Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
9°C

Peste un milion de euro vor fi alocați pentru noul parc de skateboard din Sibiu

Peste un milion de euro vor fi alocați pentru noul parc de skateboard din Sibiu

Prevăzut - inițial - a fi construit în zona Sub Arini, parcul de skateboard din Sibiu va fi amenajat în zona pieței Obor, sumele alocate fiind de mai bine de două ori mai mari.

5,6 milioane de lei, cu tot cu TVA, este valoarea aproximată a investiției într-un nou parc de skateboard. Valoarea este considerabil mai mare decât cea anunțată în urmă cu trei ani, când acest parc era propus a fi amenajat în zona parcului Sub Arini, loc schimbat în urma protestele vecinilor și ale autorităților de mediu. Noul loc identificat - în zona pieței Obor, dincolo de fostul târg de vite - a impus actualizarea documentațiilor, astfel că administrația locală a reactualizat proiectul tehnic și detaliile de execuție, fapt care a dus la o nouă valoare a investiției: de la două milioane de lei (cât era estimată investiția în Sub Arini), la peste 5,6 milioane de lei, din care 4,8 sunt estimați a fi necesari pentru lucrările de construcții și montaj.

skate parc

Creșterea sumelor necesare a fost generată de proiectarea unui parc de skateboard mult mai mare. Astfel, zona aferentă practicării acestui sport va avea o suprafață de 3.235, alături de care vor mai fi amenajate parcări (1.200 de mp), drumuri (1.120 de mp), alei (870 de mp) și zone pietonale(1.140 de mp). Spre comparație, proiectul din 2015 prevedea amenajarea unui skatepark pe o suprafață totală de 2.000 de mp. Noii indicatori tehnico-economici ai investiției urmează a fi aprobați de consilierii locali într-o ședință extraordinară programată în cursul zilei de joi. Valoarea exactă a investiției urmează a fi stabilită după finalizarea procedurilor de atribuire publică a contractului de execuție.

foto Primăria Sibiu

skate parc 2

Comunicatul Primăriei Sibiu

Primăria Sibiu a contractat la sfârșitul anului 2017 actualizarea proiectului tehnic pentru realizarea skate park-ului în noua locație identificată în zona Pieței Obor, pe o suprafață de 7.500 de metri pătrați. Proiectantul contractat, SC Sport Play Systems SRL, a predat noile studii și indicatorii pentru realizarea investiției, documentația fiind supusă aprobării Consiliului Local Sibiu în ședința extraordinară din data de 15 februarie.

Conform acesteia, investiția estimată la 5,6 milioane lei prevede amenajarea instalațiilor pentru skateboarding cu rampe și bank-uri din beton turnat în teren. De asemenea, este inclusă amenajarea aleilor, a drumurilor, a parcărilor, a zonelor pietonale și a iluminatului public specific. (planșele atașate)

După aprobarea Consiliului Local, Primăria Sibiu va iniția procedura de achiziție pentru lucrările propriu-zise.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

Neli Bungarzan

Acum 4 ani

Daca nu sunteti atenti, apar unii si ii spun "zona libera de gravitatie", asa ca ochii in patru!!!
Raspunde

sibian

Acum 4 ani

1milion de euro!Din ce sunt facute?materiale ce folosesc la navele spatiale americanii?
Raspunde

platitor de taxe si impozite

Acum 4 ani

Aici miroase putred ceva, e cumva un contract cu dedicatie? 1 milion de euro pot fi utilizati cu mai mult cap ...construiti un azi de batrani pt d-na edil mai bine. Sibiul arata din ce in ce mai rau la capitolul drumuri si aici ma rerer in special la arterele principale, ca de cartiere si strazile de pamant nici nu se poate deschide discutia. Milea la toate intersectiile e valurita de spui ca te dai cu barca cand treci prin zonele respective. Acolo cat investim?
Raspunde

Otilia

Acum 4 ani

De ce atribuire publică și nu licitatie?
Raspunde

Ciprian Bardan

Acum 4 ani

Noi stăm fără canalizare la Veterani și plătim impozit pe zona C, dar o să avem Park de skateboard aproape. Tare.
Raspunde

incompetentilor

Acum 4 ani

Alooo ba voi sunteti prosti la cap 1 milion de euro pentru doragati astia care nu au grija de nimic in orasul asta, se drogheaza si "dau taguri si graffiti" de prost gust in tot orasul. Mai bine investiti in altceva in spitale banii aia.
Raspunde

florin

Acum 4 ani

cui ii trebuie spital zugravit, cand putem avea pista de skatebord de 1 milion ?
Raspunde

Feraru Caldararu

Acum 4 ani

Haoleo, pupatas mana ta de domn ce este tu care vrei sa face asa un cadou la noi, da sa pui fer din hala gros, nu tzava suptire ca haia nu sa vinde bine. Si toate tzavile de fer sa le imbraca in crupru ca ne trebe si le cazane. No, bine ?
Raspunde

Dany

Acum 4 ani

Fmm de lucru slab de primărie! Nu sunt în stare de ani de zile să dea cu vopsea de câteva sute de euro la trecerile de pietoni în oraș. Sau să măture străzile. Iar acum bagă un milion dintr-un foc în cai verzi pe pereți.
Raspunde

Ioan

Acum 4 ani

Aici sunt banii Dumneavoastra!
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 4 ani

Excelent. Mai trebuie si infrastructura si sport. Doar n-o sa tinem cont numa de pensionarii pesedei carcotasi care se dau toata ziua cu autobuzul
Raspunde

Crede si nu cerceta !

Acum 4 ani

Articol din acest ziar , 7 ianuarie 2018 : 8,2 milioane de lei: Primăria anunță prima etapă a lucrărilor de modernizare a Stadionului municipal. Oare nu e nimeni de la DNA sa faca o comparatie intre cele doua lucrari ?
Raspunde

Nicoleta din Valea Aurie

Acum 4 ani

si eu care m-am bucurat ca vine in Sub Arini ... sa ma pot da si eu cu skateboardul ! :(
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

ce MEGA prostie!!! NUMAI la primaria Sibiu!!!
Raspunde

BillyVanilly

Acum 4 ani

Cu un milion de euro cumperi cu banii jos cel puțin 15 apartamente în Sibiu. Îl faceți din platină? Cât de mare e și ce materiale se folosesc. Turnul Sfatului, urmăriți proiectul acesta în amânunt. Să aflăm și noi cât costă „placajul” (materialele) dintr-un Skate-Park de 1 milion de euro (și ce materiale folosesc). Prețul e absurd de mare. Înțeleg că se vor pune lucruri de callitate dar totuși...1 MILION DE EURO!?. Excelent!
Raspunde

bondica abumeyangu

Acum 4 ani

pf.....sper sa fie fake news .Spitalul colcaie de infectii si anumite sectii cad peste bolnavi,nu avem un bazin de inot decent in oras....nu exista un patinuar ....parcari insuficiente....starzi de pamint multe la numar........si noua ne trebuie un skate park de 1 milion de euro?????????madam Fritz tu chiar vrei sa gati mandatul mai repede??????????gitu matii de baba hoata si incapabila
Raspunde

Bacovia

Acum 4 ani

Nu vreau să creez confuzia că aș lua apărarea primăriei Sibiu, pentru că de cele mai multe ori sunt exact de partea opusă, însă aș dori să clarific un lucru pentru cei ce intră la bănuieli pornind de la suma anunțată: Știți cumva dpv ingineresc câți m3 de ciment și armătură de fier intră în îngrădirea cu gard de cărămidă a unui teren de 500 de mp? Răspuns corect: cam 7-8-9 m3! Știți cât costă? Doar betonul din gard + manoperă? Minim 5000 de euro. I se pare cuiva că un skatepark construit din 95% fier-beton și plăci de beton mănâncă la fel de mult ciment ca un gard? Mai ales dacă ne gândim că se vrea a fi unul la dimensiuni americane. Concluzie: Prețul nu este exagerat, dacă se vor folosi toate materialele exact cum scrie in caietul de sarcini, și nu se vor “rătăci” 1/3 sau mai multe pe parcursul lucrării. Acolo probabil că putem avea dubii. Dacă la prețul afișat și primim calitatea lucrării pretinsă de proiect.
Raspunde

Lu

Acum 4 ani

Sincer, e revoltător cum Primăria a ales în privința acestei investiții să compenseze prin bani (că doar excedentu-i mare) și grandomanie propria impotență în fața unor "cetățeni-petiționari-vezi-Doamne-foarte îngrijorați-de-soarta-unor-arbuști-din-Sub-Arini". E trist că din cauza unor oameni de "bine", adunați sub aripa competentă a Șefului de la Mediu de atunci, Bogdan Trif (PSD), Primăria a fost silită să producă această catastrofă! De ce e o catastrofă? 1. Accesibilitate: Cum ajung practicanții acestor sporturi până la Târgul de porci? Totuși, e vorba de segmentul de populație, să zicem 10-24 de ani. Cei mai tineri dintre ei nu au nicio șansă să ajungă acolo. Aproape de oriunde ai merge încolo din oraș, ești obligat să treci peste calea ferată sau viaductul foarte circulat de la Gara Mică. Să nu vorbim de transportul în comun din Sibiu. Sau despre utilitatea ditamai parcării (strict pentru skate-park, nu pentru zilele de târg). N-am văzut prea mulți skateri care bagă bmx-ul sau skate-ul în portbagaj ca să meargă să se "dea" 2. Locul: Ce părinte și-ar lăsa copilul să meargă până acolo, sau câți i-ar duce până acolo, la marginea orașului, un adevărat haos duminica, în rest doar o intrare/ieșire obosită în oraș, cel mai prolific loc pentru prostituție stradală din Sibiu. Există o comunitate atât de mare de skateri în Cartierul Veteranilor și Viile Sibiului? Măi să fie! 3. Costuri: Nu cred că cineva se îndoiește de faptul că în forma propusă acum, skateparkul poate ajunge să coste mai mult de un milion de euro. Dar decât unul imens, care 6 luni pe an va sta nefolosit (câți skateri ați văzut din octombrie până în martie?), fiind prea departe de ...orice, mai bine 2-3 mai mici în cartiere, acolo unde sunt OAMENII! 4. Mârșăvia: Oamenii de bine de lângă Sub Arini (aparent și Primăria) văd parcul ca pe propria grădină unde ei dictează ce e acceptabil și ce nu. Chipurile, le-a fost atinsă sensibilitatea ecologistă. 5. IPOCRIZIA . Atât Primăria cât și cei de la Mediu știu că nu despre asta era vorba, doar în primă fază au avut toate avizele necesare pentru a face parkul în Sub Arini, la intersecția Bahluiului cu Aleea Călăreților. E vorba de "coconul" oamenilor de bine, care nu agreează "vagabonzeli" din astea în perimetrul lor. Culmea e că foarte mulți dintre "skaterașii" ăștia pe care nu vor să îi vadă, sunt poate chiar proprii copii. În Sub Arini, de bine, de rău mai trece un părinte mai vigilent, un polițist local, un cetățean. O oarecare "ordine" era asigurată, fără niciun cost suplimentar. La Obor însă, puteți fi siguri că copiii/tinerii vor face exact ceea ce nu vreți să credeți voi că fac! Noapte bună, rațiune! Bună ziua, prostie și corupție!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus