Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

FOTO-Spălătorie auto direct în Olt. Instituțiile n-au dat nicio amendă

FOTO-Spălătorie auto direct în Olt. Instituțiile n-au dat nicio amendă

O mașină cu însemnele comerciale ale unei celebre firme de curierat a fost fotografiată în timp ce era spălată direct în albia unui din județul Sibiu. Practica nu este una ieșită din comun, deși amenzile ajung până la 60.000 de lei. Cu toate acestea instituțiile sibiene n-au aplicat nicio amendă pe această temă anul trecut.

IMG-20180311-WA0013_1521281591501

Imaginea cu mașina Fan Curier a fost surprinsă weekend-ul trecut la vărsarea Moașei în Olt, în vecinătatea localității Racovița. După cum puteți vedea și în imaginea de mai jos, cazul nu este unul singular.

IMG-20180311-WA0012_1521281591653

Imaginile au fost surprinse de angajați ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu, care se arată nemulțumiți de uleiurile toxice și poluarea care ajunge în apele gestionate de ei.

”Noi facem eforturi foarte mari, zi și noapte, pentru a ne îngriji de apele pe care le administrăm. Nu este pentru prima oară când observăm șoferi care vin să-și spele mașinile la râu, un gest total iresponsabil pe care îl condamnăm. Cum urmează sezonul grătarelor și al ieșitului la iarbă verde tragem un semnal de alarmă autorităților cu atribuții în acest domeniu să fie mai vigilente și să ia măsurile care se cuvin”, a declarat Romeo Stoicescu, directorul AJVPS Sibiu.
Turnul Sfatului a cerut un punct de vedere pe această temă Comisariatului județean Sibiu al Gărzii de Mediu. Pe parcursul anului trecut nicio amendă nu a fost aplicată.

garda de mediu

Conform recomandării reprezentanților Gărzii de Mediu, l-am contactat și pe directorul Sistemului de Gospodărire al Apelor Sibiu, ing. Mircea Bîrs.

”Din cunoștințele mele, pe tema aceasta nu au fost aplicate amenzi în ultimul an. Asta pentru că nu am avut sesizări, nu am prins pe nimeni în fața faptului împlinit. Nu contest că nu mai sunt unii, cazuri izolate, dar cred că în general oamenii au conștientizat că poți face așa ceva. De câte ori am fost în teren eu n-am văzut pe nimeni spălând mașinile în râu, mai ales în zile de sâmbătă sau duminică și în locuri din acesta, populare pentru ieșitul la iarbă verde”, a declarat Mircea Bîrs.
Acesta recomandă totuși oricui vede sau află detalii despre fapte precum cele prezentate mai sus să apeleze de urgență la umărul special pentru sesizări al instituției: 0269 233 660 sau pe mail, la adresa: dispecerat.sgasb@gmail.com.
”Noi avem o echipă de urgență și rugăm pe oricine are astfel de informații să ne contacteze, numai să-i putem prinde în timp real. Este o infracțiune gravă și trebuie pedepsită ca atare”, a mai declarat Mircea Bîrs.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Relucu Hampu

Acum 4 ani

Atata tam tam, au vrut decat sa isi curete masina si sa mearga cu ea curata la clienti. Foarte bine au facut, Oltul e al nostru al tuturor romanilor care ne-am unit acum 100 de ani si trebuie sa fim frati!
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

e trist ca ne-am unit cu cei ca tine!!!
Raspunde

ioan

Acum 4 ani

poate este pescar si aduna gunoaiele pe care le va preda la conducerea AGVPSIBIU ca sa ii reduca taxa anuala a permisului de pescuit.
Raspunde

Cel mai bun

Acum 4 ani

In primul rand cei care scriu astfel de articole ar trebui sa se documenteze mult mai temeinic. Nu se poate aplica o sanctiune contraventionala conform Ordonantei nr.2/2002, fara ca fapta sa fie constatata de catre agentul constatator. Daca astfel de indivizi nu sunt surprinsi cand incalca Legea nu pot fi sanctionati, daca se aplica totusi o astfel de amenda pe fotografii de nu stiu unde la primul termen in Instanta de judecata se anuleaza procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiei. APROPO ma intreb si eu, care este impactul asupra cursului de apa?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus