Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Premieră de dans contemporan. TBS prezintă „Legături.Bolero”

Premieră de dans contemporan. TBS prezintă „Legături.Bolero”

Teatrul de Balet Sibiu prezintă la jumătatea lunii mai premiera spectacolului de dans contemporan „Legături. Bolero”. Spectacolul are la bază o coregrafie semnată de Aleisha Gardner.

Primul moment coregrafic al spectacolului, „Legături”, este realizat pe muzica lui Ezio Bosso și Olafur Arnalds, iar „Bolero” este opera celebră a compozitorului Maurice Ravel. Conectându-se cu un citat minunat de David Jones: „Iubindu-te a fost cea mai rafinată formă de auto-distrugere” momentul este inspirat de relații care testează limitele și depăsesc acceptabilul și dinamica interpersonală a naturii umane în cadrul acestor relații.

Bolero este o piesă orchestrală într-un singur tablou, realizată de compozitorul francez Maurice Ravel. Inițial compusă ca un balet comandat de actrița și dansatoarea rusă Ida Rubinstein, piesa a avut premiera în 1928, fiind cea mai faimoasă compoziție muzicală a lui Ravel.

Cele două momente artistice vor fi puse în scenă sâmbătă, 12 mai, de la ora 19:00 și duminică, 13 mai, de la ora 18:00, la Sala Thalia.  Biletele pot fi cumpărate din punctul de vânzare situat în Piața Mare, în incinta Centrului de Informare Turistică, Primăria Municipiului Sibiu, sau online de pe siteul oficial al TBS: www.sibiuballet.ro și prin platforma kompostor.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus