La nici patru luni de la instalarea în funcția de coordonator al programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, Maximilian Drăgan a cerut suspendarea sa din funcție, până la clarificarea unor aspecte din interiorul consorțiului responsabil de implementarea proiectului ce se va derula în 2019.
Maximilian Drăgan a devenit coordonator al programului în luna octombrie 2017, fiind numit în această funcție de consorțiul responsabil de implementarea Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Acest consorțiu este format din Primăria Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Primăria Mediaș, Asociația Județeană de Turism, Universitatea "Lucian Blaga" și Camera de Comerț și Industrie.
"Mi-am depus o cerere de suspendare a activității până când consorțiul se va întruni și va analiza activitatea mea pe primele trei luni, după cum era prevăzut. Eu voi depune și un raport: dacă sunt mulțumiți vom continua, dacă nu, ne vom despărți sau găsim altă cale", a declarat Maximilian Drăgan pentru Turnul Sfatului. El nu a dorit să comenteze dacă are nemulțumiri referitoare la suportul oferit de reprezentanții Consorțiului, dar a admis că au fost "discuții". "Au existat niște discuții și pentru a fi clarificate lucrurile despre ceea ce se dorește și ceea ce eu ofer, am preferat să fac așa, astfel încât și activitățile aferente Târgului de turism la care participăm să se desfășoare fără probleme, în sensul de a nu suferi vreun impact, iar prezentarea programului nostru să fie una onorabilă", a mai spus Drăgan. La sfârșitul acestei săptămâni, o echipă coordonată de el participă la Târgul de turism al României, care are loc la București, și unde programul județului Sibiu are un stand dedicat. "Prin efortul financiar al Primăriei Sibiu, al Consiliului Județean Sibiu și al Primăriei Mediaș și cu sprijinul logistic al echipei Complexului Muzeal Astra, standul Sibiului va măsura 146 de metri pătrați și va amenjat pentru demonstrații de live cooking cu zonă de gătit și gradene pentru public, dar și cu spații destinate informării și discuțiilor cu vizitatorii", anunța Primăria Sibiu la începutul acestei săptămâni.
Maximilian Drăgan a fost cooptat pentru coordonarea acestui program cu o întârziere de aproape un an: planurile inițiale prevedeau că biroul de coordonare va avea doi angajați încă din februarie 2017.
Licențiat în medicina veterinară de către Universitatea de agricultură și medicină veterinară a Banatului din Timișoara, Maximilian Drăgan a pornit din funcția de inspector veterinar zonal în cadrul Direcției Sanitar-Veterinare din Sibiu (1999 - 2003). După alte studii postuniversitare, a activat în cadrul mai multor proiecte ale Autorității sanitar-veterinare și pentru siguranța animalelor din România (la a cărei înființare a lucrat), instituție națională pe care a condus-o din 2014 până în 2015. Ulterior, a fost consultant independent și, mai apoi, consilier al președintei CJ Sibiu.
Mai multe despre programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 puteți citi aici: 8,6 mil. de euro. Cine va fi responsabil de proiectul Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană 2019
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Direcției Sanitar , Consiliul Judetean Sibiu , Primăria Sibiu , Primăria Mediaș , Turnul Sfatului , Consiliului Județean Sibiu , Lucian Blaga , Primăriei Sibiu , Asociaţia Judeţeană , cursuri suspendate , Regiune Gastronomică Europeană , Anca Drăgan , Pentru Sibiu , Complexului Muzeal Astra , Maximilian Drăgan , functie , Primăriei Mediaș
Vizualizari: 6734
Ultimele comentarii
Acum 7 ore
MB
Acum 7 ore
Claudiu
Acum 7 ore
Liberal autentic
Acum 7 ore
Neli Oproiu
Acum 7 ore
Bobo