Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Începerea lucrărilor de mansardare a Școlii “Regina Maria“ se amână cu trei luni

Începerea lucrărilor de mansardare a Școlii “Regina Maria“ se amână cu trei luni

Contractul de extindere a Școlii gimnaziale "Regina Maria" prin mansardarea unuia dintre corpuri va intra în faza de implementare abia din vară, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu.

Contractul de extindere a școlii prin mansardarea corpului B a fost semnat de Primăria Sibiu cu SC Balor Cons SRL în 27 decembrie 2017, în urma unei licitații la care firma sibiană a fost singurul ofertant. Potrivit contractului semnat, lucrarea ar fi trebuit finalizată în termen de șapte luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Pregătirea acestora, însă, a creat un disconfort elevilor, în favoarea cărora în ultima perioadă au intervenit tot mai mulți părinți la conducerea Școlii. Care, nepregătită să "găzduiască" un șantier și după numeroase alte discuții cu părinții și reprezentanții firmei constructoare a cerut administrației locale să nu emită, deocamdată, ordinul de începere a lucrărilor.

"În urma discuțiilor s-a convenit că, din punctul de vedere al activității didactice și al siguranței elevilor, lucrările de construcție este bine să înceapă în 15 iunie, după încheierea anului școlar. Primăria Sibiu a acceptat această variantă și urmează să modifice contractul prin decalarea termenului de execuție a lucrărilor. Astfel, pe parcursul vacanței de vară se va ridica mansarda, iar din septembrie vor fi executate lucrări de amenajări interioare și compartimentări, mai ușor de gestionat și care permit desfășurarea în bune condiții a procesului educațional", se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către Primăria Sibiu.

"Am acceptat propunerea pentru că prioritară este siguranța copiilor și desfășurarea orelor de curs în condiții normale. Chiar dacă se amână cu 3 luni începerea lucrărilor, constructorul va depune toate eforturile pentru a finaliza mansarda până la sfârșitul anului", Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
Contractul de extindere a Școlii Regina Maria are o valoare de 2,087 milioane de lei, fără TVA. Potrivit caietului de sarcini, cele șase noi săli de clasă urmează să fie amenajate în mansarda ce trebuie ridicată peste etajul I al corpului B. Mansarda va avea o suprafață de 702 mp (față de 623 de mp, suprafața etajului I). "Volumetria mansardei va fi simplă cu șarpantă în două ape, învelitoare din țiglă ceramică-solzi de culoare roșie și sistem de preluare a apelor pluviale mascat de un atic îmbrăcat în tablă fălțuită. Iluminarea naturală a spațiului interior se va face prin lucarne și ferestre de mansardă de tip Velux", se arată în documentația lucrării. Accesul în viitoarea mansardă va fi făcut prin prelungirea scării de beton care există, în prezent, la nivelul etajului. Cele șase noi săli de clasă ar urma să creeze suficient spațiu pentru a elimina orele de după-amiaza.

Sursa foto: Google Street View

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Sibi

Acum 6 ani

Nu e vina conducerii scolii ci a constructorului care una a zis si alta a facut. Acesta a stiut ce contract semneaza si ca va trebui sa lucreze cu copii in scoala si apoi s-a trezit sa ne spuna ca nu vor mai fi in siguranta copiii nostri. Este o atitudine iresponsabila si Primaria Sibiu beneficiara a lucrarii ar trebui sa ia masuri. Acum sustine ca in septembrie disconfortul va fi minim dar avem certitudinea ca se va tine de cuvint??? Sau in septembrie va veni din nou si ne va spune ca nu vor fi copiii nostri in siguranta, ca sunt clase care trebuie sa desfasoare orele in alta parte si poate cel mai grav ca nu va termina lucrarea in decembrie. Si pe cine va acuza din nou??? Conducerea scolii sau parintii vor fi de vina, numai el nu.
Raspunde

lck

Acum 6 ani

ce gandire ingusta... va scapa esentialul... (ati uitat televizorul pe antene) era vorba de proasta programare a lucrarilor de la bun inceput !
Raspunde

ututy

Acum 6 ani

Sunt curios, oare ce se tot bate apa'n piua cu mansardarea asta, e o stire importanta? M-am saturat sa tot citesc "Volumetria...", tot spun: volumetria parcarii nu se realizeaza? Cati dintre parinti au carte de identitate de Sibiu fara flotant? Care este corpul B? Cel vechi? Si daca da, cum se va numi stilul arhitectonic, Neo-mansardat?
Raspunde

Rad0nne

Acum 5 ani

Stau in zona scolii,la cum se lucreaza anul asta nu v-a fi gata mansarda..se lucreaza incet,de 1 luna jumate nici macar nu s-au apucat de ridicat mansarda,doar au spart si au pus niste fier beton..in rest nimic
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus