Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Vioara lui George Enescu, în concert la Sibiu

Vioara lui George Enescu, în concert la Sibiu

Vioara lui George Enescu va răsuna într-un concert simfonic programat pentru joi seara, la Sala Thalia. Același program va fi prezentat de muzicienii sibieni săptămâna viitoare în Turcia, la Ankara Music Festival.  

Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de la pupitrul dirijoral de Constantin Grigore, în programul concertului fiind incluse Rapsodia Română nr.1, în La major, op. 11 de George Enescu, Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia a 9-a ”Din lumea nouă” de Antonín Dvořák. Același program va fi prezentat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu în cadrul celei de-a 35-a ediții a celui mai important festival muzical din Turcia, Ankara International Music Festival, joi 26 aprilie 2018.

Concertul de vioară de P. I. Ceaikovski va fi interpretat de Gabriel Croitoru pe vioara care a aparținut compozitorului român George Enescu. Cunoscută și sub numele de „Catedrala", pentru acordurile sale impunătoare – vioara datează din 1731 și poartă semnătura lui Giuseppe Antonio Guarnieri (del Gesu), unul dintre cei mai notorii lutieri cremonezi. Vioara a fost cumpărată de George Enescu, din fonduri proprii, marele compozitor și violonist român preferând instrumentul Guarnieri, unui Stradivarius. În urma concursului organizat în 2008, vioara Guarnieri a fost redată circuitului concertistic după peste 50 de ani, dat fiind că de la moartea lui George Enescu, în 1955, niciun alt violonist nu a mai cântat pe acest instrument.

Biletele pentru acest concert se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, Sala Thalia, de luni până joi între orele 10,00-12 și 13,00-16,00. Preţul unui bilet este de 20 și 30 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus