Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Arcaș: Donatorii din campania pentru ”Cumințenia Pământului” își primesc banii înapoi

Arcaș: Donatorii din campania pentru ”Cumințenia Pământului” își primesc banii înapoi

Senatorul PSD, Viorel Arcaș, anunță că toți cei care au donat bani pentru achiziționarea sculpturii ”Cumințenia Pământului” a artistului Constantin Brâncuși ăși vor primi banii integral. ”Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piața de capital a votat raportul de admitere pentru restituirea în totalitate a sumelor primite ca donații pentru achiziționarea operei lui Constantin Brancusi, indiferent de mijlocul prin care au fost colectați banii. Costurile restituirii vor fi suportate de la bugetul de stat, respectiv din bugetul Ministerului Culturii și Identității Naționale”, a anunțar Arcaș.

Subscriptia publică a reușit să adune doar 1.163.032 euro din cele 6 milioane necesare pentru cumpararea operei lui Constantin Brancuși, subcripția încheindu-se în, 30 septembrie 2017. Peste 200.000 de euro s-au strans pe site-ul campaniei, 748.350 de euro au fost virate prin transfer bancar în conturile Ministerului Culturii și peste 145.000 de euro prin SMS. Alți 67.526 de euro au fost strânși prin intermediul eMag. De asemenea, 1 din 6 participanți la festivalul Electric Castle a donat pentru „Cumințenia Pământului”. În schimb, o donație de 100 de euro făcută de Ambasada Rusiei a generat un adevarat scandal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus