Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Atracțiile principale ale Târgului de Cariere. Cel mai mare angajator din Sibiu, Continental: Piața muncii s-a maturizat

Atracțiile principale ale Târgului de Cariere. Cel mai mare angajator din Sibiu, Continental: Piața muncii s-a maturizat

În această dimineață a debutat în Sala Transilvania ”Târgul de Cariere”, un eveniment ce reunește o parte dintre cei mai importanți angajatori din zona Sibiului.

În total 35 de firme, de la mari companii multinaționale până la nou-veniți pe piața sibiană, își prezintă oferta.

”Sunt mai multe lucruri specifice pieței muncii a Sibiului. În primul rând este sectorul automotive, sunt foarte multe oportunități de angajare în acest domeniu, drept urmare sunt și multe companii care au venit la Târgul de Cariere din aceste domenii. Este prezent, spre exemplu, cel mai mare angajator din Sibiu, Continental, care are numai pe partea de R&D, care înseamnă cercetare și dezvoltare, peste 130 de posturi vacante, ca și țel de angajare în acest an. După aceea este concurența mare din domeniul call-center-urilor, relații clienți, se caută mult vorbitori de limbi străine. Avem compania Sykes care caută vorbitori de limbi mai puțin circulate, cum este greaca sau croata. Bineînțeles, cei mai mult sunt căutați vorbitorii de germană. Este și acesta un specific al Sibiului, fără să mai amintesc de franceză și engleză, care au devenit ceva comun. Deci și în acest sector este o concurență mare. Companiile vin aici, sunt conștiente de această concurență, tocmai de aceea este foarte important brandingul. Ei știu asta pentru că piața nu este a angajatorilor”, a declarat Ioana Oros, organizator al târgului.
!cid_044b7109-654d-4409-92fa-d2591cacb08d

Șeful departamentului de resurse umane al Continental spune că în ultimii ani compania și-a axat campaniile de recrutare pe plan național și mai puțin pe plan local.

”Suntem cel mai mare angajator din Sibiu indiferent dacă suntem sau nu prezenți la târg. Am venit astăzi la acest târg ca să discutăm cu oamenii și să interacționăm cu oamenii din Sibiu. Am lipsit câțiva de la acest târg fiind ocupați cu târguri similare din orașe precum Cluj-Napoca, Brașov sau Timișoara, ținând cont că noi ne targetăm întreaga țară în campaniile de recrutare. Astăzi am venit la Sibiu cu o echipă destul de mare tocmai pentru a discuta și a oferi cât mai multe informații despre Continental. Nu suntem atât de focusați pe CV-uri, pur și simplu vrem să vorbim cu oamenii despre Continental. Ținând cont că noi angajăm de 14 ani și avem în acest moment peste 4.000 de oameni, creștem în continuare și angajăm pentru toate tipurile de posturi, operatori, ingineri, programatori… Perspectivele de creștere pentru noi sunt certe și acesta este unul dintre motivele pentru care tot mai mulți absolvenți, dar și oameni cu experiență, aleg Continental ca prima opțiune”, a declarat șeful departamentului de resurse umane al Continental, Lăcrămioara Dărăban.

Cât privește modul în care s-a schimbat piața muncii din Sibiu în ultimii 14 ani, reprezentantul Continental spune că se simte o maturizare.

”Piața muncii în Sibiu s-a maturizat. Evoluția ei este enormă dacă este să comparăm cu ce se întâmpla în primii ani ai Continentalului aici. Dar este o evoluție firească pe care a suferit-o întreaga societate românească și la cred că și noi, prin politicile noastre, cred că am contribuit”, a mai explicat Lăcrămioara Dărăban.
Pe lângă Continental, foarte multe joburi au spre ocupare și Star Trasmission, Tyssenkrupp, Harting, Marquardt, Kromberg&Schubert, IFM Electronic și Fujikura Automotive România.

!cid_5c969cb2-282b-45bd-99f6-ad964aed3ca5

La târg sunt prezente și principalele lanțuri de supermarketuri și hipermarketuri din România, cum este Kaufland sau Profi.

Nu lipsesc nici companiile cu un domeniu de activitate mai puțin dezvoltat în Sibiu. Spre exemplu, Azets este lider în furnizarea de tehnologie și servicii outsourcing în Accounting și Payroll, iar în prezent face angajări.

”Recrutăm pentru toate departamentele noastre de activitate, avem joburi în contabilitate, salarizare și IT. Oferim șansa de a lucra într-un mediu plăcut, modern, precum și într-o companie care anul acesta a împlinit zece ani de activitate în România”, a declarat Ana-Maria Mătușoiu, specialist marketing în cadrul Azets. Pe lângă salariu, care este confidențial, compania mai oferă o serie de beneficii angajaților: abonamente la sala de sport, asigurări medicale, petreceri și altele.
!cid_bfd440e8-4ff1-49ac-bfb4-00d83dbc70c4

În căutare de angajați este și McDonald’s, reprezentantul companiei declarând că nu au o vârstă minimă sau maximă, ci vor persoane de toate tipurile pentru postul generic de ”lucrător comercial”. În prezent compania are foarte mulți angajați tineri, inclusiv minori de peste 16 ani și încurajează elevii din tot Sibiul să experimenteze primul lor job la McDonald’s. Salariul brut pentru o normă de opt ore este de 2150 de lei, plus tichete de masă, bonusuri și alte beneficii. Cât privește noul restaurant din centrul Sibiului, reprezentantul McDonald’s nu a dorit să comenteze.

O notă ușor discordantă, prin profilul angajaților căutați, face compania sibiană Electromontaj Carpați Sibiu SA. Compania caută să angajeze ingineri pe care vrea să-i plătească cu 5000 de lei salariu lunar, plus cazare asigurată, mașină de serviciu, laptop și telefon de firmă, ore suplimentare plătite cu spor de 175% și o masă asigurată pe zi. Electricienii sunt plătiți cu aceleași beneficii enunțate mai sus, diferența fiind salariul de ”doar” 3000 de lei.

!cid_aaa46ee0-91ab-4424-822a-bebbc9e3cf4a

Târgul de Cariere Sibiu are loc pe 13-14 martie, la Sala Poilivalentă Transilvania, între orele 10.00 – 17.00,  iar intrarea este liberă. Detalii găsiți pe www.targuldecariere.ro.

!cid_86a12d45-155d-46fb-b24c-2ed05a628e66 !cid_87348eb3-cd31-45e2-9779-9d4357fcb92f

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

virgula

Acum 4 ani

Firmele care platesc bine angajatii nu au nevoie sa caute oameni la Targul din Sala Transilvania.
Raspunde

nobody like everybody

Acum 4 ani

Nici un comentariu inca ?? Bine stam ! Job ( in terminologia actuala, in intelesul contemporan ) este de fapt uciderea libertatii individuale de toate felurile, munca, in parametrii ei ceruti, asteptati, doriti, a devenit o perche de lanturi ( metaforic vorbind ) pe care individul si Le pune singur la picioare. Nu e nimic rau in a munci undeva, intr-o colectivitate, grup, organizatie. .....dar, munca in felul actual,intensitatea ei, notiunea aplicata stressant de performanta, banii, toate asta sunt pre a mult....prea grele, coplesitoare pentru om. Cu siguranta ati intalnit oameni care nu vad alte va decat serviciul lor, de asta vorbesc , cu asta se identifica, asta e icon a lor....smartphonul cu sutele, ,miile de contacte memorate care-I dau senzatia ca e cineva, ca, de el , de ceea ce face el la serviciu depinde insasi echilibrul lumii. ...Ce vorbe tandre ?ce rabdare?ce intelegere? Ce ciripit de pasari in zori de zi? Prostii! Cardul Visa burdusit, sictir si atitudine superioara, dispret si mult orgoliu ghiftuit de apartenenta la un brand. .....asta defineste "cariera" si oamenii care au ales sa creada in iluzia asta ieftina. ...CV-ul de 11 pagini innegrit de PhD-uri, cuvinte in limbi straine, dublu s-uri, denumiri de ocupatii scribe cu bold sau italic de abea se pot pronunta. ....asta e definitia individului!Ce face si unde! ! Mai ales unde !! Daca n-as risca liberatea ( care mi-e draga ) intr-o zi, m-as duce cu o galeata de vopsea si-o pensula si-as scrie pe frontispiciul " multinationalelor " cu care ne falim " Arbaht macht frei " ca la Auschwitz! ..... Stiu ca unii vor da cu pietre in mine. ....dar " carierele " ucid dragostea, ucid familii, ucid spiritualitatea, aia simpla si curata, data de Dumnezeu. ... Targul de cariere! Targul de vite!
Raspunde

Ciprian

Acum 4 ani

Sunt de acirdcu tine, asta simt și eu, fiind implicat deja, oarecum... Putini înțeleg, însă. Suntem constrânși sa intram intr-un joc bine gândit, unde ne oferim timp din viata noastră și energie pentru împlinirea ideilor și ambițiilor unor papusari iar răsplată este o suma de bani, banii,o invenție, o unealta a celor de sus, cu care noi ne cumpărăm cele necesare traiului, tot mai sofisticat și mai solicitant.
Raspunde

I.S

Acum 4 ani

ca si angajat la multifunctionala mi-a placut ce ai scris pana l-ai bagat pe Dumnezo in discutie. Ce treaba are el?
Raspunde

gigi

Acum 4 ani

Mi se face greata cand citesc declaratiile marilor HR-isti(este).
Raspunde

nebunu

Acum 4 ani

Atractiile principale ale targului de cariere: gagicile frumose si aranjate care zambesc frumos :)
Raspunde

nobody like everybody

Acum 4 ani

Scuze, datorita functiei de predictive text a telefonului, am vazut ca sintagma citata in limba germana in postarea anterioara arata ca scrisa in olandeza medievala. ....scuze, voi insa fiind isteti ati inteles despre ce-I vorba. ...
Raspunde

nobody like everybody

Acum 4 ani

@I.S Era o figura de stil. Ca in sceneta cu To ma Caragiu " n-am gasit alta rima"... Desigur n-are nici o legatura religia cu treaba asta. ....dar, na, asa se spune. ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus