Joi,
04.03.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Primăria Sibiu, despre finanțarea echipei BC CSU Sibiu

Primăria Sibiu, despre finanțarea echipei BC CSU Sibiu

Actualizare. Primăria municipiului Sibiu a oferit o poziție în ceea ce privește situația creată de răspunsul Consiliului Concurenței conform căruia activitatea echipei de baschet CSU Sibiu nu poate să fie finanțată. Conform reprezentanților primăriei, echipa de baschet poate doar să depună proiect pentru a primi bani prin agenda sportivă. 

„Consiliul Concurenței a răspuns Primăriei Sibiu că finanțarea activității echipei de baschet BC CSU Sibiu nu este posibilă în baza Legii 69/2000 a educației fizice și sportului. În răspuns se arată că nu sunt îndeplinite criteriile legale pentru acordarea finanțării din cauză că echipa participă la competiții europene și realizează transferuri internaționale de jucători, intrând astfel în sfera ajutorului de stat care este interzis în sport la nivelul Uniunii Europene. Pentru soluționarea acestei situații, echipa de baschet sibiană poate depune proiect în vederea finanțării pe agenda sportivă, la fel ca în anii precedenți. În acest sens, suma totală alocată finanțării agendei sportive a fost majorată de Primăria Sibiu cu 1 milion de lei, modificarea fiind publicată în Monitorul Oficial al României”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.
Știre inițială. Recentele modificări aduse legii sportului, prin intermediul Ordonanței 38/2017, au ridicat o serie de întrebări din partea iubitorilor sportului sibian. Conducerea echipei de baschet CSU Sibiu spune însă că momentan cel puțin nu sunt probleme din punctul de vedere al banilor. Mai mult, Horațiu Floca, președintele clubului, spune că echipa menține o legătură strânsă cu Primăria Municipiului Sibiu, pentru a găsi cele mai bune soluții de colaborare.

După ce inițial s-a discutat despre o finanțare mult mai consistentă a echipei antrenată de Dan Fleșeriu, recentele modificări din legea sportului au pus alte abordări pe masa de discuții dintre CSU Sibiu și Primăria Sibiu. Rezultatul discuțiilor - BC CSU Sibiu nu este o echipă eligibilă pentru a primi finanțare de la primărie.

„Am fost informați de curând de această situație, pentru că am avut un dialog deschis și nenumărate întruniri cu reprezentanții Primăriei Sibiu pe marginea acestor modificări ale legii sportului. Vestea inițială referitoare la acordarea unei finanțări mult mai consistente din partea autorităților locale ne-a creat speranțe și nouă și, cu siguranță, și iubitorilor baschetului sibian. Însă, legile trebuiesc studiate în esență și atât noi, ca posibili beneficiari, dar mai ales Primăria Sibiu, ca autoritate finanțatoare, am depus toate eforturile și am făcut toate demersurile posibile pentru a clarifica cât mai exact modalitatea legală de acordare a finațării. Rezultatul este cel pe care îl cunoașteți - noi nu suntem eligibili pentru a primi finanțare în baza acestei legi. Motivațiile sunt de natură juridică și este o întreagă discuție pe această temă. Așa cum știți, legea sportului încă este încă pe circuitul legal, trimisă de către Președinție la Camera Deputaților spre revizuire. Împreună cu Primăria Sibiu vom urmări îndeaproape acest proces și vom continua demersurile în vederea identificării modalitățiilor legale prin care am putea obține finanțare pe această lege”, spune Horațiu Floca, președintele clubului de baschet.
Totuși, Horațiu Floca îi asigură pe suporterii echipei că CSU Sibiu nu va avea de suferit de pe urma acestei ordonanțe. Asta pentru că, spune președintele clubului, echipa are asigurat bugetul pentru acest sezon. În plus, echipa are sprijin financiar și din partea mediului privat.
„Ceea ce este extrem de important de menționat este faptul că BC CSU Sibiu are asigurat bugetul pentru acest sezon, din finanțările atrase din mediul public și privat și vom continua acest demers. Vom depune și anul acesta proiecte pe agenda sportivă la Primăria Sibiu și la Consiliul Județean, pentru a accesa fonduri în baza legii 350 /2005​,​ ca și până cum​, ​și, în plus, vom continua să identificăm posibili parteneri din mediul privat pentru a crește finanțarea echipei noastre. Vă amintesc faptul că BC CSU Sibiu se bucură de sprijin financiar din partea mediului privat, având momentan sponsori atât locali, cât și naționali. Sunt sigur că, așa cum am reușit în ultimii ani să atragem lângă această echipă tot mai mulți parteneri privați, vom reuși să convingem și mai multe companii puternice să ni se alăture în demersul nostru de a promova atât performanța în baschet, dar și Sibiul în plan național și internațional”, spune Horațiu Floca.
Reporterul Turnul Sfatului a solicitat un punct de vedere și din partea Primăriei Sibiu, dar până în acest moment nu a oferit un răspuns.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus