Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

De Paști, peste 300 de amenzi. Șoferii “de pe sate“ s-au îngrămădit la dosare penale

De Paști, peste 300 de amenzi. Șoferii “de pe sate“ s-au îngrămădit la dosare penale

În 48 de acțiuni organizate în perioada sărbătorilor pascale, polițiștii sibieni au aplicat amenzi de 77.0000 de lei. Din cele peste 300 de sancțiuni aplicate, 12 au la bază legislația penală. Iar cei mai “penali“ șoferi sibieni par a fi cei de la țară.

Din sutele de șoferi amendați în perioada sărbătorilor de Paști, 31 au rămas fără permis. În plus, polițiștii sibieni anunță că au retras și 17 certificate de înmatriculare auto. “În perioada 05 – 09 aprilie, polițiștii sibieni au desfășurat 48 de acțiuni, ocazie cu care au fost constatate 12 infracțiuni și au fost aplicate 327 de sancțiuni contravenționale în valoare de 77.000 de lei“, rezumă reprezentanții IPJ Sibiu într-un comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului.

Un șofer băut, o dată la jumătate de oră

Mediul rural pare să conducă detașat într-un clasament al șoferilor care după aceste sărbători s-au ales cu dosar penal. Iar cei mai mulți vor avea de dat explicații în fața procurorilor, în primă fază, deoarece au condus sub influența băuturilor alcoolice. Spre exemplu, în Mihăileni, sat cu nici 1.000 de locuitori ascuns între dealurile Văii Hârtibaciului, polițiștii au deschis două dosare penale în 30 de minute chiar în duminica Paștilor. Primul dosar a fost deschis după ce a fost testat un șofer din localitate, în vârstă de 29 de ani, a fost testat cu alcooltestul. La ora 15:00, șoferul a dovedit o alcoolemie de 0,63 mg de alcool la fiecare litru de sânge. Treizeci de minute mai târziu, tot un șofer din Mihăileni, dar de dar 20 de ani, s-a ales și el cu dosar penal, după ce la testarea cu aparatura specifică a rezultat că are o alcoolemie de 0,79 de mg de alcool în fiecare litru de sânge.

“Doar aici, prin sat“

Polițiștii sibieni au descoperit și mai mulți săteni care circulau fără ca mijloacele de transport să utilizate să aibă toate actele în regulă. Spre exemplu, în Vinerea Mare, dimineața, un șofer din Axente Sever nu a putut prezenta toate actele polițiștilor care l-au oprit, deoarece autorizația provizorie de circulație era expirată de mai bine de două săptămâni. În aceeași zi, dar în Alțâna, un tânăr de dar 15 ani s-a ales și el cu dosar penal, deoarece mopedul pe care îl conducea nu era înregistrat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

roby

Acum 4 ani

Felicitari pentru astfel de actiuni! Din rezultate reiese necesitatea indesirii acestora, suplimentata si cu verificare starii tehnice a masinilor, multe adevarate pericole pe roti ! Pe multi dintre acestia ii regasim si pe la evenimentele din P-ta Mare si shopping la Mall.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus