Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
24°C

FOTO-VIDEO Drum reabilitat acum doi ani, aproape impracticabil

FOTO-VIDEO Drum reabilitat acum doi ani, aproape impracticabil

În satul Ghijasa de Jos, care aparține de comuna Nocrich, locuiesc în jur de 150 de oameni. De la ei din sat și până la drumul județean Sibiu-Agnita sunt doar vreo șapte kilometri și jumătate, însă drumul e atât de prost încât nici microbuzul școlar nu ajunge să ia copiii la școală. Asta după ce drumul a fost reabilitat acum doi ani.

Localnicii spun că drumul a fost modernizat chiar în perioada premergătoare alegerilor locale din 2016 și lucrările au fost atât de proaste încât astăzi abia se mai poate circula pe el.

”Pe unele porțiuni s-au făcut niște cratere a abia treci cu mașina. Dacă așa arată un drum modernizat în doi ani, înseamnă că e bătaie de joc. Nici măcar șanțuri nu i-au făcut, toată apa se scurge de pe dealuri exact în mijlocul drumului. Cu toții ne-am plâns plâns la primărie și primarul spune că n-are ce-i face. Nepotul meu nu a mers la școală de multe ori că se strică microbuzul școlar din cauza drumului și nu are cu ce ajunge la școală. E bătaie de joc, plătim taxe și impozite ca orice alt cetățean și avem drepturi”, spune sibianca Sanda S..
Iată cum arată drumul în prezent:

Fostul președinte al Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, anunța în luna ianuarie anului 2016 investiții masive în reabilitarea drumurilor din județ, inclusiv în tronsonul Nocrich-Ghijasa de Jos.

”Bugetul anului 2016 continuă să fie un buget al dezvoltării și să asigure parametrii optimi, în concordanță cu Strategia de dezvoltare socio-economică a județului, adoptată la începutul acestui mandat. Astfel, vom continua proiectele aflate în derulare, dar vom începe și noi investiții în infrastructură, cu atenție deosebită pentru drumurile județene și comunale, în sănătate, asistență socială sau cultură, la care se va adăuga și atragerea de noi fonduri europene pentru alte proiecte importante. Consilierii județeni, conducerea administrației județene și întreaga echipă a Consiliului Județean Sibiu au lucrat la acest buget pentru a ajunge la rezultatul pe care ni l-am propus încă din 2012: dezvoltarea temeinică, durabilă a tuturor zonelor și creșterea nivelului de trai al tuturor locuitorilor județului Sibiu”, declara Ioan Cindrea. Acesta promitea atunci reabilitarea a aproximativ 121 km pe 21 drumuri comunale cu o valoare estimată de peste 8,8 milioane lei.  DC39 Nocrich-Ghijasa figura la poziția 8 pe lista investițiilor.

Drumul era prins în programul de reabilitare încă din 2015:

drum 5

Câteva luni mai târziu, un document al CJ Sibiu arăta suma de 288.000 de lei alocată drumului Nocrich-Ghijasa de Jos pentru ”întreținere drumuri pietruite-tratament bituminos”.

drum 1

Nici doi ani mai târziu, localnicii spun că își rup mașinile pe el.

Contactat de Turnul Sfatului, primarul din Nocrich, Ionel Vișa, are o altă explicație pentru starea proastă: utilajele fermei Karpaten Meat au deteriorat drumul și ei trebuie să-l repare.

”În satul Ghijasa eu am trimis acum câteva zile câteva mașini de piatră și drumurile acolo sunt destul de bune. Dacă vă referiți la drumul Nocrich-Ghijasa de Jos, pe acolo trec tractoarele și combinele de la ferma Karpaten Meat. Eu am avut o discuție cu ei, le-am atras atenția și reprezentanții lor au fost de acord să refacă ei drumul dacă l-au stricat. Am promisiuni de la ei că în primăvară se apucă și-l refac”, a declarat primarul Vișa.
De partea cealaltă, reprezentanții companiei Karpaten Meat spun că au mai multe ferme în zonă, însă 90% din drumurile folosite de ei sunt drumuri tehnologice, care trec pe proprietăți private, special create pentru a nu afecta infrastructura rutieră existentă. În plus, compania aduce sume foarte mari la bugetul local, iar în luna decembrie a anului 2017 chiar a donat școlii din Nocrich un nou laborator de informatică, alături de mobilier și cărți pentru bibliotecă.

Cât privește drumul Nocrich-Ghijasa de Jos, reprezentanții Karpaten Meat au declarat pentru Turnul Sfatului că ocazional utilajele lor au mai circulat pe el, însă în nici un caz nu li se poate imputa lor distrugerea drumului sau reabilitarea proastă de acum doi ani. Cu toate acestea, compania anunță că va investi în refacerea căii de rulare la primăvara, pe măsură ce primăria va crea rigole și șanțuri de scurgere, astfel încât apa să nu mai băltească în drum.

drum

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

altul

Acum 6 ani

Este clar, a fost deteriorat pt ca s-a circulat pe el. are dreptate dl primar. Sa-l repare si sa-l inchida pt masini.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Corina Vingarzan

Acum 6 ani

Demisia Kovesi!!! Romania e a noastra a romanilor iubitori de glia strabuna!
Raspunde

dadush

Acum 6 ani

Iar ati iesit cu propaganda? Cindrea si-a batut joc de glia ta strabuna si iubita si tu ii tii partea.
Raspunde

yawn

Acum 6 ani

eu zic sa nu te multumesti cu putin si sa ceri demisia de urgenta si lui Soros! pana la capat, tovarasi1
Raspunde

Nelu Cinstea

Acum 6 ani

A fost facut de un alt membru de vaza al pcr/psd...cindrea alias nelu cinstea,datorita caruia Dna a descins la CJ pentru contracte cu dedicatie chiar catre firme ale ginerelui sau la preturi supraevaluate
Raspunde

cracanel

Acum 6 ani

sa am incredere in ce spune Ionel Vișa ?! oare ?! ....cand sare dintr-o ograda in alta..de la un partid la altul ....oare nu este in incopatibilitate pentru ca fiica lui lucreaza la primaria Nocrich ...sub parohia tatalui ...
Raspunde

emil anghel

Acum 6 ani

Daca tot vrei sa spui ceva,asumati identitatea!!! "Cracanel", cel care sustii ca esti sti foarte bine in ce situatie e,deci in nici un caz nu ar putea scrie asa ceva.Nu intelege gresit,dar am raspuns doar a nu ramane acest comentariu fara un raspuns.
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

drumul ala e din fisia gaza?sau din ciad?din ghijasa de romania? nu cred sunati la presedentie,la aia lui profesoara de muzica cimpan!
Raspunde

io

Acum 6 ani

Esti certat rau cu gramatica ;)
Raspunde

#Ajunge cu pesede

Acum 6 ani

Hai să vedem, dacă e construit atunci trebuie să aiba garanție, daca are deficiențe tehnice atunci cine a receptionat lucrarea e responsabil și ar trebuii luat la întrebări. Dacă totul e in regulă cu lucrarea (daaa, siguur!) și nu știu cine a deteriorat drumul cu utilaje atunci există instituții de stat care investighează situația și dispun sancțiuni și masuri reparatorii. Dar incompetența e maximă și lenea pe măsură!
Raspunde

Misu

Acum 6 ani

Poate ați uitat că de la începutul lunii martie 2016 Cindrea nu a mai fost Președinte la CJ Sibiu. Doar nu credeți că drumul a fost făcut în ianuarie sau februarie. Pentru o informare corectă va rog sa spuneți că acel drum aflat construit sub președenția interimară a lui Constantin Șovăială un adevărat specialist in construcții.
Raspunde

...

Acum 6 ani

misule, misule.....tu crezi ca acel contract s-a semnat peste noapte? esti doar prostut sau incerci sa ne minti?
Raspunde

Sibian

Acum 6 ani

Daca totuk se reabiliteaza cu jumate de pret ,restul fiind furat sistematic prin spagi de sistem nu este de mirare .tot sistemul este corupt egal ca este psd sau pnl la putere...securitatea conduce din umbra in continuare .astai romania..tara economiei paralele.spaga si banii la negru
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus