Marţi,
27.09.2022
Ploi Scurte
Acum
14°C

Primarii vor pensii speciale. ”E vorba de reaprinderea unor scântei mai vechi”

Primarii vor pensii speciale. ”E vorba de reaprinderea unor scântei mai vechi”

La ultima reuniune a Asociaților Comunelor la care a participat și premierul Viorica Dăncilă, primarii au cerut pensii speciale, la fel cum au primit parlamentarii. Pe de altă parte, premierul le-a cerut primarilor cumpătare în cheltuirea banului public, mai ales că unele primării au rămas fără bani după majorarea salariilor. „Consider că fiecare trebuie să acționeze cu responsabilitate și în acest sens cheltuielile de personal să fie încadrate în limitele generate de capacitatea proprie a fiecărei colectivități de a le finanța”, a spus Viorica Dăncilă.

Unii primari spun că ar trebui să aibă şi ei pensii speciale la fel cum au parlamentarii.

„1.204 lei nu e o răsplată după munca de patru mandate de primar. Iar cealaltă are 1.419 lei. Acestea sunt pensiile pe care le au doi colegi primari. Nu se pot descurca în viață”, a spus Mariana Gâju, primarul din Cumpăna (Constanța) și vicepreședinte al Asociației Comunelor, conform Digi24. În 2016, o lege care le dădea dreptul primarilor să aibă pensii speciale a fost declarată neconstituţională.

Cererile primarilor au fost confirmate de președintele Asociației Comunelor, filiala Sibiu, primarul din Sadu, Valentin Ivan. ”Sunt niște inițiative la nivelul unor filiale, într-adevăr, dar în principiu e vorba de reaprinderea unor scântei mai vechi. S-a discutat și acum în cadrul Adunării Generale a Asociației o analiză foarte riguroasă a oportunității acestui lucru. Am și eu cunoștință că unele filiale chiar adunau semnături. Noi am decis să rămânem la nivelul deciziei naționale și odată cu constatarea oportunității, în funcție de ce se decide în consiliul director să fie prezentată filialei și să luăm și noi o decizie”, a declarat Valentin Ivan pentru Turnul Sfatului.

„O pensie care să completeze acea pensie normală. Și noi avem atâtea incompatibilităţi stabilite ca și parlamentarii. Eu zic că e o discriminare între parlamentar și alesul local”, a explicat Dorinel Soare, primarul comunei Niculești din Dâmbovița.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

dancp2

Acum 4 ani

si eu vreau pensie speciala pe linga pensia pentru 41 de ani de munca DECIT vreo mie de eur(merge si dolari daca nu va deranjeaza)
Raspunde

o sibianca

Acum 4 ani

Vreau si eu sa se voteze pensii speciale in parlement si chiar insist la parlamentari de toate orientarile politice sa declanseze aceasta procedura pentru toti oamenii acestei tari cand au varsta de pensionare, deoarece noi le platim salariile, excursiile, sforile pe care le trag, le facem viata frumoasa mereu, ei sunt cu cilolanul in mana noi suntem cu salarul nostru si taxele pe care le platim, Pe Noi prostimea nu ne asculta nimeni, daca mergi in audienta la primarul cel mare nu te primeste ca e ocupat daca te duci la ceilalti se uta la tine iti zambesc, vorbesc frumos cu tine si cu asta basta. Asa ca romani / sa iesim in strada si sa le cerem pensii / trebuie sa mergem toti la cabinetele lor parlamentare si sa depunem cate o plangere cu privire la aceasta problema serioasa. Nu va lasati ca noi pierdem!
Raspunde

111

Acum 4 ani

nu ar fi valabil votarea unui amendament la constitutia Romaniei asemanator urmatorului: https://en.wikipedia.org/wiki/Twenty-seventh_Amendment_to_the_United_States_Constitution ?
Raspunde

Teo

Acum 4 ani

Incepand cu parlamentarii si continuand cu primarii,nesimtirea alesilor a atins cote inimaginabile,dar toate acestea pe spinarea romanilor,platitori de taxe si impozite.Daca este asa de greu, de ce nu renunta la functii, dar cainele nu pleaca de buna voie de la macelarie (doar daca e alungat,ceea ce trebuie facut- prin alegeri sa nu se interpreteze altfel-cu multi dintre acesti parveniti).
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Hai la vot ! Politicienii prezentului , fără excepție , sunt o invitație la incriminarea democrației !
Raspunde

Anonymus

Acum 4 ani

sa se dea la toata lumea sa fie bine pentru toti... firati ai dracului de nesimtiti ce sunteti in frunte cu toti cei care deja beneficiaza de asemenea pensii.
Raspunde

cititescu

Acum 4 ani

PARLAMENTARII SI PRIMARII NU AU FOST ALESI CA SA-SI ASIGURE PRIVILEGII si propria lor buna stare, ci ca sa conduca spre buna stare Romania, respectiv comunitatile care i-au ales primari! Ceia ce fac insa parlamentarii - dupa care s-au luat si primarii - inseamna nesimtire, sfidarea celor care i-au ales! Inteleg ca trebuie sa fie bine platiti, in conformitate cu demnitatea si atributiile, dar pretentia de a avea si pensi speciale e culmea nerusinari.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus