Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Demisii în lanț la UPU, în țară. Nici la Sibiu nu sunt departe

Demisii în lanț la UPU, în țară. Nici la Sibiu nu sunt departe

Personalul medical de la mai multe unități de primiri urgențe ale spitalelor țară au demisionat în bloc zilele acestea, ca o formă de a-și manifesta nemulțumirea în legătură cu scăderea sporurilor. Conform reprezentanților UPU Sibiu, același lucru s-ar putea întâmpla în viitorul apropiat și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. 

Dacă sporurile vor scădea dramatic, personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu ar putea demisiona, a declarat astăzi Constantin Roșca, pentru Turnul Sfatului.

„Deocamdată nu avem confirmarea comitetului director în legătură cu cât o să ne scadă sporurile. În momentul în care o să ne confirme și dacă întradevăr este o scădere mare ca în alte părți, s-au putea să fie aceeași situație și la Sibiu. Deocamdată comitetul nu a confirmat un procent de scădere a salariilor, dar rămâne de văzut. Deocamdată ieri a fost o grevă de avertisment, dar discuția despre demisii este prematură. S-ar putea ca Sibiul să aibă suficientă maturitate în gândire încât să nu fim și noi ca la Focșani sau București. Sper. Categoric fără noi nu se poate, trebuie să înțeleagă că fără UPU nu pot funcționa. Dacă vor să ne aibă aproape e perfect, dacă nu sunt soluții și în alte părți. De ei depinde”, spune Constantin Roșca, șeful UPU al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.
De mai multe zile, în întreaga țară au loc greve de avertisment, determinate de schimbările în ceea ce privește salarizarea și sporurile în sistemul medical românesc. În perioada următoare, dacă cerințele nu le vor fi ascultate, medicii amenință fie cu demisii în bloc, fie cu grevă generală.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

sibian100%

Acum 4 ani

Ce mai stau,să demisioneze!Sunt mii de absolvenți de scoli postliceale care se inscriu la concurs pe câte un post scos vacant si nu au loc din cauza mafiei din sanatate.Daca ajungi la urgența mori cu zile,vezi cazul femeii de acum cateva luni,nu te bagă nimeni in seamă.
Raspunde

Dumitru

Acum 4 ani

Normal ca este problema la UPU sibiu pentru ca conducerea este total paralelă cu realitatea. Au avut la dispoziție 1,5 milioane de euro si nu au facut absolut mic cu acești bani !
Raspunde

mos craciun

Acum 4 ani

E nevoie de cadre pregatite dobitocule, nu de absolventi de scoli private.
Raspunde

sibian100%

Acum 4 ani

Cred ca moderarea nu s-a facut in cazul comentariului tau ,altfel nu ar fi ieșit la iveală educația ta precară ,de nivel 0.
Raspunde

Rokko

Acum 4 ani

Salariile medicilor au crescut enorm NEJUSTIFICAT deoarece oricum nu pot mai mult decat au putut pana ieri.(din cauza suprasolicitarii-medici putini specialisi platiti de la buget) si (grad slab de pregatire profesionala )fapt evident care creeaza rebuturi(decese enorm de multe in spitale si in urma spitalizarii)Sistemul sanitar e NEFUNCTIONAL nu e bine organizat si intretinut financiar .Factorul uman existent are o mentalitate de supravietuire nu de empatie si intelegere pentru bolnav(poti sa-i platesti cu "miliarde"tot asa nesimtit se vor comporta si de cele mai multe ori fara profesionalism.CINE STIE MESERIE PLEACA SAU LUCREAZA PE PROPRIA RASPUNDERE!!Raman in sistem neprofesionisii sau cei cu probleme personale diverse...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus