Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Despre convingeri pacifiste și îndoctrinare, joi la Astra Film Cinema

Despre convingeri pacifiste și îndoctrinare, joi la Astra Film Cinema

„Convictions”, un documentar care observă lupta unor tineri din Rusia de a evita serviciul militar pe care îl consideră o lipsire de libertate într-un mediu violent, va fi proiectat joi, la Astra Film Cinema.

Filmul prezintă o serie de întâlniri ale comisiei de recrutare cu tinerii care nu vor să se alinieze normelor și urmărește cu empatie cazurile unor curajoși copii-altfel, pacifiști sau homosexuali, care nu renunță la convingerile lor non-violente de dragul unor norme sociale depășite. Pelicula urmărește reacțiile și frustrările celor intervievați, dar și atitudinea superioară, umilitoare uneori, a intervievatorilor, victime la rândul lor ale aceluiași sistem.

Când convingerile și personalitățile unor tineri ruși se opun ideii de război și serviciului militar obligatoriu, disputa de la întâlnirile cu comisia de recrutare devine dramatică. Exprimând o opoziție fermă față de politica de încorporare în fața unor funcționari rigizi - surprinși sau amuzați de atitudinea liberă și deschisă a copiilor – adolescenții așteaptă cu sufletul la gură un verdict care să-i ajute să evite serviciul militar.

Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Mai multe informații la tel: 0751.166.516.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus