Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
5°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Evenimentele culturale pun stăpânire pe acest weekend. De la o lansare de carte până la spectacole de teatru atât pentru copii cât și pentru adulți, oferta culturală este vastă la finalul săptămânii. Nu lipsesc nici evenimentele în aer liber și concertele de sâmbătă seara. 

Vineri, 11 mai

Scriitorul Radu Paraschivescu a venit din nou la Sibiu, de această dată pentru a-și lansa cea mai recentă creație. „Două mături stau de vorbă. Scene românești” va fi lansată la Librăria Humanitas, de la ora 18:00. Intrarea la eveniment va fi gratuită iar alături de Paraschivescu va fi și poetul Radu Vancu. La final, pasionații de lectură vor avea ocazia să primească și un autograf din partea autorului.

Cel mai cunoscut spectacol regizat de Silviu Purcărete, Faust, se reia la Fabrica de Cultură, în această seară de la ora 19:00.

Faust_Paul_Baila

Festivalul de Film Vertical începe în această seară, tot de la ora 19:00. Evenimentul va avea loc pe strada Pielarilor nr 6, având artiști și producători invitați, concursuri, filme de scurtmetraj dar și premiere naționale.

Seara, în Mindspot petrecăreții sunt așteptați la board games. Aproape 300 de jocuri promit să îi țină ocupați pe vizitatori, iar localul rămâne deschis până târziu în noapte.

mind spot board games

Sâmbătă, 12 mai

Fluierul locomotivei va răsuna din nou în gara Cornățel în 12-13 mai. Mocănița va pleca în ambele zile la orele 9:00, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00. Puteti rezerva bilete aici. Prețul unui bilet este de 20 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii.

mocanita foto Radu Tompa

De la orele 10:00 și 12:00, micuții sunt așteptați la Atelierele de meșterilit, la Teatrul Gong. În aceeași locație, de la 11:00, se joacă Broscuța Fermecată, spectacol care va fi reluat și de la ora 18:00.

Portul popular va fi în centrul atenției la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, de Ziua Națională a Costumului Tradițional din România. Acțiunile din cadrul evenimentului vor debuta la ora 11:00.

Baletul va fi din nou punctul central al Sălii Thalia în weekend. Premiera de dans contemporan „Legături. Bolero” se dansează de la ora 19:00. „Legături.Bolero” un spectacol care are la bază coregrafia semnată de Aleisha Gardner. Primul moment coregrafic al spectacolului, „Legături”, este realizat pe muzica lui Ezio Bosso și Olafur Arnalds, iar „Bolero” este opera celebră a compozitorului Maurice Ravel.

Poza Bolero

Faust este reluat și sâmbătă seara, de la ora 19:00, tot la Fabrica de Cultură.

De la aceeași oră, Festivalul florilor în Grădina lui Brukenthal îi așteaptă pe vizitatori cu un concert susținut de Mirabela Dauer pe cele mai frumoase melodii în deosebitul decor cu flori la Palatul Brukenthal din Avrig.

Maria Cojocaru, Mihai Pitan și Sergiu Bodescu vor susține un concert, de la ora 21:00, în Imperium.

Duminică, 13 mai

Dimineața e dedicată copiilor. Micuții sunt așteptați la Teatrul Gong, pentru o nouă reprezentație a spectacolului Broscuța Fermecată, de la ora 11:00.

Seara, de la ora 19:00, Damen – Vals, de D.R.Popescu, un spectacol cu Ioana Blaga Frunzescu, se joacă la Biblioteca Astra, în Sala Festivă. Biletele pentru spectacol pot fi achizionate de aici.

damen vals

Programul complet al filmelor de la Cinematograful Arta poate fi accesat aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus