Luni,
17.01.2022
Innorat
Acum
2°C

„Balada, un secol de muzică” - Turneul Stradivarius ajunge la Sibiu

„Balada, un secol de muzică” - Turneul Stradivarius ajunge la Sibiu

Cea de-a XI-a ediţie a Turneului Internațional Stradivarius „BALADA, UN SECOL DE MUZICĂ” este gata de lansare. În perioada 9 mai - 11 iunie vor avea loc 17 concerte în România și o serie de concerte în străinătate. La Sibiu, concertul este programat duminică, 3 iunie, la Sala Thalia, cu începere de la ora 19. Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Sălii Thalia.

Concertul va fi susținut de cel mai cunoscut violonist român contemporan, Alexandru Tomescu. Artistul va cânta pe Vioara Stradivarius Elder-Voicu. În acest an dedicat Centenarului Marii Uniri, alături de pianista Angela Drăghicescu, Alexandru Tomescu prezintă, în premieră, cele mai valoroase și apreciate creații ale muzicii clasice românești dintr-un secol, aparținând lui Enescu, Porumbescu, Lipatti, Jora, Nottara, Olah, Capoianu sau Mircea Chiriac. Spectacolul muzical al Turneului Internațional Stardivarius 2018, aduce în fața publicului un aranjament muzical special, unic pentru vioară, pian și cor al Baladei lui Ciprian Porumbescu, cu participarea Corurilor Naționale din programul Cantus Mundi și Corului de Copii Radio, aranjament realizat de Maestrul Grigore Cudalbu.

Repertoriul propus publicului în acest an este un regal musical de 70 minute, care cuprinde piese unice și valoroase din creațiile lui Mihail Jora - Mica suita, Dinu Lipatti - Tema cu variatiuni din Sonatina op.1, George Enescu – Legenda, George Enescu – Aubade, George Enescu - Hora Unirii, Nottara – Siciliana, Mircea Chiriac – Serenada, Dumitru Capoianu – Habanera, Tiberiu Olah – Sonatina, Ciprian Porumbescu - Balada cu cor , aranjament Maestrul Grigore Cudalbu.

„Ca în fiecare an, aștept cu mare bucurie și nerăbdare reîntâlnirea cu publicul iubitor de muzică și de frumos, la concertele Turneului Stradivarius! Anul acesta vom sărbatori cu toții Centenarul, așa că muzica românească este mai aproape de inima noastră ca oricând. Voi cânta, împreună cu pianista Angela Drăghicescu, lucrări spectaculoase semnate de Lipatti, Jora, Enescu si alții, iar momentul surpriză al serii va fi întâlnirea, în fiecare oarș, cu coruri din rețeaua națională Cantus Mundi - pentru a cânta împreună celebra Baladă de Ciprian Porumbescu. Este piesa pe care am îndrăgit-o încă din copilărie. Am visat mulți ani la această întâlnire magică - a sunetului viorii cu puritatea vocilor de copii - mă bucur că acum o pot împărtăși românilor și lumii întregi”, spune Alexandru Tomescu.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus