Vineri,
07.08.2020
Innorat
Acum
13°C

Muzeul Astra stinge luminile de Ora Pământului

23 Martie 2018 11:45

Muzeul Astra stinge luminile de Ora Pământului

Muzeul ASTRA sărbătorește planeta în fiecare an pe 24 martie, prin intermediul unei acțiuni globale de conștientizare, Ora Pământului. Prin urmare, și anul acesta, începând cu 20:30, timp de o oră, luminile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului se vor stinge.

De data aceasta însă acest gest vă invită la 60 de minute de gândire în care să găsim împreună, prin intermediul miilor de artefacte expuse în Dumbrava Sibiului, noi modalități prin care ne reconectăm la Pământ, spune conducerea muzeului.

,,10 povești, adevărate învățături despre respectul față de mediul înconjurător, vor fi publicate, din 6 in 6 minute, pe pagina de Facebook a muzeului ASTRA tocmai pentru a ne face să ne uităm cu rost înapoi pentru a putea privi cu încredere înainte. Sunt 10 lecții de sustenabilitate livrate de viața din satele de acum 100 de ani prin intermediul patrimoniului cultural pe care suntem datori să le transmisem generațiilor viitoare, pentru că rolul unui muzeu nu este doar de a păstra și conserva, ci și de a educa, de a se implica activ în viața comunității pe care o servește”, a declarat Ciprian Ștefan, directorul Muzeului ASTRA.
Această campanie de conștientizare va continua pe tot parcursul anului prin intermediul programelor educaționale oferite de Muzeul ASTRA. Campania va cuprinde ateliere de reciclare creativă, de conștientizare pentru utilizarea responsabilă a resurselor naturale, de descoperire și reconectare la propriu cu natura prin intermediul unor noi trasee prin pădurea Dumbrava.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus