-uri nemtesti gen avantgarden, adica LOCUINTE SOCIALE NOI! Atat si nimic mai mult, dar la romani care acum au iesit din pestera, au succes ! Sa traiti bine natie ignoranta si lipsita de orice tip de educatie, inclusiv economica!
Raspunde

Gruenwald Immobilien

Acum 4 ani

Bună Gigea, Așa cum am menționat și în articol , istoricul unui constructor este cartea lui de vizită. Te invităm să vizionezi ansamblul Amfeld de pe Calea Cisnădiei pentru a putea examina calitatea și standardele de acolo. Pentru acest proiect Waldturm , din proximitatea Dedeman , nu vom face rabat de la calitate și design ! O zi minunată!
Raspunde

Irgendeiner

Acum 4 ani

Kurtmann und nicht Kurtman
Raspunde

Niko Leta

Acum 4 ani

blablabla - Lucru slab pe bani multi !! Sibiu a fost 0 data - da-i mult de atunci !
Raspunde

Terasa verde

Acum 3 ani

Buna ziua, Este foarte interesant ca acest articol a produs un flame atat de puternic. Majoritatea recunosc ca e bine sa fie cat mai multa verdeata in zonele rezidentiale, insa se tem de lipsa de durabilitate a acestora. O gradina suspendata realizata cu cap si cu respectarea normelor de specialitate iclusiv cele nemtesti FLL (Institutul pentru studierea acoperisuri verzi care tacit este recunoscut ca o autoritate in acest domeniu la nivel mondial) este functionala. Exista proiecte similare la Bucuresti, Brasov care se dezvolta armonios de ani de zile. Ca e noutate la Sibiu nu ar trebui sa fie deranjant ci ar trebui sa devina o normalitate. Multi se plang de costurile de intretinere. Avand in vedere ca acestea sunt transparente de la inceput se vor muta in acel bloc oameni care tin la vegetatie si vor investi in ingrijirea lor (chiar ca cheltuieli comune) In rest cat mai multe blocuri verzi sa vedem in toata tara !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus