Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Ce-am învățat după un meci ratat?

FC Hermannstadt – FCSB, meciul pentru care 8.000 de sibieni au înfruntat gerul, a fost amânat. Trecând peste disconfortul oamenilor, peste faptul a trebuit să se încropească pentru evenimentul cu pricina o nocturnă și că s-a descoperit subit că nu avem nici măcar o infrastructură pentru vinderea biletelor, sibienii au mai ajuns la o concluzie: e ”fail” să ai un stadion în mijlocul unui oraș deja aglomerat.

Primăria a anunțat investiții de peste 8 milioane de lei în Stadionul Municipal, doar într-o primă fază. Urmează apoi ample lucrări de modernizare, cu înlocuirea tabelei, cu instalație de nocturnă, cu tribune noi și așa mai departe. E o acțiune pe care mulți sibieni au așteptat-o vreme de 30 de ani. Dar...

S-a omis din start un aspect. ”Nu ar fi oare mai bine ca această construcție să dispară și să se construiască un alt stadion, la marginea orașului?” Întrebarea a fost pusă de mulți încă dinainte de scrierea proiectului cu reabilitarea. Nu știu dacă s-a luat măcar în calcul, cert este că s-a insistat pe modernizarea pe actualul amplasament.

Anul viitor, cel mai probabil, vom avea vreo patru – cinci meciuri precum cel de azi pe Municipal. Vom repeta episodul de azi. E bine, e rău? Poate orașul suporta, în mijlocul lui, un stadion de 18.000-20.000 de locuri?

În aceeași idee, primăria a anunțat recent că lângă Podul Gării vor începe lucrările la primul mall al orașului. Sensul giratoriu de pe Constituției, circulația pe pod și dincolo de el e de pe acum sufocată la mijlocul zilei, când se face transferul ”serviciu - acasă”. Ce se va întâmpla când mall-ul va fi gata? Probabil că se vor căuta atunci soluții. Întrebarea rămâne: ”de ce nu se găsesc soluții de acum?” Un pod mai lat, un pasaj subteran, ceva...

În toate aceste investiții ”heirupiste” regăsim exemplul Zona Industrială Vest. S-au ademenit zeci de investitori, aceștia au venit cu mii de angajați, iar infrastructura a fost gândită încă de la început ca pentru un CAP. Drumuri strâmte, perspectivă zero. Poate a fost un succes fulminant, la care administrația nu s-a așteptat. Sau poate s-a mers tot pe ideea: ”facem, pe urmă vedem”.

Am criticat în numeroase rânduri Primăria Sibiu pentru lipsa proiectelor mari, importante. Acum veți spune că nici așa nu e bine: criticăm și atunci când se face ceva. Dar totuși, nu ar fi fain să se facă ceva într-adevăr cu cap, de la bun început? Nu de alta, dar pe urmă ne plângem că pesediști fac legi pe care le peticesc în zeci de locuri pentru că nu s-au gândit bine înainte... Le-am putea arăta că în Sibiu lucrurile se fac altfel.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

codrut

Acum 4 ani

meciul s-a ratat din cauza minciunilor domnului Birț care a susținut în zilele dinaintea meciului ca terenul va fi curat. Asa e cand nu te pricepi la nimic dar esti mare președinte. Aglomerația din oraș nu vă mai fi rezolvată de nicio măsură pe care primăria ar putea să o ia. În fruntea primăriei sunt oportunisti, nu administratori de oraș.
Raspunde

bullit

Acum 4 ani

A. Bratu - chiar nu se poate articol fără atac la PSD ? Ninge, plouă tot PSD este de vină.
Raspunde

John Doe

Acum 4 ani

Nimeni nu vrea sa isi asume nimic ! Iti asumi un proiect ->iti dai de lucru singur tie si altora -> tulburi apele.... Cine nu munceste nu greseste !
Raspunde

Vasi

Acum 4 ani

Si cu cei care au rămas cu biletul plătit ca au mai si lucrat cqate unii joi cum rămâne? Rusine celor din fotbal pe care nu ii interesează . Doar ei au de castigat .Sper sa joace cu stadionul gol deacum. Prosti sunt cei care ii mai plătesc.
Raspunde

cris

Acum 4 ani

Si cu cei care au rămas cu biletul plătit ca au mai si lucrat cqate unii joi cum rămâne? Rusine celor din fotbal pe care nu ii interesează . Doar ei au de castigat .Sper sa joace cu stadionul gol deacum. Prosti sunt cei care ii mai plătesc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus