Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

ACTUALIZARE-Bărbatul prins beat la volan este Konstantin Schmidt, fostul director al Festivalului de Jazz

ACTUALIZARE-Bărbatul prins beat la volan este Konstantin Schmidt, fostul director al Festivalului de Jazz

Actualizare 2:

Bărbatul prins de Poliție într-o avansată stare de ebietate la volan este Hilarius Johannes Konstantin Schmidt, fostul director al Festivalului Internațional de Jazz de Sibiu, spun sursele Turnul Sfatului.

Konstantin Schmidt nu este la prima faptă de acest gen. În urmă cu patru ani acestuia i-a fost anulat permisul de conducere și chiar a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare și obligat să plătească o amendă penală de 1500 de lei, după ce a fost prins la volan în stare avansată de ebrietate.
Astăzi Hilarius Johannes Konstantin Schmidt a fost reținut.
Actualizare 1:  Sibianul în vârstă de 74 de ani, aflat la volan cu dreptul de a conduce anulat și care emana halenă alcoolică avea 2,35 g/l alcool pur în sânge. Acesta a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță.
Rezultatului testului toxicologic efectuat a fost de 2,35 g/l alcool pur în sânge, iar față de persoana în cauză s-a dispus reținerea pentru 24 de ore pe baza de ordonanță, declară Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu. Sibianul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept anulat, respectiv pentru conducere sub influența alcoolului. Cercetarile continuă la nivelul Biroului Rutier Sibiu.

Știre inițială. Un bărbat de 74 de ani a fost prins de polițiștii sibieni sâmbătă la 14:30 că se urcase beat la volan. Mai mult, acesta avea și permisul anulat.

Polițiștii rutieri au fost solicitați să acorde sprijin unui echipaj de jandarmi după ce au depistat un conducător auto care emana un miros puternic de alcool, pe strada Avram Iancu. Sibianul în vârstă de 74 de ani nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, în schimb a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

De asemenea, în urma verificărilor, s-a constatat că dreptul de a conduce al bărbatului este anulat.

Polițiștii au întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept anulat, urmând ca, în funcție de rezultatul testului toxicologic, cercetările să se extindă și asupra infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, în cazul în care valoarea alcoolemiei în sânge este mai mare de 0,80 g/l.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Niki Frauda

Acum 6 ani

Acesta e într-adevăr numele lui real ? Și e chiar sibian ? Mai căutați...
Raspunde

Radu

Acum 6 ani

Na bine si tu acum. La origine e oltean, dar e pripasit de mult timp prin Sibiu, apoi Germania, unde si-a schimbat si numele etc etc. Alcoolul in cantitati mari a fost totdeauna prezent in viata lui. " Celebrul "Titi Stoiculescu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alex

Acum 6 ani

Nu cred ca era cazul sa i dati numele, daca era un necunoscut nu ati fi publicat numele...
Raspunde

Marius

Acum 6 ani

De ce ? 2,35g/l ți se pare puțin ? Cu alcolemia asta cu siguranță numele lui trebuie să apară în articol, bolduit cu font de 20, asta fiind cea mai mica dintre probleme.
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

Exact! Unde e etica si deontologia jurnalistului?
Raspunde

Mire La

Acum 6 ani

...da a fost vazut la Geea Coffe - unde si a petrecut catva timp !
Raspunde

un curios

Acum 6 ani

Da este din Sibiu. Titi și numele cu escu in coada
Raspunde

coniac-canoe

Acum 6 ani

Titi Stoiculescu, pe numele sau de oltean venit cu pluta la Sibiu, a facut puscarie de doua ori, nu o data, pentru conducere in stare de ebrietate. A doua oara a fost prins ca si acum, beat si cu permisul anulat! Pacaliciul asta si-a luat nume german si injura dupa aceea romanii, ca cica gata, el devenise sas! A fost profesor de limba engleza si corupator de pustoaice, unele fiind chiar propriile eleve. Mare hahalera „sasul” din franzela!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus