Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
0°C

47 de permise reținute în weekend

47 de permise reținute în weekend

În weekendul trecut, între 2 și 4 martie, polițiștii sibieni au constatat 18 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 47 de permise de conducere și au aplicat 437 de sancțiuni contravenționale în valoare de 96.500 de lei, transmit reprezentanții IPJ Sibiu printr-un comunicat de presă.

Astfel, vineri, 2 martie, în jurul orei 23,45, pe raza localității Apoldu de Jos, a fost identificat un localnic în vârstă de 66 de ani, care conducea un autoturism deși se afla sub influența alcoolului. La testarea alcoolscopică, rezultatul a fost de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele conducătorului auto s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Miercurea Sibiului.

Tot vineri, în jurul orei 20,00, pe DJ 106, în afara localității Alțâna, polițiștii au identificat un alt conducător auto aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 62 de ani, domiciliat în localitatea Benești, al cărui rezultat la testarea alcoolscopică a fost de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele conducătorului auto s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Cercetările continuă la nivelul Secției 3 Poliție Rurală Agnita.

Sâmbătă, în 3 martie, în jurul orei 12,00, pe DN 1, în afara localității Veștem, a continuat seria conducătorilor auto depistați sub influența alcoolului. De această dată este vorba despre un conducător auto în vârstă de 55 de ani, domiciliat în județul Cluj, al cărui rezultat la testarea cu aparatul etilotest a fost de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele persoanei în cauză s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Cercetările continuă la nivelul Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu.

Tot sâmbătă, în jurul orei 20,30, în localitatea Rășinari, polițiștii rutieri au oprit pentru verificări un autoturism condus de către un tânăr în vârstă de 19 ani, domiciliat în localitatea Cristian. Întrucât plăcuțele cu număr emise de o autoritate străină și aplicate pe autoturism nu aveau valabilitate pe teritoriul României, pe numele șoferului s-a întocmit dosar penal de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat. Cercetările continuă la nivelul Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu.

În aceeași zi, în jurul orei 22,00, în localitatea Șura Mare, polițiștii au depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, domiciliat în localitatea Săliște, conducea o autoutilitară pe strada Văii, iar rezultatul testării alcoolscopice a fost de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele conducătorului auto s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Cercetările continuă la nivelul Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu.

Tot în 3 martie, în jurul orei 22,00, pe DJ 106, în localitatea Nocrich, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 34 de ani. În urma verificărilor, s-a stabilit că șoferul nu deține permis de conducere, iar la testarea alcoolscopică rezultatul a fost de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este în prezent cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Agnita.

Ieri, 4 martie, în jurul orei 03,00, în municipiul Sibiu, pe strada Mihail Sebastian, polițiștii rutieri au depistat un sibian în vârstă de 23 de ani, aflat la volanul autoturismului având o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele șoferului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Sibiu.

Tot ieri, în jurul orei 14,00, în municipiul Mediaș, un localnic în vârstă de 44 de ani a condus autoturismul pe strada Bucegi unde, pe fondul neatenției, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale. Deși conducătorul auto emana halenă alcoolică, a refuzat testarea alcoolscopică, dar și recoltarea de probe biologice. Astfel, pe numele persoanei în cauză s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de recoltare probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge. Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Mediaș.

La data de 4 martie a.c., în jurul orei 17,00, pe DJ 142 J, în localitatea Șeica Mică, polițiștii au identificat un conducător auto aflat la volanul unui autoturism a cărui autorizație provizorie de circulație era expirată din data de 03 martie. Pe numele șoferului, în vârstă de 31 de ani, domiciliat în localitatea Șeica Mare, s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat. Cercetările continuă la nivelul Postului de Poliție Șeica Mică.

La data de 04 martie a.c., în jurul orei 17,30, tot în localitatea Șeica Mică, a fost identificat un localnic în vârstă de 34 de ani care conducea un autoturism pe DJ 142 J deși nu deține dreptul de a conduce. Pe numele celui aflat la volan s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. Cercetările continuă la nivelul Postului de Poliție Șeica Mică.

La data de 04 martie a.c., în jurul orei 23,45, în municipiul Mediaș, polițiștii rutieri au oprit pentru control o autoutilitară condusă pe strada Aurel Vlaicu de către un tânăr în vârstă de 25 de ani, domiciliat în județul Harghita. La testarea alcoolscopică a șoferului, rezultatul a fost de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, pe numele său, polițiștii medieșeni au întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Mediaș.

În data de 05 martie a.c., în jurul orei 01,30, pe DN 14, în afara localității Șura Mare, polițiștii rutieri au depistat încă un șofer aflat sub influența alcoolului. Rezultatul testării alcoolscopice a șoferului, în vârstă de 23 de ani, din localitatea Săliște, a fost de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele tânărului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus