Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Culmea absurdului la Inspectoratul în Construcții. ”Pentru o taxă de 3 lei plătești la poștă opt lei și aștepți confirmarea plății două săptămâni”

Culmea absurdului la Inspectoratul în Construcții. ”Pentru o taxă de 3 lei plătești la poștă opt lei și aștepți confirmarea plății două săptămâni”

Taxele pentru începerea și finalizarea lucrărilor de construcții  dau multă bătaie de cap sibienilor. Nu din cauza sumelor cerute de către Inspectoratul de Stat în Construcții, ci din cauza lipsei unei casierii în cadrul instituției. ”Cred că e singura instituție din oraș care nu are o casierie. Banii trebuie virați prin bancă sau plătiți prin Poșta Română. Până la urmă nici asta nu e o problemă, dar funcționarii de aici nu acceptă dovada plății, ci trebuie să aștepți pentru eliberarea actelor până apar efectiv banii în cont. Pentru noi e timp pierdut, se ajunge astfel și la două săptămâni de întârzieri pentru o hârtie. Mai mult, nu sunt taxe foarte mari, dar pentru patru lei de plătit la Inspectorat, îți cere Poșta opt lei. E total absurd ce se întâmplă”, s-a plâns un sibian.

În urma unei solicitări de informații, inspectorul general Emil Florin Albotă susține că lucrurile s-au rezolvat. ”Vă comunicăm faptul că, din a doua jumătate a anului 2017, în toate sediile Inspectoratelor Județene în Construcții se pot achita cotele legale datorate ISC, fiind montate aparate POS. Totodată, menționăm că decalajele care survin în urma plăților efectuate prin transfer bancar sau mandat poștal pot fi cauzate de procesele sau procedurile interbancare, respectiv tranzacțiile prin intermediul conturilor Trezoreriei”, susține Emil Florin Albotă.

Singura problemă este că la Sibiu, cel puțin, plățile se pot face la fel ca înainte: doar prin transfer bancar sau prin mandat poștal, iar termenul de două săptămâni rămâne, pentru că regula prin care se așteaptă confirmarea banilor în cont e sfântă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Veronica Bungarzan

Acum 6 ani

Sa ne iubim frati cu frati romani in anul centenarului neamului romanesc si sa nu ne mai ponegrim tara!
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

Veronico, nu-i voie frati cu frati, pentru ca nu ne lasa credinta ortodoxa sfanta neamului romanesc.
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

te-am iubi pe tine, daca ai fii ca berea!! rece, pe masa, si cu spume la gura!!
Raspunde

Dracu

Acum 6 ani

Bine-ati venit in cea mai de cacat tara din europa.
Raspunde

McD

Acum 6 ani

Bine ca am plecat din tara si am lasat c....tul pentru altii.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ToTo

Acum 6 ani

Psd nu e chiar ciuma rosie, pt ca a scos 100 de taxe absurde.
Raspunde

Dracu

Acum 6 ani

Pai a scos dar...care e pretul platit de catre noi? Asa in cacat ca acum n-am mai fost cred ca niciodata... Noi astia care am ramas facem o dubla bataie de joc: fata de tara ca stam nepasatori si fata de noi ca nu plecam dracu cat vedem cu ochii.
Raspunde

Anonymus

Acum 6 ani

domnule Bratu de ce nu ati mers in audienta la directorul inspectoratului din Sibiu sa il intrebati de ce dansul nu aplica legea si nu exista posibilitatea de plata cu POS asa cum ar trebui? sau are dansul niste interese in acest sens?... Ziaristica de 2 bani, hai sa aruncam cateva cuvinte pe o foaie de hartie chiar daca este mai mult asa cateva firmituri pe o tava ca oricum nu se va satura nimeni si tot flamanzi ramanem. Mai bine nu scriai decat sa scri pe jumate o stire care este, culmea, importanta pentru toti dezvoltatorii si cetatenii acestui Oras. Poate vi cu o continuare in acest sens...
Raspunde

Mihai

Acum 6 ani

sa "scrii" si sa "vii" domnule analfabet anonim
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus