Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
11°C

Contract de 12,1 milioane de lei: Baia Populară va deveni șantier pentru reabilitare

Contract de 12,1 milioane de lei: Baia Populară va deveni șantier pentru reabilitare

Reprezentanții administrației locale au semnat contractul de reabilitare a Băii Populare (fosta Neptun) Sibiu, proiect lansat încă din primăvara anului trecut.

Câștigătorii contractului de reabilitare a Băii Populare, desemnați în urma unei proceduri de atribuire publică, sunt cei de la Euras SRL din Satu Mare, în asociere cu Arh. Service Guttmann & Comp. Contractul are valoarea de 12,1 milioane de lei, cu tot cu TVA (față de 12,4 milioane de lei, cu tot cu TVA, valoarea estimată). Procedura a fost organizată în luna mai a anului trecut, dar atribuirea contractului a fost amânată din cauza contestațiilor formulate atât la Consiliul național de soluționare a contestațiilor, cât și la Curtea de Apel Alba Iulia. Termenul de execuție al lucrării este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a contractului. Înainte de emiterea acestui ordin, însă, trebuie realizat proiectul tehnic, parte pentru care sunt alocate trei luni (un termen extrem de scurt având în vedere numeroasele avize care trebuie obținute pentru acest proiect). Prin urmare, abia după finalizarea proiectului tehnic Baia Populară va fi închisă publicului.

"Clădirea Băii Populare este unică în România și o piesă importantă a patrimoniului orașului. Am ținut să discut direct cu proiectantul și constructorul pentru a sublinia responsabilitatea pe care o au de a executa aceste lucrări în cele mai bune condiții, pentru a păstra și a proteja elementele de arhitectură și, în același timp, pentru a face mai funcțională clădirea", spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, potrivit unui comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului.

baia neptun Reprezentanții Primăriei Sibiu și cei ai asocierii câștigătoare

Contractul prevede lucrări ample de modernizare, dintre care le amintim pe cele mai importante: - Rezistență: consolidarea fundațiilor, a zidurilor și stâlpilor, a coșului de fum, a bazinului și a mansardei; reamenajarea mansardei și construcția unei noi scări spre etaj; refacerea tencuielilor interioare și exterioare și înlocuirea tâmplăriei ferestrelor - Arhitectură: se vor restaura toate elementele istorice (balustradele, ușile, compartimentările din lemn la cabinele de schimb, scara din lemn, coloanele de piatră și cuva din piatră de la fântâna de la bazin) și se vor reface placările ceramice la bazin, vestiare, grupuri sanitare; se vor reface straturile hidroizolante de la bazin. - Modernizarea prin înlocuire a instalațiilor electrice, termice, de gaz, de apă și canalizare; montarea unui sistem de încălzire prin pardoseală în băi; instalarea unui sistem de supraveghere video echipat cu senzori de mișcare; montarea de detectoare de fum și butoane de alarmare. Se vor înlocui și instalațiile sanitare precum cabinele de baie și duș și grupurile sanitare - Instalarea unui sistem BMS (Building Management System) care va monitoriza și regla consumul de utilități pentru eficiență. - Recompartimentări, relocări și extinderi prin: amenajarea integrală a podului existent ce va fi transformat în mansardă cu spații administrative și o sală multifuncțională; înlocuirea acoperișului clădirii; relocarea centralei termice; amenajarea unei săli de fitness; montarea unui ascensor.

Sursa: Comunicat Primăria Sibiu

Baia Neptun (35)

Baia Neptun (44) mansardă Baia Populară

Sursa foto: Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

ardeleanul

Acum 4 ani

Tot baietelul doamnei Fodor e sef acolo ?
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

se pare ca e ceva in cardasie cu sefa de la baia populara...
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

in sfarsit au pus mana pe bani...acum sa vezi...putin var (nu lavabila!) pe pereti si restul la ei in buzunar!!!
Raspunde

Denea să vină să vă ia

Acum 4 ani

articol din 2015, în Stiri din Sibiu :Suma totală alocată investițiilor în 2014 a fost de 340.477,36 lei. Alți 144.000 de lei au fost utilizați pentru reparații. In 22 febr. 2010, iata ce scria Adevarul de Sibiu: .Potrivit reprezentanţilor primăriei, în ultimii ani, Baia Neptun a beneficiat de lucrări importante de reabilitare şi modernizare în valoare totală de peste 1.500.000 lei. A fost complet reabilitat bazinul cu instalaţiile aferente, sauna, căzile, curtea interioară şi elementele interioare originale din lemn şi piatră. Stire Agerpres august 2014 :Lucrările prevăzute în contract includ placarea ambelor bazine cu mozaic de sticlă, amenajarea instalaţiilor de filtrare şi recirculare a apei din cele două bazine cu nisip cuarţos, instalarea unui echipament de transfer termic - schimbătoare de căldură automate şi instalarea unor sisteme automatizate care să măsoare şi să controleze dozarea clorului şi PH-ului la dezinfecţia şi tratarea apei din bazine. Şi finisajele vor fi refăcute prin înlocuirea placărilor existente. Valoarea acestui contract de lucrări este de 165.000 de lei, fără TVA. Si daca mai caut, mai găsesc. DECI, UNDE S-A MONTAT SIFONUL PENTRU SIFONAT BANII ?
Raspunde

radu

Acum 4 ani

da la oameni saraci nu vat mai gandit unde o sa mai faca baie
Raspunde

radu

Acum 4 ani

baia populara trebuia lasata asa pentru ca este istorica rar mai gasesti asa ceva
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus