Marţi,
26.10.2021
Cer Senin
Acum
-3°C

Sibienii aleargă pentru bolnavii de epilepsie, în Muzeul Astra

Sibienii aleargă pentru bolnavii de epilepsie, în Muzeul Astra

Rețeaua de telemedicină în epilepsie în România organizează anul acesta cel mai mare cros pentru epilepsie din țara noastră. „Epilepsy Challenge” se va desfăşura în zece oraşe din România, printre care se numără și Sibiul. Prima acţiune va avea loc în Timişoara, în data de 26 mai 2018, urmând ca în luna iunie să se desfăşoare şi în Alba Iulia, Bacău, Baia-Mare, Braşov, Craiova, Sibiu, Târgu-Mureș, Bucureşti și Cluj Napoca.

La Sibiu, evenimentul va avea loc în incinta Complexului Național Muzeal Astra și constă într-un cros de 5 km. Sunt invitaţi să participe atât profesioniştii din domeniul sănătăţii - medici, farmacişti, asistenţi medicali – cât şi publicul larg care dorește să fie solidar faţă de cei care se confruntă cu această afecţiune. Scopul principal al acţiunii este de a strânge fondurile necesare înfiinţării de noi Centre de Epilepsie și Monitorizare EEG în diferite zone geografice din România, conectate atât între ele, cât și cu centre universitare din țară și din străinătate.

„Există încă diferenţe majore între modurile în care se abordează problema epilepsiei în arii geografice din ţară, atât din cauza echipamentelor medicale, cât şi a gradului de pregătire a personalului medical. Telemedicina în epilepsie oferă şansa oricărui pacient la un diagnostic timpuriu şi corect al formei de epilepsie, la monitorizarea evoluţiei în timp, acasă sau cât mai aproape de casa pacientului, care nu va mai fi nevoit să facă drumuri lungi şi costisitoare spre centrele universitare. Practic, un pacient dintr-un oraş îndepărtat, intr-o zonă slab deservită medical are şansa de a fi consultat de un specialist din ţară sau din străinătate cu mare experienţă”, a declarat Dr. Bogdan Florea, Coordonatorul Telepilepsy – Telemedicina în Epilepsie în România.
În Sibiu, evenimentul este organizat de Aria Clinic cu sprijinul Asociației Club sportiv „Aria pentru sport” și va avea loc în data de 2 iunie 2018.

2018_05_05_EPILEPSY CHALLENGE PUBLIC LARG

La ora actuală, proiectul „Telepilepsy” este funcţional în șase cabinete existente deja în Cluj-Napoca, Oradea, Craiova, Sibiu, Bacău şi Suceava. Epilepsia este afecţiunea sistemului nervos central care permite apariţia unor crize tranzitorii ce tulbură activitatea cerebrală, însă, între crize, pacienţii sunt şi se comportă de cele mai multe ori normal. Oficial sunt înregistrate 130.000 persoane cu epilepsie, dar numărul real în România se apropie de 400.000.

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus