Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

3800 de doze de imunoglobulină au ajuns în România. Alte 14.500 promise

3800 de doze de imunoglobulină au ajuns în România. Alte 14.500 promise

În urma declanșării mecanismului de protecție civilă, în data de 31 martie, Compania Națională “Unifarm” S.A. a achiziționat o primă tranșă de 3.850 doze de imunoglobulină de la Crucea Roșie din Austria, anunță Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă.

Până în acest moment, o parte din cantitate a fost distribuită deja în spitale, pentru tratamentul cazurilor grave, în baza unor avize de însoțire a mărfii. Întrucât calculul prețurilor pentru medicamentele achiziționate astfel nu se încadrează în prevederile legale în vigoare, a fost necesară elaborarea unei noi metodologii de preț. Astfel, pentru medicamentele achiziționate de Compania UNIFARM în temeiul Ordonanței nr 19/2018, pentru îndeplinirea serviciului public de interes economic general, a fost elaborat un Ordin de ministru, publicat în Monitorul Oficial astăzi, 16 aprilie.

Ca urmare a aprobării Ordinului de prețuri, unitățile sanitare au declanșat procedurile de achiziție directă, urmând ca în termen de 24 de ore de la finalizarea procedurii, Compania UNIFARM să le transmită cantitățile de imunoglobulină solicitate.

Conform graficului de livrări, alte 3.000 de doze de imunoglobulină achiziționate de la Crucea Roșie din Austria vor fi aduse în țară de către Compania UNIFARM în cursul zilei de marți, 17 aprilie. Mai mult, un alt lot de 9.000 de doze de imunoglobulină vor ajunge în țară în jurul datei de 30 aprilie.

De asemenea, unul dintre producătorii de imunoglobulină prezenți pe piața din România a confirmat astăzi că va livra 2.500 de flacoane, care vor ajunge în țară în maxim zece zile.

 

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus