Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Sadu, primul loc la concursul ”Satele Culturale ale României”

Sadu, primul loc la concursul ”Satele Culturale ale României”

Comuna Sadu a obținut locul I la concursul național "Satele Culturale ale României", care s-a desfășurat la Bacău.  În finală au fost prezente 17 comune, printre care și comuna Țigănești din Republica Moldova.

Satele Culturale ale României este un program inițiat în ianuarie 2014 sub patronajul Ambasadei Franței în România cu scopul de a promova patrimoniul cultural al satului românesc. Satele și comunele din România primesc titlul de ”Sat cultural” după evaluarea și jurizarea candidaturilor depuse. Comunele candidate primesc acest titlu cu condiția să organizeze pe parcursul acestui an minimum cinci evenimente culturale – expoziții, festivaluri, concursuri, etc – în domeniul culturii, artei populare, gastronomiei, turismului cultural.

Partenerii evenimentului au fost: Ambasada Franței, Delegația Walloniei – Bruxelles, Ambasada Belgiei, Ambasada Elveției, Ambasada Israelului, Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din București, Consilii Județene, etc. În urma prezentării activităților culturale desfășurate în anul 2017, comuna Sadu, a obținut 611 puncte din partea membrilor juriului, clasându-se pe locul I. Locurile doi și trei au fost ocupate de comuna Miroslava- județul Iași și comuna Corbi – județul Argeș. Au mai participat următoarele comune: Vorona - Botoșani, municipiul Târnăveni cu satul Bobohalma - județul Mureș, Gălăuțaș - Harghita, Moroeni - Dâmbovița, Recea – Maramureș, Pădureni – Vaslui , Dofteana - Bacău, Vălișoara - Hunedoara, Drăguș - Brașov, Ruginoasa - Iași, Piscu - Ilfov, Țigănești - Republica Moldova, Țânțăreni - Gorj.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Stroila Gabriel

Acum 6 ani

Comuna Sadu merita din plin aceasta recunoastere de sat cultural,datorita numeroaselor manifestari culturale si nu numai, care se desfasoara aici.Este si o mandrie ca un sat din Marginimea Sibiului arata lumii intregi care sunt valorile noastre traditionale. Felicitari domnului Primar de la Sadu si minunatilor sai colaboratorii pentru felul in care se preocupa de conservarea, perpetuarea si trazmiterea catre generatiile viitoare a valorilor noastre culturale din Marginime Sibiului. Felicitari merita si cei clasati pe locul 3 respectiv comuna Corbi din judetul Arges, comuna infiintata de catre ciobanii din Marginime in urma cu 250 de ani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus