Marţi,
27.09.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Datele avariei electrice de marți seara: un conductor rupt care a afectat peste 100.000 de sibieni

Datele avariei electrice de marți seara: un conductor rupt care a afectat peste 100.000 de sibieni

În cea de-a treia seară de Paști, avaria la rețeaua electrică a afectat locuitorii a 19 localități. Întreruperea cu energie electrică a fost cauzată de ruperea unui conductor din linia aeriană.

Peste 100.000 de locuitori ai județului Sibiu au rămas pe întuneric marți seara, la ora 22:09, potrivit unui răspuns al sucursalei sibiene din cadrul Societății de distribuție a energiei electrice Transilvania Sud. Cei mai mulți locuitori afectați provin din municipiul Sibiu, unde au rămas fără energie electrică locuitorii cartierelor Hipodrom IV, Turnișor, Ștrand, Terezian, zona centrală (parțial) și Zona industrială vest. În total, în aceste cartiere locuiesc aproximativ 80.000 de sibieni. Tot pe întuneric au rămas și locuitorii din cartierul Arhitecților, din Cisnădie, dar și cei ai localităților Rășinari, Poplaca, Păltiniș, Șura Mare, Hamba, Slimnic, Ocna Sibiului, Mândra, Loamneș, Hașag, Alămor, Armeni, Bogatu Român, Broșteni, Gusu și Ludoș. În aceste localități, potrivit datelor ultimului recensământ și a estimărilor locuitorilor din Cartierul Arhitecților, mai trăiesc alți aproximativ 35.000 de sibieni.

“În data de 10 aprilie 2018, la ora 22:09, în instalațiile aparținând societății a avut loc o întrerupere accidentală în alimentarea cu energie electrică, din cauza ruperii unui conductor din linia aeriană de 110 kV dintre stațiile Sibiu Sud și Sibiu Nord. Întreruperea de energie electrică a afectat conexiunile și comunicația dintre stațiile electrice de transformare Sibiu Nord, Dumbrava și Aeroport“, comunicat SDEE Transilvania Sud
Efectele defecțiunii au fost înlăturate în totalitate în 31 de minute, în urma intervenției a trei echipe de specialiști, mai arată reprezentanții societății de distribuție a energiei electrice. “Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și asigurăm toți utilizatorii rețelei că echipele SDEE Transilvania Sud au depus tot efortul pentru alimentarea cu energie electrică în condiții normale, conform schemei de funcționare“, mai arată reprezentanții societății care face parte din grupul Electrica.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Konig von Siebenburgen

Acum 4 ani

Hotia si incompetenta companiilor mamut si lipsa de educatie si prostia poporului care nu isi cunoaste drepturile si nu solicita plata de despagubiri!
Raspunde

kokos

Acum 4 ani

Mai adauga si jaful facut de dracnea care le-a luat tot profitul sub forma de dividende , deci investitii ciuciu!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

bip

Acum 4 ani

....scuzele sunt ca o bataie de joc PE BANII CETATENILOR !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus