Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Pompierii au intervenit la 200 de situații de urgență și cazuri medicale în minivacanță

Pompierii au intervenit la 200 de situații de urgență și cazuri medicale în minivacanță

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Sibiu au intervenit, în minivacanța de 1 Mai, pentru stingerea a șapte incendii, salvarea victimelor ca urmare a producerii unei explozii și a cinci accidente rutiere, asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor ca urmare a scurgerilor de la un regulator de gaz, dar și pentru acordarea primului-ajutor medical unui număr de 134 persoane cu afecțiuni medicale.  Alte 52 de persoane au fost asistate medical de către formațiunile SMURD din cadrul Serviciilor voluntare ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului.

Vineri, 27 aprilie, la ora 07:14, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Dumbrăveni, în cooperare cu Serviciul voluntar pentru situații de urgență al localității Dumbrăveni au intervenit, pe str. Dobrogeanu Gherea din localitatea Dumbrăveni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la aparatele electrocasnice din bucătăria unui imobil.

Sâmbătă, 28 aprilie, la ora 15:40, Detaşamentul de Pompieri Sibiu a intervenit pentru  localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la hornul unui restaurant situat pe Calea Dumbrăvii, din municipiul Sibiu. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic produs de cuptorul supraîncalzit.

Duminică, 29 aprilie, la ora 07:14, Detaşamentul de Pompieri Sibiu a intervenit pe strada Crişanei, din municipiul Sibiu, pentru salvarea victimelor și îndepărtarea efectelor negative ca urmare a producerii unei explozii într-o casă, în urma unei acumulări de gaz, fără a fi urmată de incendiu. O femeie, în vârstă de peste 80 de ani, a prezentat arsuri pe față și membrele superioare și a fost transportată la spital de către echipajul SMURD.

În aceeași zi, la ora 20:16, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Sibiu a intervenit în municipiul Sibiu, strada Corneliu Irimie, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la lemnele depozitate lângă un imobil. În același timp, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Sibiu a intervenit și strada Celibadache, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată.

Luni, 30 aprilie, la ora 14:54, patru echipaje de pompieri din cadrul Secţiei Mediaş au intervenit în municipiul Mediaş, str.I.G.Duca, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unui magazin. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aprox. 300 mp și a fost lichidat de către pompieri, după trei ore de luptă cu flăcările și fumul dens. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric produs la tabloul de distribuție a energiei electrice, neprotejat față de materialele combustibile din jur. La ora 16:14, un echipaj de pompieri din cadrul Punctului de Lucru Avrig a intervenit pe DN 1 în Veştem, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată.

În aceeași zi, la ora 16:37, un echipaj de pompieri din cadrul Secţiei Mediaş a asigurat măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor în urma unor scurgeri de la regulatorul de gaz, în municipiul Mediaş, str.Blajului.

Marți, 01 mai., în intervalul orar 23:30 -00:10, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Sibiu a intervenit în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru situații de urgență Ocna Sibiului, în localitatea Ocna Sibiului, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi resturi menajere.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus