Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Peste 100 de elevi sibieni au învătat cum să circule corect cu bicicleta

Peste 100 de elevi sibieni au învătat cum să circule corect cu bicicleta

Peste 100 de elevi ai școlilor gimnaziale s-au întrecut în cunoștințele despre circulația bicicliștilor pe drumurile publice, dar și în  conducerea bicicletei pe traseul special organizat în Piața Mică, în cadrul fazei județeane a concursului național ”Educație Rutieră – Cupa DHS”, ediția a IX-a, concurs cuprins în Calendarul Activităților Extrașcolare ale M.E.N. și adresat elevilor din clasele V – VIII.

Principalele obiective ale evenimentului care a avut loc în 8 mai, au fost promovarea unui mod de viață sănătos, prevenirea accidentelor rutiere în rândul elevilor prin însușirea corectă a regulilor de circulație, verificarea gradului de pregătire a elevilor în parcurgerea poligonului tehnico-aplicativ și reprezentarea trial-urilor de selecție pentru marea performanță în ciclism.

copii bicicleta politie (3)

Polițiștii au avut grijă ca elevii să-și însușească regulile de circulație specifice bicicliștilor astfel încât, odată cu împlinirea vârstei de 14 ani, deplasarea lor pe drumurile publice să fie una sigură, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

copii bicicleta politie (2)

Organizatorii concursului au fost Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educației Naționale, Federația Română Sportul pentru Toți, Inspectoratul Județean Școlar Sibiu, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu și C.S. Silver Fox Deva.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

...

Acum 5 ani

Initiativa este binevenita insa nu toti biciclistii sunt bine instruiti in aceste privinte iar "infrastructura" in Sibiu este de-a dreptul periculoasa pentru biciclisti. Niste dungi de vopsea rosie pe un carosabil si asa neincapator nu sunt solutia traficului ciclist in oras. Pistele de bicicleta ar trebui facute pe trotuare, largite unde se poate si unde nu se poate mai bine lipsa. Asteptam alte victime ca sa facem ceva calumea si in domeniul asta?
Raspunde

_|_

Acum 5 ani

Ar trebuii sa te gandesti ca inati de toate esti un pieton si dupa esti un biciclist.Daca stramtezi locul destinat pietonilor pe ei unde ii mai pui?Bicicleta este un vehicul si nu are ce cauta pe trotuar.Viata biciclistilor cateodata este pusa la mijloc chiar de ei pentru ca nu stiu sa stea la rosu.Si soferi sunt o problema aici.Si multe altele dar chiar nu am timpul necesar sa le dezbat pe toate aici...
Raspunde

...

Acum 5 ani

...si era sa uit. In cateva giratorii din oras cineva a avut ideea "geniala" sa traga dungi rosii prin giratoriu pe exterior. Va rog domnilor politisti sa va auto-sesizati in privinta lor deoarece sunt foarte periculoase si ilegale
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus