Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Un bărbat care vindea la Piața Cibin încălțăminte și îmbrăcăminte fără documente legale, prins de jandarmi

Un bărbat care vindea la Piața Cibin încălțăminte și îmbrăcăminte fără documente legale, prins de jandarmi

Un bărbat în vârstă de 22 de ani, din Galați, care comercializa încălțăminte și îmbrăcăminte fără documente de provenienţă, în Piața Cibin din Municipiul Sibiu a fost depistat astăzi, în jurul orelor 13, de jandarmii sibieni. Acesta avea expuse spre vânzare mai multe articole de încălțăminte și îmbrăcăminte pentru care nu a putut prezenta documentele, conform prevederilor legale în vigoare. În conformitate cu prevederile legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, toate produsele - 102 perechi de încălțăminte și 11 tricouri de damă - au fost confiscate, iar pentru fapta sa, bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Jandarmeria aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, orice persoană care intenţionează să efectueze acte de comerţ trebuie să deţină documentele de provenienţă indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de provenienţă se înţelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoţire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege. Totodată, comercianţii trebuie să deţină certificat de înregistrare fiscală care atestă existenţa societăţii comerciale respective sau documente privind persoana fizică autorizată.

Cetăţenii pot solicita sprijinul jandarmilor apelând în orice moment numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau se pot adresa direct postului/secţiei de jandarmi din zona unde se află.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Calin

Acum 5 ani

Bine ca pe astia ii prinde, dar pe Dragnea si compania nu ii vede nimeni
Raspunde

prostul satului

Acum 5 ani

Bine ca au prins hotul hotilor! Rasuflam usurati! De acum sa vezi spitale marete si pasuni de autostrazi la noi....
Raspunde

Mihaela Penciu

Acum 5 ani

A văzut cineva acte ce atestă proveniența milioanelor de euro din conturile unora ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aurora Lindiceanu

Acum 5 ani

Stire tipica nivelului Sibiului. Bungardul ar fi invidios.
Raspunde

ToTo

Acum 5 ani

E ok ca cenzurati comentariile, dar pe cand si articolele
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus