Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Un nou exercițiu de alarmare publică, miercuri

Un nou exercițiu de alarmare publică, miercuri

Un nou exercițiu de alarmare publică va avea loc în municipiul Sibiu, miercuri, 7 martie, în intervalul orar 10 - 11. Această acțiune face parte dintr-un exercițiu realizat la nivel național de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și se desfășoară în prima zi de miercuri a fiecărei luni, cu scopul de verificare a echipamentelor care fac parte din acest sistem de alarmare, transmit reprezentanții primăriei.

În cadrul exercițiului semnalele de alarmă au următoarele semnificații, în funcție de durata acestora: - Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. - Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. - Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Prealarmarea reprezintă transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian. - Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus