Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Compoziții de Cassado, Piazzola și Debussy, săptămâna viitoare, la Sala Thalia

Compoziții de Cassado, Piazzola și Debussy, săptămâna viitoare, la Sala Thalia

Ludens Piano Trio, invitații săptămânii viitoare la Sala Thalia, vor prezenta publicului sibian câteva compoziții de Claude Debussy, Gaspar Cassado și Astor Piazzola. Este vorba despre Trio în Sol major (Claude Debusy), Trio în Do major (Gaspar Cassadó) și Anotimpurile (Astor Piazzolla). Concertul va avea loc marți, 20 februarie, de la ora 19:00, la sala Thalia.

Ludens Piano Trio a fost fondat în anul 2015 de trei tineri muzicieni: Ella Bokor - violoncel, Rafael Butaru - vioară și Iulian Ochescu - pian, care abordează muzica cu un suflu proaspăt și pe care îi unește dorința de a atinge un înalt nivel de performanță și profesionalism. Dezvoltarea lor ca indivizi în arta interpretării definește calitatea trio-ului, mai mult, experiența lor în această formulă fiind confirmată în concertele camerale susținute în cadrul Turneului național Ludens Piano Trio on Tour, Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, Festivalului Internațional de Muzică de Cameră Plovdiv 2016 și a Festivalului Magna Curia 2016. Activitatea artistică a grupului cameral include apariții atât în stagiunile de concerte ale unor instituții de prestigiu precum Ateneul Român, Filarmonica Banatul din Timișoara, Universitatea Națională de Muzică din București, cât și în emisiunile Round Table București - EnjoyTV și Muzică 100% - Radio România Internațional.

Violoncelista Ella Bokor este membră a ansamblurilor camerale Duo Cello JayaLudens Piano Trio4Cellos și Violoncellissimo. A studiat și colaborat cu muzicieni precum: Alexander Bouzlov, Diana Ketler, Adrian Mantu, Alissa Margulis, Cristian Naș, Marie Luise Neunecker și Răzvan Popovici. Este invitată în festivaluri precum: isaFestival, Festivalul SoNoRo, SoNoRo Conac, Festivalul Internațional George Enescu, International Chamber Music Festival Plovdiv, ICon Arts, Festivalul Simn și Meridian. În anul 2016 a lansat primul CD intitulat Tales of Duo Cello Jaya și a susținut Turneul Național Tales, The Three Cellists Irish Tour și Duo Cello Jaya Vietnam Tour.

Rafael Butaru este concertmaestru al Operei Naționale din București, al Orchestrei Române de Tineret și alOrchestrei Simfonice Naționale Române, fiind o prezență constantă pe scenele muzicale naționale și internaționale. În calitate de solist și ca invitat al Festivalului SoNoRo, a susținut concerte alături de muzicieni precum Gilles Apap, Daniel Rowland, Răzvan Popovici, Diana Ketler, David Cohen, Srdjan Vukasinovic și mulți alții. Este membru al ansamblului ArgEnTango și este invitat ca mentor în cadrul programului naţional Tinere Talente aflat sub patronajul Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României.

Pianistul Iulian Ochescu este câștigător a peste douăzeci de premii la concursuri naționale și internaționale, dintre care se disting:  Pro Piano-Romania International Competition, Vienna International Piano Competition - Panmusica Austria, San Sebastian City International Piano Competition, Suzana Szörenyi International Competition. Este invitat în festivaluri precum: Aurora Chamber Music Festival, isaFestival și SoNoRo. A concertat solist alături de Orchestra de Cameră Radio și Orchestra Filarmonicii Ion Dumitrescu, iar în anul 2016 a fost numit acompaniator oficial al concursului internațional George Enescu și a susținut cursuri în universitățile de muzică din Vietnam.

Biletele pentru acest concert se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, Sala Thalia, luni și marți, între orele 10,00-12 și 13,00-16,00 sau în seara concertului, la intrarea în sală. Preţul unui bilet este de 10 lei.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus