Sâmbătă,
23.10.2021
Parțial Noros
Acum
15°C

Reacția Drumuri și Poduri SA la amenda Poliției: Am acționat ca la carte!

Reacția Drumuri și Poduri SA la amenda Poliției: Am acționat ca la carte!

Conducerea firmei Drumuri și Poduri SA a reacționat la amenda primită de la IPJ Sibiu pentru proasta deszăpezire a drumului Sibiu-Agnita.

În răspuns, reprezentanții firmei sibiene ridică mai multe semne de întrebare referitoare la temeiul amenzii și spun că totul s-a făcut conform normativelor.

”SC Drumuri și Poduri SA Sibiu, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu vă informează că nu avem cunoștință pană în acest moment despre posibilitatea primirii unei sancțiuni din partea Poliției Rutiere pentru nedeszăpezirea drumului DJ 106 Sibiu – Agnita.
Menționăm că am aflat despre aplicarea acestei sancțiuni din articolele apărute în presa locala azi 27.02.2018.

Referitor la subiectul acestei posibile sancțiuni avem de menționat următoarele:

Deszăpezirea DJ 106 Sibiu – Agnita este asigurată din baza Agnita (aproximativ 26 km) pe ruta Agnita – Nocrich, precum și din baza Sibiu (aproximativ 26 km) pe ruta Sibiu – Nocrich.
În cursul zilei de 27.02.2018 la ora între orele 04.00 – 09.30 (conform datelor GPS) din baza Agnita au acționat pe acest tronson de drum doua utilaje cu lame și 13 tone material antiderapant. La ora 12.00 s-a reluat activitatea de deszăpezire pe acest tronson, un utilaj fiind și acum pe traseu.

Din direcție opusă, adică din baza Sibiu spre Nocrich de la ora 03.30 pană la ora 9.30 a acționat un utilaj cu lamă și 8,6 tone material antiderapant.

Menționăm ca s-a acționat conform normativelor AND 525/2013 referitoare la nivelul de intervenție 1.1 care specifică următoarele: deszăpezirea se efectuează pe o banda de circulație după 8 ore de la încetarea viscolului sau a ninsorii viscolite și pe doua benzi după 24 ore de la încetarea viscolului sau a ninsorii viscolite.
În consecință considerăm nedreaptă aceasta sancțiune pe care o vom contesta”, au explicat cei de la Drumuri și Poduri SA.

Știrea inițială:

Inspectoratul de Poliție al județului Sibiu anunță că a aplicat o amendă de peste 7000 de lei firmei care se ocupă de deszăpezirea în județul Sibiu.

Firma responsabilă este Drumuri și Poduri SA.

”Societatea responsabilă cu întreținerea părții carosabile pe DJ 106 Sibiu - Agnita, a fost sancționată azi cu amenda în valoare de 7.250 de lei pentru nerespectarea obligației de a acționa în vederea deszăpezirii drumului”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Sibiu.

La începutul acestei ierni, firma se lăuda că este gata să intervină în caz de ninsori și că dispune de toate echipamentele și utilajele necesare.

”Începând de astăzi, 28.11.2017, la SC Drumuri şi Poduri SA Sibiu, instituţie aflată in subordinea Consiliului Judeţean Sibiu, şi-a început activitatea comandamentul de deszăpezire, în scopul asigurării circulaţiei în condiţii optime pe drumurile judeţene, pe toată perioada sezonului rece.
Pentru această activitate societatea are la dispoziţie autospeciale cu lama şi sărăriţă, autoutilitare, tractoare cu lamă, buldoexcavatoare cu lamă, autogredere şi încarcatoare frontale.

Pentru realizarea acestei activitati societatea dispune de:

- 6 baze deszăpezire ( 2 la Sibiu, Cîrţa, şeica Mare, Dumbrăveni şi Agnita)

- 6 puncte de sprijin ( Păltiniş, Păuca, Rîu Sadului, Jina, Poiana Neamţului şi Blăjel)

- 63 autoutilaje deszăpezire

DJ 106 agnita barghis

Cantităţile de materiale necesare estimate pentru iarna 2017 - 2018 sunt:

- 8900 mc nisip

- 3500 to sare”, transmitea compania acum trei luni.

DJ 106 agnita 3

Reprezentanții firmei spun că sunt foarte mirați de anunțul poliției și că nu au primit niciun fel de plângere sau sesizare referitoare la activitatea de deszăpezire. Un punct de vedere oficial urmează a fi făcut public cât mai repede.

Pe site-ul firmei, la secțiunea ”Alertă trafic”, se specifică faptul că astăzi majoritatea drumurilor județene sunt acoperite de zăpadă.

DJ 106 agnita 2

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

Nelutu Hampu

Acum 3 ani

7000 lei amenda fata de cateva milioane de lei cat costa contractul de dezapezire, este, intr-adevar, o amenda fabuloasa!
Raspunde

Claudiu

Acum 3 ani

Titlul este o gluma... este o amenda infima pentru asa ceva... Eu i-as da in judecata pentru ca au pus in pericol vietile oamenilor.
Raspunde

Hell-Town

Acum 3 ani

DNA sa vina sa ii ia! Asta nu e abuz in serviciu..? Sau ala functioneaza doar in cazul politicienilor?
Raspunde

lol

Acum 3 ani

Da, asa e! DNA-ul e infiintat cu dedicatie ptr inalta coruptie! Pe politicienei daca nu-I deranjeaza DNA-ul, cine sa-i deranjeze????votul de la 4 ani????
Raspunde

calin

Acum 3 ani

Replica celor de la Drumuri si Poduri este si prost documentata. Regula la care fac ei referire se refera la drumuri viscolite, iar conform ANM in judetul Sibiu nu a fost viscol... deci lasati vrajeala baieti. La o ninsoare amarata ati actionat cu o lama pe 26 km asta inseamna nepasare si marire de profit. Mai ales daca lama a mers cu ea ridicata cum a fost vazuta pe drum de automobilisti. Ca nu scrie nicaieri pana unde se lasa/ridica lama asa ca mai nou s-au smecherit drumarii si o pun la 5-10 cm de sol... de unde rezulta lipsa deszapezire si mai mult tasare zapada. Daca eram de la Politie va dadeam amenda 7000 de lei pentru fiecare drum judetean pe care l-ati deszapezit in bataie de joc.
Raspunde

Crede si nu cerceta !

Acum 3 ani

Probabil ca au actionat ca la carte. Dar tot asa de probabil se refera la o carte din 1910 sau la incunabul, sau la o carte de joc ?
Raspunde

Alex

Acum 3 ani

În oraș cine da Amenzile?
Raspunde

Costi

Acum 3 ani

Rușine pentru cei de la Drumuri, nu au mișcat nimic, ținând cont ca au avut o iarna de huzur pe bani publici, afara de doua episoade lejere de iarna. Am trecut pe DJ106B Sibiu - Paula și va asigur ca nu am văzut gram de antiderapant pe carosabil. În doua zile, am întâlnit spre dimineața o autospeciala de la drumuri care trecea numai cu lama peste zăpadă geruita, fără a împrăștia și antiderapant, formând ghețus, după ce trecea lama. Trebuia acționat preventiv depunerii pe carosabil a zăpezii experților! Iar uriașă amenda de 7000 lei, cu jumătate în 48 de ore, mi se pare infima domnilor, pe lângă avariile produse unui singur autoturism ieșit în decor din cauza gheții de pe carosabil. Trebuie dați în judecata de fiecare data pentru achitarea despăgubirilor în urma avariilor suferite la mașini din cauza drumurilor și poate atunci o sa se trezească și probabil sa avem drumuri mai curate și mai bune. Felicitări și Politiei pentru inițiativa sancționării, e un început, dar trebuie sancționați mai des!
Raspunde

Marcel

Acum 3 ani

Activitatea firmei Consiliului judetean trebuie verificata de catre responsabilii din Consiliul Judetean... inainte de a primi amenda de la politie!!!! Dar cine sa monitorizeze din partea CJ ? Mai rau este ca firma de drumuri a CJ este in cadere libera din punct de vedere al dotarilor si personalului specializat angajat, nici macar nu stiu ce profesie are directorul societatii, este in specialitate sau o fi si el vreun 'surubar' care se "pricepe" la drumuri...si actioneaza conform pregatirii.
Raspunde

Anonymus

Acum 3 ani

ar trebui sa dea politia si in oras amenzi pentru modul in care se circula si strazile care au fost partial curatate odata si apoi dumnezeu cu mila... asa se face banul de catre o firma privata in relatia cu statul
Raspunde

Gustav

Acum 3 ani

Aceasta firma Drumuri si Poduri SA Sibiu, a dat mita in fiecare an membrilor din Consiliul de Administratie, numiti politic. Stie toata lumea ca asa isi cumpara linistea. Toti furnizorii acestei firme platesc comisioane la negru ca sa poata aproviziona DP SA.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus