Joi,
21.01.2021
Cer Senin
Acum
3°C

IPJ Sibiu: treceri de pietoni și scăderea limitei maxime de viteză, după accidentul în care a murit o fetiță

IPJ Sibiu: treceri de pietoni și scăderea limitei maxime de viteză, după accidentul în care a murit o fetiță

După accidentul de ieri din Cisnădie în care a murit o fetiță în vârstă de 8 ani, polițiștii vor înainta Primăriei din Cisnădie solicitarea de înființare a unei sau mai multor treceri de pietoni pe strada Lungă, unde a avut loc accidentul.

Moartea fetiței a povocat revoltă în rândul locuitorilor orașului, aceștia reclamând faptul că strada Lungă nu are nicio trecere de pietoni.

"Solicitam DEMISIA DE URGENTA A PRIMARULUI GHEORGE HUJA, care este in culpa pentru acest accident. Fetița de 8 ani lovită de mașină în Cisnădie pe strada Lunga a murit la spital, copila a fost târâtă câțiva metri. Strada Lunga nu are amenajata nici o trecere de pietoni in conditiile in care traficul a fost deviat de pe strada Magurii. Copiii au traversat neregulamentar, regulamentar nu avea cum, nu sunt treceri de pietoni !!!

Este penal sa deviezi circulația pe o străduța și sa nu amenajezi nici o trecere pentru pietoni in condițiile in care la 350 m de locul accidentului exista o scoală gimnaziala, cum sa pună in practica copilașii educația rutiera primita la scoală dacă nu au treceri pentru pietoni pe toată strada ? Cea mai apropiata trecere de pietoni e tocmai in direcția opusa, in centrul orașului la peste 600 m distanta. Pe unde sa meargă la scoală si acasă ? Copii mergeau acasă de la scoală !

Solicitam viceprimarului Filip redeschiderea circulației rutiere pe strada principala (centrul orașului) amenajarea in regim de urgenta pe strada Lunga și in tot orașul a unor de treceri pentru pietoni inteligente (semafor declansat prin buton).

Bani exista, se va anula achizitia statuii Mihai Viteazul in valoare de 255.000 euro si a petrecerii pensionarilor, la nevoie se vor lua bani de la echipa de handbal. La 100 ani de la Marea Unire nu avem treceri pentru pietoni pe strazi intens circulate , nu avem apa curenta și canalizare in Cisnadioara dar avem bani de statui și SPA", se arată pe eventul de pe Facebook.

Pe de altă parte, Gheorghe Huja a declarat astăzi pentru Turnul Sfatului că a solicitat prin intermediul Poliției locale din Cisnădie consiliere din partea IPJ pentru a stabili dacă și unde trebuie amplasate treceri de pietoni pe strada respectivă.

Polițiștii sibieni transmit condoleanțe familiei fetiței decedate în urma accidentului rutier, produs, la data de 8 mai, în localitatea Cisnădie.

În urma acestui nefericit eveniment, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu a dispus înființarea unei comisii formată din polițiști din cadrul Serviciului Rutier și Poliției Orașului Cisnădie, care să analizeze întregul ansamblu de factori care au dus la producerea accidentului.

"Ca prim demers al activităților specifice, în scopul prevenirii producerii altor evenimente rutiere, în cursul acestei zile, polițiștii vor înainta Primăriei Orașului Cisnădie solicitarea de înființarea pe strada Lungă a unei sau unor treceri de pietoni, dar și scăderea limitei maxime de viteză admisă de la 50 la 30 km/h, în funcție de configurația zonei și riscurile rutiere existente în acest moment", transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Potrivit polițiștilor, în ultimul an, pe strada Lungă din orașul Cisnădie, nu s-au produs accidente rutiere soldate cu victime, ceea ce nu a determinat demersuri din partea polițiștilor în a solicita modificări pe linie de sistematizare a zonei.

Totodată, polițiștii recomandă părinților să-i supravegheze pe minori în timpul liber, când se joacă în apropierea părții carosabile, de a-i însoți în drumul spre sau dinspre școală și de a-i instrui cu privire la regulile de traversare a drumului.

foto Cisnădia adevărată

Comentarii

3 comentarii

...

Acum 2 ani

Asa e la noi, facem lucrurile cat de stramb putem si nu incercam sa le indreptam. Si stam asa. Si cei din institutiile care ar trebui sa indrepte ceva si noi cetatenii. Stam si asteptam... Ce asteptam? Asteptam o victima sau mai multe (remember Colectiv?) Abia dupa ce moare cineva se incearca indreptarea strambatatilor. Si asta nu inseamna ca se si duce la bun sfarsit... Pacat...
Raspunde

Florin

Acum 2 ani

Militienii au asteptat sa moara o fetita ca sa isi dea seama ca oamenii nu au pe unde da treaca strada ?? Ar trebui sa isi dea demisia si burtosii de la conducerea militiei. Asta e dovada ca regulile semnele de circulatie sunt puse "dupa ureche" nu dupa cercetari prealabile.
Raspunde

un sofer

Acum 2 ani

"Potrivit polițiștilor, în ultimul an, pe strada Lungă din orașul Cisnădie, nu s-au produs accidente rutiere soldate cu victime, ceea ce nu a determinat demersuri din partea polițiștilor în a solicita modificări pe linie de sistematizare a zonei" chiar ei recunosc - militienii fac ceva doar daca se intampla accidente, daca moare cineva. asta nu-i politie. astptam eniste demisii mari.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus