Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

VIDEO Cartierul în care dusul gunoiului a devenit o problemă: “nici cu mașina nu putem merge“

VIDEO Cartierul în care dusul gunoiului a devenit o problemă: “nici cu mașina nu putem merge“

Peste 130 de familii care locuiesc într-un ansamblu amenajat în cartierul Gușterița se plâng de un fapt mai puțin obișnuit: din cauza lipsei asfaltului pe strada lor a devenit o problemă până și colectarea deșeurilor.

Imaginile transmise în cursul săptămânii trecute de o cititoare a Turnul Sfatului arată cum un angajat al societății de colectare și transport a deșeurilor se chinuie minute bune trăgând un container înspre autospeciala de salubrizare. Operatorul de la salubrizare este nevoit să tragă după el containerul încărcat deoarece, spun locuitorii din zonă, platforma de gunoi de pe strada Măceșului a devenit inaccesibilă din cauza noroaielor și a gropilor. “Platforma de gunoi a fost amenajată în urmă cu aproximativ un an și jumătate în locul în care se observă și în filmare. Însă la drumul de la blocuri și până acolo nu s-a gândit nimeni. Nici cu mașina nu putem ajunge până la platformă, deoarece rămâne împotmolită în noroi. Noi, locatarii acestui cartier, suntem nevoiți să «înotăm» efectiv când mergem să aruncăm gunoiul“, relatează Denisa, locuitoarea ansamblului Panoramic Gardens din cartierul Gușterița care a surprins în imagini truda angajatului de la Soma în colectarea deșeurilor reziduale. Oricum, o parte din împrejmuirea platformei pentru deșeuri a fost deja distrusă, mai arată locuitorii din zonă.

Noroaie și praf. Pe un drum neclar

Ansamblul din Gușterița în care locuiesc 132 de familii este accesibil prin intermediul străzii Viilor. Stradă tot de pământ, dar pentru care autoritățile locale au alocat peste 3,4 milioane de lei în vederea modernizării. Strada Măceșului, pe care se află ansamblul rezidențial în discuție, nu este cuprinsă deocamdată în proiectele de modernizare ale administrației locale. “Noi ne-am mutat aici în 2013. De când stăm aici a mai fost băgata lama și relativ indreptat drumul ori a fost pusă criblură în gropi, de aproximativ două ori pe an. La primele ploi era spălată, deoarece nu era tasată, terenul este în pantă, iar pe marginea drumului nu sunt șanțuri prin care să se scurgă apa. Mi se pare strigător la cer ceea ce se întâmplă, având în vedere faptul că noi suntem oameni serioși, plătim taxe și impozite la fel ca și cei care locuiesc în alte cartiere, însă trebuie să circulăm prin noroi (când ninge sau plouă), printr-un praf de nedescris (mai ales vara) și prin gropile care ne distrug mașinile“, mai descrie Denisa situația de pe strada Măceșului.

Turnul Sfatului a solicitat detalii administrației locale despre planurile legate de strada Măceșului. Până la redactarea acestui material, reprezentanții Primăriei nu au răspuns solicitării. Însă potrivit unui răspuns transmis locatarilor de pe strada Măceșului, la una din sesizările transmise prin Sibiu City App, se pare că strada are nevoie de reglementarea actelor de proprietate. “Pentru străzile Viilor și Măceșului se va realiza reglementarea juridică a terenurilor“, se arată într-unul din răspunsurile transmise locuitorilor din zonă de către reprezentanții Primăriei Sibiu.

macesului macesului 3 macesului 2

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

23 comentarii

Bogdan

Acum 4 ani

Pai sa sune la cel care a dezvoltat cartierul ala sa le rezolve problema. Eu sunt satul de astia care se muta pe camp si pe urma se plang ca nu au drumuri asfaltate pe tarla.
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

teoretic nu e camp! este in varful dealului!!!
Raspunde

Unreal

Acum 4 ani

In ce calitate ești tu satul?? De bagator de seama? E plin de șomeri pe forumul asta care dau verdicte și iau decizii intre doua ajutoare sociale.Atata timp cât Primăria Sibiu le-a dat autorizație de construcție și oamenii plătesc taxe și impozite aceleiași primarii , aceasta are obligația legală de a le asigura drumuri de acces decente...Sa se verifice cine a semnat acele autorizații și sa fie tras la răspundere , in rest, cârcotelile de 2 bani sunt inutile.
Raspunde

Cornelul

Acum 4 ani

Eu nu inteleg cum poti sa te muti practic pe-un maidan si pe urma sa te plangi ca de ce arata ca un maidan? Sa mai fie si probleme cu actele. Dar, na... asa e cand se fac cartiere intregi pentru mana de lucru ieftina, daca stiti cum zic
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Omg

Acum 4 ani

“In jurul tău e multe Tu nu-ntelegi nimic!” Inclusiv nickul pe care ți l-ai ales denota foarte putina școala. Nu ai niciun drept și nicio calitate de s trage la răspundere pe cei care s-au mutat acolo, faptul ca ești asistat al statului roman atrage obligații , nu drepturi!! Acum i-ați matura și la curățenie in oraș , ca vin Paștele.
Raspunde

Penibil de slabi

Acum 4 ani

Primaria are vina ei: cum de-a intabulat acele locuinte daca nu a fost reglementata situatia juridica a drumului de acces? seamana cu prostia Primariei Cisnadie...
Raspunde

...

Acum 4 ani

Intabularile se fac la OCPI...
Raspunde

Zero

Acum 4 ani

Nu chiar vina Primariei. In zona sunt 3 puncte de acces (Macesului, Viilor dinspre Gradinarilor -spre deal, Viilor dinspre Podului). Nu e (automat) vina Primariei ca locuitorii prefera cel mai scurt drum spre zonele centrale, lucru de inteles, exact pe unde sunt probleme si impedimente de ordin juridic. Dar nu e neaparat treaba primariei sa verifice sit. juridica a unei fundaturi, devenita in ultimii 20 ani drum, doar pt, ca un ansamblu a fost ridicat in zona. Degraba e problema proprietarilor din zona, si a dezvoltatorului. Primaria sa urgenteze reabilitarile de strazi in Gusterita si sa fie mai atenta unde da autorizatii.
Raspunde

Dragnea

Acum 4 ani

Cu tot respectul, dar când ati cumpărat apartamente in acel cartier, aveați asfalt? Faptul cumpărării unui apartament in câmp nu devine obligatorie asfaltarea acestuia de către primărie. Care au fost cerințele locatarilor adresate dezvoltătorului la cumpărarea locuințelor? Așa de curiozitate...
Raspunde

Anonymus

Acum 4 ani

si in acest timp alte strazi si portiuni de straza care nu trebuie au fost asfaltate de catre primarie ca acolo stau acolitii si prietenii celor din primarie...
Raspunde

Alexandru

Acum 4 ani

Majoritatea masinilor care se vad in imagini sunt parcate pe un teren privat.Deasemenea,drumul este tot pe proprietate privata.Daca proprietarul si-ar ingradi proprietatea,locatarii blocurilor ar ajunge acasa doar cu elicopterul.Totusi,proprietarul terenului plateste impozit pe terenul pe care acesti oameni circula si isi parcheaza masinile.
Raspunde

B.Utoru

Acum 4 ani

Primăria - care impune strategia de dezvoltare urbană, dă avizele de construcție și încasează impozitele - este responsabilă de tot. Ea trebuie să preîntâmpine astfel de situații și să amenajeze sau să impună dezvoltatorului imobiliar amenajarea tuturor facilităților.
Raspunde

Fost locatar

Acum 4 ani

Eu am locuit in cartier. Locul gunoaielor era amenajat altundeva, pe zona pavata. Dar acum decand cu Soma ei au modificat locul și l-au pus departe pe drumul unde nu duce nicăieri. Dacă drumul la ansamblu nu este asfaltat, este totuși practicabil , dar de la blocuri mai departe nu este nici măcar piatra băgată ca nu e nimic acolo, și tocmai acolo s-au gândit sa mute gunoaiele. Legat de drumul de acces cred Ca răspunsul primariei este dar dat din lipsa de documentație. Eu am cumpărat cu credit bancar și țin minte ca banca a cerut implicit accesul la drumul public. Deci eu cred Ca banca s-a lămurit ca este Ok drumul. Părerea mea Ca primaria este din ce in ce mai slaba, in loc sa rezolve probleme ne lasă sa dam vina unii pe altii, in loc sa asfalteze drumurile de pământ, pe care ei le-au promis ca in câtva ani nu vor mai exista drumuri de pământ in sibiu, ei fac cârpeli la stadioane cu 17 mi-l euro, 19000 locuri pe stadion cu 250 locuri de parcare. Sper sa candideze Cioabă la primaria Sibiu, ca sigur va iesi primar. Nimeni nu mai viteaza FDGR, PNL, PSD nici atâta.
Raspunde

OMG

Acum 4 ani

da cum naiba sa iti iei imobil cu credit in camp !?! Cat ar fi el de ieftin, confortul psihologic e priceless. chiar nu inteleg cum poate lumea sa fie atat de naiva. De ce nu ati cumparat casa in satele din jurul sibiului ca ati fi avut mai mult confort, acces la asfalt, drumuri, transport, .... TREZIREA!!
Raspunde

Nicusor Bendorfean

Acum 4 ani

Randuiala si civilizatie ca la Sibiu!
Raspunde

ion

Acum 4 ani

Exact, cand ati luat teren ieftin in varful dealului, nu v-ati intrebat oare de ce e ieftin (casa la pret de apartament)? Nu cred ca primaria e obligata sa extinda infrastuctura pe unde se trezeste un "dezvoltator imobiliar" sa construiasca imobile. Sunt o gramada de strazi de pamant in Sibiu ... si voi vreti asfalt in varful dealului..... Ganditi inainte sa va amanetati prin banci urmatorii zeci de ani !!
Raspunde

ion

Acum 4 ani

si alt exemplu, ... In selimbar ConCassa vindea parcele utilate (asfalt, utilitati,iluminat...).. dar nu se inghesuia nimeni . Probabil scumpe comparat cu cele din calea cisnadie sau ce sti ce coclau, dar ore de ce asa scumpe? Nu uitati sa cereti primariei transport in comun, ca doar platiti si voi impozit
Raspunde

cetatean

Acum 4 ani

Oricum in zona (cartier Gusterita) se asfalteaza strazile de pamant. Dar e sub orice critica, cum se lucreaza! Strada Malinului ( de exemplu) din strada f. larga au facut-o de doua benzi si fara locuri de parcare (este in zona biserica , scoala, cimitir). Au facut zone verzi, aiurea, fara nici o logica. parca nu ar fi destul "verde ", pe deal. Dar s-au folosit la bordurii ....,, vorba aceea, " aici sunt banii dvs." jalnic!. Dar totusi e bine ca asfateaza!
Raspunde

ion

Acum 4 ani

acei constructori care executa ori ce lucrare nu au nici o responsabilitate pentru lucrarile executate se tot striga primarita sau cei dela primarie sunt plecat de mult timp din Romania dar ami vazut la stiri cum se astupau gropile in timisoara o rusine . nu acei oameni care executau lucru sunt vinovati si seful lor.
Raspunde

Valahii stie tot

Acum 4 ani

Comenteaza toti invidiosii care le a dat ceasca apartamente gratis in Sibiu . Majoritatea fiind ciobani din marginime si olteni. Azi se dau mari sibieni dar ei is vai de mama lor. Invidiosi, egoisti, gelosi si barfitori.
Raspunde

@

Acum 4 ani

Asa de curiozitate tu de unde esti? Te rog sa ma faci sa inteleg un lucru: -celor de la oras le-a dat ceasca apartamente gratis in Sibiu, -cei care au crescut la tara s-au ocupat cu agricultra asa cum zici si tu...deci nu avea cum sa le dea apartamente gratis. Te rog sa te hotarasti care sunt cei invidiosi? cei la care le-a dat apartamente gratis sau cei din marginime , sau amandoua categoriile de persoane? Deci la tine toata lumea e invidioasa numai tu nu. P.S: Tarani acestia de care zici tu au devenit in momentul de fata persoane cu o stare financiara buna si pentru care probabil lucrezi tu, eu ..si multi altii.
Raspunde

lol

Acum 4 ani

Asa e...in loc sa fie ca un om oblu si carturar ca tine! Un adevarat exemplu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus