Sâmbătă,
08.10.2022
Cer Senin
Acum
8°C

Samsar sibian prins de poliție

Samsar sibian prins de poliție

Poliţiştii de investigaţii criminale din IPJ Alba au reţinut un bărbat din judeţul Sibiu, ce este bănuit de tăinuire, fals în declaraţii şi uz de fals, fapte săvârşite în legătură cu înmatricularea şi vânzarea unor autoturisme de lux, urmărite de către autorităţile italiene.

În 8 mai, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba au luat măsura reţinerii faţă de un bărbat de 28 de ani, din Avrig, judeţul Sibiu, ce este bănuit că, folosindu-se de documente şi declaraţii false ar fi reuşit să înmatriculeze, în România, mai multe autoturisme urmărite de autorităţile din Italia, se arată într-un comunicat de presă.

Se pare că, în perioada februarie -aprilie 2018, bărbatul ar fi adus în ţară șase autoturisme de lux, fabricate în perioada 2014 - 2017, cu valoare totală de peste 700.000 de lei, ce fie au fost achiziţionate din Italia, în sistem leasing, fie au fost închiriate şi, folosindu-se de documente şi declaraţii false, le-ar fi înmatriculat în circulaţie pe numele unor terţe persoane, toate din judeţul Sibiu, pe care, contra unor sume de bani, le-ar fi determinat să fie de acord cu înmatricularea.

Se pare că, ulterior înmatriculării, bărbatul ar fi încercat să vândă autoturismele, postând anunţuri pe site-urile de specialitate.

Până în prezent, poliţiştii au reuşit să recupereze un autoturism, în valoare de 45.000 Euro, în urma unei acţiuni realizată în trafic, la data de 15 aprilie.

Poliţiştii cercetează, pentru tăinuire, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii, alte opt persoane, toate din judeţul Sibiu, care ar fi avut cunoştinţă de faptul că autoturismele sunt urmărite.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite şi recuperarea tuturor autovehiculelor ce fac obiectul anchetei.

La data de 15 aprilie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au oprit în trafic şi au identificat un bărbat, de 38 de ani, din Sibiu, care conducea un autoturism în Alba Iulia, ce figura furat din Italia. Autoturismul era căutat de autorităţile italiene, din data de 13 aprilie.

Din cercetări a reieşit că bărbatul, împreună cu un altul, de 28 de ani (pasager în autoturism), ar fi primit un autoturism, cu scopul de a-l înmatricula în România şi ulterior de a-l vinde cu 33.700 de euro.

Vehiculul în cauză a fost indisponibilizat, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tăinuire, precum şi în vederea restituirii către autorităţile italiene a vehiculului în cauză.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus